Зради і перемоги тижня. 26 липня – 1 серпня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 26 липня – 1 серпня 2019 р.

ЗРАДА

«Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація… Я і мій брат подали позов до суду на канал 1+1, який поливає нас брудом. Мені байдуже на різних «претендентів» на посаду голови КМДА і їх амбіції, але очорняти мою репутацію я не дозволю.» – заявив мер Києва Віталій Кличко. Також мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро України з проханням відкрити кримінальну справу за заявою керівника Офісу президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі висловив переконання, що проблеми у роботі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пов’язані з її керівником Назаром Холодницьким.

Підозрюваний в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський порушив домашній арешт і поїхав на футбольний матч в Одесу. Павловського випустили під домашній арешт через поганий стан здоров‘я.

Посол України в США Валерій Чалий зауважив, що після озвучення в Україні політичних ініціатив щодо люстрації всіх, хто обіймав високі державні посади за останні п’ять років, у тому числі активістів Майдану й ветеранів АТО, в Сполучених Штатах Америки з’явилася настороженість в оцінках дій нової влади. Він зазначив, що в Сполучених Штатах “добре пам’ятають авторитарний режим Януковича, й дуже насторожено сприймають безпідставні атаки на тих, хто зупинив агресію Росії і, по суті, зберіг цілісність України у важкі часи”.

Низка правозахисних організацій вимагають від правоохоронних органів провести розслідування щодо «співпраці» уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової із головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком.

ПЕРЕМОГА

У НАК “Нафтогаз України” прокоментували появу в ЗМІ інформації щодо позиції російського “Газпрому” про необхідність укладення короткострокового контракту на транзит газу територією України. “Ніякої офіційної інформації від російської сторони щодо ідеї короткого контракту у нас зараз нема. Ми розуміємо, що сьогоднішній вкид це, ймовірно, тестування боєм”, – зазначено в повідомленні.

Генеральна прокуратура допитала заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова у справі Майдану. Його допитували як свідка у справі щодо зловживання владою правоохоронцями та організації умисних вбивств у справі про перешкоджання Євромайдану в листопаді 2013-лютому 2014 року.

Синод Православної церкви України прийняв рішення створити румунський православний вікаріатдля етнічних румунів в Україні. Також у Києві пройшов Хресний хід ПЦУ в День хрещення Русі. Також Міністерство культури повідомило, що Українська православна церква Київського патріархату припинила своє існування шляхом об’єднання і приєднання до Православної церкви України.

Приморський райсуд Одеси арештував російський танкер Neyma, який в листопаді 2018 року блокував українські малі кораблі “Нікополь”, “Бердянськ” і буксир “Яни Капу” в Керченській протоці. Назву танкера після інциденту в Керченській протоці було змінено російськими власниками на “Nika spirit”.

1 серпня 2019 року, набуло чинності спеціальне мито на всі товари з Російської Федерації. Так, спеціальне мито вводиться у відповідь на економічні санкції Росії і буде поширюватися на всі товари, крім групи чутливого імпорту, куди входять вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор