Зелене Цунамі

Роман Доник

Ребята, поймите, дело не в том, что в Одессу прилетела охрана президента и персонал. Это нормально. Так должно быть. Это первое лицо государства (как бы кто к нему не относился). И даже не важно, одним бортом или двумя. Дело в другом.

Дело в том, что вас обманывают. Улыбаясь, глядя вам в глаза честными глазами. Понимаете, разводят как лохов.

Одной рукой отправляют жену со свитой по полному навороту, а другой, для вас, летят МАУ и фотографируются с детьми. “Боже мой, какой милый и скромный мальчик. Он экономно полетел за свои деньги на съёмки концерта, чтобы все проконтролировать и прорекламировать лигу смеха. И немножечко сделал рекламы дяде Игорю”.

А на самом деле, по деньгам, это полноценный визит со всеми службами. Понимаете, в чем разница? Человек, умышленно обманывающий в таких мелочах, по-крупному будет обманывать ещё циничнее. Вам создают виртуальную реальность, не имеющую ничего общего с настоящей. Одной рукой он будет фотографироваться с детьми в самолёте МАУ, а другой будет помогать грабить Украину “бабушке Бене”. Или продавать ее по кусочкам Пинчуку.

Вот это страшно. Вот это цинизм.
Вы же за это голосовали?


Сергій Місюра

Сьогодні з Максим Дижечко мали цікаву розмову. Про Зелене Цунамі, про те, як не вдаритись в зраду, і про те, чому останні роки топ ЗМІ потерпали від наводнення зради і постійної критики влади. А зараз тиша…

Ні тобі, що це не демократія, а однопартійність, тоталітаризм. Ні тобі, що західні партнери також дивляться на нинішню ситуацію як можливий прихід диктатури як в 2010 році через відсутність здорової опозиції. І навіть відсутність здорової критики в соціальних мережах від не фанатів ЗЕ команди. Нічого…

І тут два варіанти.
Або відсутність проплаченості та актуальності негативу до влади. Або люди загнали себе в такий інформаційний вакуум, присутність ейфорії та хочуть відпочити від політики.

Так от сьогодні якось обидва варіанти співпали. На одному прикладі.

Написати, що Президент прилетів економ-класом в Одесу – зробили ЗМІ. А що Перша Леді полетіла двома іншими бортами з охороною і персоналом – ніхто.

Те, що Курт Волкер прибув з делегацією США на Донбас в зону ООС – написали. А те, що Зеленський відвідав Лігу Сміху в цей час – ніт…

Я не хочу падати в зраду і не можу цього зробити. Я впертий оптиміст по життю, я намагаюсь бачити в основному позитивні зміни навколо себе. В Україні. Я можу, пишу і говорю про критику, про те, що мені не подобається. Я хочу, щоб все було тільки краще!

Але як, б*ть, зрозуміти, що делегація США поїхала на Донбас, а Президент обманює про бронежилети, при цьому Перша Леді тихо літає двома бортами, і Зеленський прийшов на концерт, а не на війну за нашу країну, коли там іноземцям більше цікаво, яка ситуація на фронті?!

І все це під гучне мовчання ЗМІ?
Що було б з Порошенко за таких умов? Чому ці б*дські питання мене зайо*ують, а ЗМІ не колишуть?

Добре, щоб половина цих новин була фейками, а наші ЗМІ стали професіональними, незаангажованими. Тоді буде хотітись просинатись і читати, що змінилось на краще, а не що знову цей Вова учудив…

Автор