Петро Порошенко надав інтерв’ю німецькій Funke Mediengruppe

Президент Петро Порошенко переконаний, що членство України в Європейському Союзі є питанням кількох років, а не десятиліть. Про це він заявив в інтерв’ю німецькій медіагрупі Funke.

«Я абсолютно впевнений, що Україну приймуть у ЄС. І це буде питанням років, а не десятиліть. Жодна країна так не захоплюється Європою, як Україна», – сказав Президент.

Глава Української держави наголосив, що створює передумови для того, аби Україна змогла спочатку стати членом НАТО, а потім і Європейського Союзу. «Ми рішуче продовжуватимемо рухатись шляхом реформ. Всі експерти підтверджують, що за останніх три роки Україна досягла більше прогресу, аніж за минулих 25 років» – зазначив Петро Порошенко та підкреслив, що «це стосується і боротьби з корупцією».

 

«Ми відповідатимемо критеріям вступу, у тому числі щодо боротьби з корупцією», – наголосив він. За його словами, в Україні вже створена «цілком незалежна антикорупційна інфраструктура». При цьому Президент зазначив, що «основа для хабарництва і корупції ліквідована», хоча попереду ще й багато роботи.

«Якщо найуразливішим для корупції раніше був сектор енергетики, то тепер існує комплексна система управління, існує нульова терпимість до корупції», – наголосив він.

«Запитайте у західних інвесторів: вони підтвердять, що ми досягли значного прогресу», – зазначив Петро Порошенко. Він також зауважив, що органи боротьби з корупцією мають підтримку і довіру міжнародних ділових партнерів, і висловив упевненість, що разом з європейськими партнерами Україні вдасться ще більше знизити рівень корупції в країні.

Джерело


Повний текст інтерв’ю (мовою оригіналу)
Ukrainischer Präsident wünscht sich Boykott der Fußball-WM

Фото © Niels Ackermann / Lundi13 / Lundi13

Автор