СБУ попередила низку терористичних актів в Україні – Василь Грицак (брифінг, фото, відео)

Голова СБ України Василь Грицак доповів Президенту про попередження українською спецслужбою низки терористичних актів, запланованих у центрі Києва для дестабілізації ситуації в країні.

Оперативники спецслужби задокументували, що один із відомих громадських діячів за змовою із ватажками так званої «ДНР» систематично вивозив зброю та боєприпаси на підконтрольну українській владі територію. «Завдяки вжитим СБ України заходам вдалося попередити масштабні терористичні акти в Україні, які могли призвести до великих людських жертв», ‒ наголосив Голова СБУ.

Співробітники СБ України під процесуальним керівництвом військової прокуратури затримали зловмисника під час спроби ввезення через пункт пропуску «Майорське» нового арсеналу зброї та боєприпасів. «Жертвами цих терактів могли стати тисячі мирних громадян, а також окремі політики, посадовці та народні депутати», – зазначив Василь Грицак.

СБ України повністю контролювала надходження боєприпасів в Україну та унеможливила їхнє використання.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 263 та 258 Кримінального кодексу України, затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Джерело