Команда Петра Порошенка продовжує зустрічі з виборцями Львівщини (фото, відео)

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь у щорічній прощі до Страдчу, де помолився за Україну і українських захисників на фронті

 

Сьогодні на Львівщині відбулася Всеукраїнська проща до Страдчу з нагоди Дня мирянина та 30-річчя виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля. У прощі взяв участь лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко спільно з керівництво УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом Шевчуком та понад 20 тисячами вірян.

Вони спільно помолились за Україну і попросили Божої помочі та захисту для українських військових на фронті.

Голова партії «Європейська Солідарність» подякував людям за підтримку і пообіцяв продовжувати боротьбу за Україну, щоб не допустити проросійського реваншу. Він підкреслив, наскільки важливим для кожного українця є власна церква і духовна незалежність – це доводять десятиліття боротьби у підпіллі священнослужителів УГКЦ проти радянського тоталітарного режиму.

Страдецька гора – одна з найдавніших християнських святинь України, яку називають українським Єрусалимом. Перші згадки про неї датовані ХІ століттям. Після того як 26 червня 1941 році більшовики закатувати тут блаженного отця Миколая Конрада та дяка Володимира Прийму – це місце стало символом спротиву Української Греко-Католицької Церкви та всього нашого народу.

Джерело

 

Порошенко: Ми не допустимо, щоб у спостережній місії Ради Європи на парламентських виборах були росіяни

 

 

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від Верховної Ради України та Міністерства закордонних справ не допустити участі росіян у спостережній виборчій місії Ради Європи, – про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив під час виступу на Форумі регіонального розвитку у Трускавці.

Він вважає неприпустимим, щоб після повернення делегації РФ у ПАРЄ росіяни брали участь у спостережній місії на парламентських виборах в Україні.

«Я звертаюся до Верховної Ради та МЗС уважно розглянути позицію щодо спостережної місії Ради Європи на парламентських виборах в Україні. Ми не допустимо, щоб росіяни були у складі цієї місії. Це категорично неприйнятно. Не їм нас учити демократії. Не їм перевіряти нас, з якою демократичністю відбуваються вибори», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Андрій Парубій: стрімкий розвиток регіонів напряму залежить від того, наскільки потужно у новому парламенті будуть представлені проєвропейські партії

Соціально-економічний розвиток регіонів України, подальша децентралізація влади, збільшення ресурсних можливостей місцевого самоврядування напряму залежать від того, яким буде склад нового українського парламенту і яка кількість проєвропейських кандидатів отримає мандати у новому скликанні Верховної Ради. Про це Голова Верховної Ради України, другий номер у виборчому списку партії «Європейська Солідарність» Андрій Парубій заявив під час виступу на Четвертому Форумі регіонального розвитку у Трускавці.

«Для реалізації потенціалу регіонів необхідне поєднання усіх джерел енергії. І місцевих громад, і обласних рад, і Верховної Ради України, і Уряду. Я і мої колеги робитимуть для цього все необхідне», – зазначив Парубій.

За словами Голови парламенту, попередні 5 років були дуже комфортними для євроінтеграції, проведення децентралізації, розвитку регіональних програм і залучення коштів ЄС.

«На жаль, після позавчорашнього рішення стосовно повернення РФ в ПАРЄ ми опинилися перед великим викликом, який востаннє був перед нами на Майдані. Чи напрямок європейської інтеграції не буде повільно і поетапно змінюватися після обрання нового президента? Ми бачимо, як підіймає голови «п’ята колона» в різних політичних проектах. І вони йдуть в парламент. Одне з їхніх ключових завдань – зупинити євроінтеграційний напрямок України», – застеріг Парубій.

«В Україні усі важливі рішення приймаються Верховною Радою. І від того, наскільки потужно будуть представлені депутати від проєвропейських, проукраїнських партій, залежатиме, чи ми матимемо Карпатський прорив – чи, навпаки, матимемо реванш і відхід від європейського розвитку України. Ми не допустимо, аби європейських напрямок розвитку нашої країни був змінений і був знівельований», – наголосив Андрій Парубій.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми повернемо назви проспектам Бандери і Шухевича у Києві

 

 

Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко обурений рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який напередодні ухвалив рішення про скасування назви проспектів Бандери та Шухевича у столиці, повернувши їм старі проросійські назви. Лідер партії заявив, що вже зв’язався із керівництвом фракції «Солідарність» у Київраді, щоб міські депутати ще раз проголосували за перейменування вулиць. Про це Петро Порошенко заявив під час Форуму регіонального розвитку у Трускавці.

«Я зв’язався з керівництвом нашої фракції у Київраді, звернувся з проханням, щоб на першу сесію Київради було винесене питання щодо перейменування, ми ще раз прийняли рішення і дали по руках цим горе-суддям, які думають, що завтра вони перейменують Україну в Українську Радянську Соціалістичну Республіку. Ніхто цієї можливості не дасть, ніхто реваншу не пропустить. Українські Герої – це символ, ми їх будемо захищати так, як захищаємо Українську державу», – заявив Петро Порошенко

Петро Порошенко наголосив, що рішення ухвалював суд, який не встигли реформувати, а судді не пройшли необхідну процедуру перевірки.

«То не суддя: в нереформованому Київському окружному суді ні він, ні весь колектив суду не ходив ні на атестації, ні на іспити. А сьогодні він приймає рішення про скасування назв вулиць у Києві. Вони повертають комуністичні назви, дійдуть до того, що будуть ідоли Лєніна повертатися знову на українські вулиці в селах, селищах, містах. Вони забезпечують повернення з-за кордону злочинців епохи Януковича – ми точно цього не дозволимо зробити», – підкреслив лідер партії «Європейська Солідарність».

«В цих умовах наша команда буде боронити створення демократичного фундаменту української державності, чим ми й займалися ці п’ять років. Хочу запевнити – і в мене, і у всієї нашої команди буде достатньо ресурсів і можливостей, щоб впливати на цей рівень політики», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко на Форумі регіонального розвитку: Масштабна переорієнтація на європейські ринки захистила економіку України від гібридних атак Росії

IV Форум місцевого розвитку у Трускавці

Вчора суд ухвалив рішення повернути в Києві проспекту Бандери стару назву. Так само розчерком пера «ліквідовано» проспект Шухевича. Дійдуть до того, що будуть повертати ідоли Леніна в українські міста. Вони забезпечують повернення в Україну політиків часів Януковича. Зв'язався з нашою командою в Київраді, щоб вже на першій сесії підняти знову це питання, щоб дати по рукам горе-суддям. Ми не дамо реваншистам перейменувати Україну в УРСР! Ми захищатимемо імена українських героїв так само, як захищаємо українську державу!Про це наголосив під час IV Форуму місцевих громад у Трускавці.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 26. Juni 2019

 

Частка Євросоюзу в загальному балансі зовнішньої торгівлі України наразі складає 43%, хоча ще у 2013 році становив всього 25%. За цей же період частка Росії знизилась з 35% до 8%. Такою стала відповідь команди президента Порошенка на застосування Кремлем елементів гібридної війни, включно з економічною блокадою для українських товарів. Про це заявив Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу на Форумі регіонального розвитку у Трускавці.

«Ці 43% свідчать про масштабну переорієнтацію на європейський ринок – найбільший в світі ринок, ринок надійний. Там, де не буде як зараз в Грузії: щойно народ вийшов на протест проти російської окупації – одразу для росіян різко «погіршилася» якість грузинського вина і грузинської води. І тут же закрили ринок», – підкреслив Петро Порошенко.

Окремо він відзначив, як швидко представникам малого і середнього бізнесу на Львівщині вдалось перелаштувати власне виробництво для європейських ринків.

«Зараз частка Євросоюзу в експорті Львівщини складає 80%. Вони вже знають, що таке стандарти європейські, що таке гармонізація законодавства. Безвіз відкрив представникам малого та середнього бізнесу ворота, і не лише в Польщу. Нагадаю, в 2013 році ця частка для Львівщини була 29%», – заявив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що Україна також впритул наблизилась до повної енергетичної незалежності, чого неможливо було уявити ще 10 років тому.

«Коли підписували той злочинний контракт (Путіна-Тимошенко) у 2009 році, планувалося, що Україна буде купляти 50 млрд кубів імпортного газу – в 2018 році Україна обмежилась 10-ма млрд кубів імпортного газу. Якщо ми будемо продовжувати далі нашу політику, то в 2022 році у нас є всі підстави бути енергетично незалежними, тобто не купляти імпортного газу, а забезпечити українські потреби в енергетиці газом власного видобутку», – запевнив лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко.

Джерело

 

Вітаю прекрасний Дрогобич!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 26. Juni 2019

 

У Самборі зустрів майбутню зірку – дівчинку Соломію. Неймовірно емоційне виконання вірша нікого не залишило байдужим 😊Я у захваті! І впевнений, цей супер-заряд передався навіть онлайн!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 26. Juni 2019

 

Автор