«Політспецназ» Петра Порошенка в ефірі програми «Вибір» ТРК «Україна» 21.06.2019 р. (фото, відео)

Повне відео
30 днів до виборів: Хто з ким іде до Ради? – Головна тема. Вибір.
Порошенко, Разумков


Петро Порошенко: Я ніколи не думав про рейтинги, приймаючи необхідні для держави рішення

 

Партія «Європейська Солідарність» не займається популізмом, чітко знає, як досягти стратегічної мети – членства України в Європейському Союзі і НАТО, і готова реалізувати цей амбітний план так само, як були реалізовані інші, здавалося б, недосяжні цілі – безвізовий режим, Томос про автокефалію для Православної церкви України, сильна сучасна армія. Про це лідер партії Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу Україна у відповідь на запитання глядачів, як він збирається підвищувати свій рейтинг і чи не боїться він ініціювати непопулярні реформи.

«Протягом всього свого життя я ніколи не займався підвищенням рейтингів. Якби я думав лише про рейтинги, я б нічого не зробив для нашої держави. Коли я був обраний президентом, країна знаходилася в жахливому стані. Був нуль на казначейському рахунку. Агресор окуповував Донбас, Крим був окупований. В нас була відсутня армія. І кожен день доводилося приймати велику кількість непопулярних, але дуже необхідних рішень», – нагадав Порошенко події п’ятирічної давнини.

«Я і моя команда – ми точно знаємо, що робити для того, щоб забезпечити мету. У 23 році ми маємо відповідати критеріям членства в ЄС. В 28 році ми маємо розпочати переговори про членство в ЄС, щоб гроші на це були включені у бюджет Євросоюзу, і починаючи з 30 року забезпечити, щоб Україна стала повноцінним членом і ЄС, і НАТО», – зазначив лідер партії «Європейська Солідарність».

«Інтеграцію в ЄС та НАТО сьогодні підтримують відповідно 70 і 54 відсотки громадян. Що таке НАТО? НАТО – це мир. За 70 років існування НАТО жодна країна не наважилась напасти на жодного члена Альянсу. І наше членство в НАТО означає повернення наших хлопців додому, означає забезпечення надійного захисту безпеки держави і кожного її громадянина. Забезпечує верховенство права і демократію», – наголосив Порошенко.

«Членство в ЄС забезпечує високий рівень життя – і для цього достатньо, просто скориставшись безвізом, поїхати в будь-яку країну Європейського Союзу і подивитися і на безпеку, і на рівень життя, і на захист конституційних прав та свобод громадян. І моя мета – щоб саме такі права і таку безпеку мав кожен громадянин України. Ми зробили багато за 5 років – і зробимо ще більше», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Українські громадяни в Криму вірять, що ми звільнимо їх від російської окупації

 

Партія «Європейська Солідарність» – єдина політична сила, яка у своїй програмі визначає пріоритетною стратегічною метою звільнення всіх окупованих територій – і Донбасу, і Криму. Про це лідер партії Петро Порошенко заявив у прямому ефірі каналу «Україна», відповідаючи на запитання глядачів, чи реально повернути Крим.

«Перша мета перебування у парламенті для нашої партії – забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і звільнення Криму. Не випадково у першій десятці нашого списку – лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і колишній політв’язень російського режиму Ахтем Чийгоз. Українці Криму вірять в те, що ми звільнимо Крим від російської окупації», – наголосив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності»  зазначив, що єдиний шлях повернення Криму – це тиск на Росію потужної міжнародної коаліції, яка була створена на підтримку України саме за його президентства.

«І саме сьогодні Рада Європейського Союзу продовжила санкції на рік у зв’язку з окупацією Криму. Світ ніколи не визнає російської окупації. І найближчим часом – це буде нашим найпершим пріоритетом, – ми змусимо Росію піти геть з Криму і повернути його Україні.  Це нелегке питання, але ми точно ті, хто за це здатен боротися», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: У питаннях захисту національних інтересів ми готові допомагати новій владній команді

 

Команда «Європейської  Солідарності» у своїй політичній діяльності готова допомагати новій владній команді у всіх питаннях, що становлять державний інтерес:  забезпеченні підготовки України до вступу в Європейський Союз та НАТО, а також відсічі спробам антиукраїнських сил розвернути державу назад до російського рабства. Про це лідер партії  Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Україна».

«Я – людина, яка точно не сповідує принцип «чим гірше, тим краще».  В питаннях, які становлять державний інтерес, президент Зеленський в разі необхідності точно може розраховувати і на мою пораду, і на моє плече, і на мою допомогу.  Допомагаючи Зеленському, я допомагаю Україні. Як патріот, як людина, для якої Україна – понад  усе, я твердо буду продовжувати цю лінію і в подальшому», – сказав Петро Порошенко.

Лідер Партії «Європейська Солідарність» повідомив, що команда партії поєднує нових людей і відомих політичних професіоналів.  На дострокових парламентських виборах 70 відсотків кандидатів складають люди, які раніше не були в парламенті або Уряді, але, на відміну від інших політичних сил, мають абсолютно унікальну біографію: «П’ять років вони присвятили себе служінню Україні. Я вважаю, що наша команда кандидатів до Верховної Ради є найкращою з усіх учасників виборчого процесу. В нашій команді ви побачите і Героя України генерала Забродського, командувача десантно-штурмових військ. Там, де було важко, генерал Забродський був серед перших і військовим успіхам ми йому дуже зобов’язані. Це і Яна Зінкевич – засновниця і командир батальйону «Госпітальєри». Вона особисто врятувала більше 200 українських воїнів. Навіть будучи пораненою, вона зберегла твердість духу. Це і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, а також справжній герой Ахтем Чийгоз, який три роки провів в російській в’язниці і відмовився віддати український паспорт. Це й Ірина Геращенко, мій уповноважений по Донбасу, яка врятувала велику кількість полонених та заручників. На відміну від інших політичних сил, де є нікому невідомі експерти, кожен наш новий член команди – це людина, яка відбулася», – зазначив Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що у партійному списку «Європейської Солідарності» не менше 30 відсотків кандидаток-жінок, і це є відображенням європейської  політичної  традиції щодо реалізації політичних прав жінок.

Джерело

 

Андрій Карпов: Портнов – це символ Антимайдану, який очолив колону проросійських реваншистів

 

Колишній поплічник Януковича Андрій Портнов, який втік з України одразу після втечі свого політичного патрона, тепер повернувся і очолив реваншистський похід проти Петра Порошенка. Про це заявив телеведучий, блогер, член команди «Європейської Соліданості» Андрій Карпов «Полтава» в ефірі телеканалу «Україна».

«Андрій Портнов намагався влаштуватися на роботу у Київському національному університеті. Але студенти не дали йому цього зробити. І представники нашої молодіжної організації «Солідарна молодь» теж були на акції. І я теж був присутній на цій акції. І ректор університету вибачався за цю неприємну подію», – повідомив Андрій Карпов.

«Я хочу нагадати Андрію Портнову, що в нас уже був один «проффесор», який підтримував страусів і не підтримував українських студентів. Йому довелося виїхати до Ростова, і він зараз переховується від українського правосуддя», – наголосив А.Карпов.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми не будемо співпрацювати у майбутній Верховній Раді з популістами і шанувальниками “русского міра”

 

Партія “Європейська Солідарність” точно не буде співпрацювати у парламенті наступного скликання із політичними силами, які сповідують популізм або ідеї повернення України до “русского міра”, – про це лідер партії Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу “Україна”.

“З ким я не бачу співпраці «Європейської Солідарності» в майбутній Верховній Раді? Я не бачу співпраці з представниками «русского міра», бо всі п’ять років ми боролися з тим, щоб Україна йшла в Європу і захистилась від агресії «русского міра». Ми не бачимо співпраці з популістами, бо популізм як ракова пухлина знищує майбутнє України порожніми невиконаними обіцянками. І ми не бачимо своєї співпраці з дилетантами, які навіть не знають, про що вони говорять, намагаючись на сьогоднішній день вчитись керувати державою за рахунок держави”, – наголосив Порошенко.

 

“З будь-якими політичними силами, які не тільки задекларували, а й реалізують позицію європейської інтеграції, євроатлантичної інтеграції, – ми точно будемо співпрацювати”, – зазначив лідер партії.

Він також нагадав, що за 28 років ідею європейської інтеграції  України декларували багато політичних сил та діячів, які так нічого для цього і не зробили. “Я пишаюся тим, що за оцінками незалежних іноземних експертів за останні 5 років ми зробили більше реформ в Україні і більше для європейської інтеграції, ніж за попередні чверть століття. Ми знаємо і вміємо це робити. Ми, якщо хочете, дороговказ, GPS навігатор, який точно вкаже напрямок і розкаже, що й коли треба робити, щоб не зупинити рух реформ. Хоче хтось до нас приєднатися – ласкаво просимо”, – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Кримінальні справи, які інспірують проти мене проросійські персонажі, – це як ордени «За заслуги»

 

Персонально проти п’ятого президента України Петра Порошенка не порушено жодної кримінальної справи. А ті факти, з яких намагаються «зліпити» кримінал, насправді є прикладами державницької позиції. Про це лідер партії «Європейська Солідарність»  Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Україна».

«За фактом відкрито декілька кримінальних справ.  Наголошую: я пишаюся кожною кримінальною справою, яка відкрита по факту.

Факт перший. Це кримінальна справа за те, що я як Верховний головнокомандувач віддав наказ на контрнаступ. Внаслідок ефективних дій Збройних сил України, добровольців, волонтерів, виконуючи мій наказ Президента України, було звільнено 2/3 окупованої території Донбасу. І для мене кримінальна справа за наказ про контрнаступ – це як орден “За заслуги” ІІІ ступеню», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, друга кримінальна справа була відкрита по факту видання наказу для групи військових кораблів ВМС України відправитися з Одеси на ротацію для забезпечення захисту азовського узбережжя Маріуполя. Проходження кораблів мало відбутися українською Керченською протокою, відповідно до Конвенції ООН: «Деякі втікачі, які п’ять років переховувалися за кордоном зараз, уже після завершення моїх повноважень повернулися, звернулися до правоохоронних органів, щоб за цей наказ порушити другу кримінальну справу. Це як орден “За заслуги” ІІ ступеню. Я пишаюся кожним таким зверненням, бо на посаді Президента я робив усе для того, щоб захистити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України», – підкреслив Петро Порошенко.

«Третій факт – звернення Юлії Тимошенко стосовно української газотранспортної системи. Точно скажу, що не пані Тимошенко коментувати газові питання. А може навпаки – бо саме вона у 2009 році підписала контракт, внаслідок якого Україні була завдана шкода більш ніж на $40 млрд. І саме внаслідок моїх дій та дій моєї команди позов на $4,6 млрд був виграний у Стокгольмському арбітражі, була забезпечена енергетична незалежність нашої держави – коли завдяки нашій команді ми домовилися про початок переговорів про енергетичний союз України з ЄС. Я твердо переконаний: все, що ми зробили, треба обов’язково компетентно і професійно продовжувати.

Останнє, що хочу наголосити: інформація про продаж чи зміну власності ГТС точно брехня і точно не відповідає дійсності», – наголосив  Петро Порошенко.

Джерело

 

 

 

 

Автор