Відбувся з’їзд партії “Європейська солідарність” (фото, відео)

Партія “Європейська солідарність”, яка раніше називалась “Блок Петра Порошенка”, провела свій перший з’їзд у п’ятницю, на якому обрала нового голову партії. Ним став п’ятий президент України Петро Порошенко. Петро Порошенко був почесним головою партії, але донедавна не був офіційно її членом, оскільки обіймав посаду президента. Вчора ж він офіційно отримав партійний квиток оновленої “Європейської Солідарності”.

 

Дінара Габібуллаєва: За 5 років в Україні відбулося багато позитивних змін саме завдяки лідерству Петра Порошенка

Про це Голова ГО «Солідарна Молодь» Дінара Габібуллаєва сказала під час виступу на з’їзді  партії «Європейська Солідарність». Вона зазначила, що за п’ять років в Україні відбулося багато позитивних змін: для українців відкриті кордони, можна подорожувати Європою без віз, навчатися у будь-якій країні. Україна стала на шлях до ЄС і НАТО – і це потребувало дуже багато зусиль.
«Я є представником «Солідарної Молоді» на багатьох міжнародних майданчиках, і тепер казати, що я представляю Україну – це велика честь і гордість, нас поважають. Ви думаєте, що це сталося саме собою, чи  цього було легко досягти? Ні, за все це взяла на себе відповідальність одна конкретна людина, яка не побоялася дивитися в очі ворогу, яка протистояла Росії та її лобістам. Ця людина – Петро Порошенко», – наголосила Д. Габібуллаєва.
«Я впевнена, що саме Петро Порошенко – це та людина, яка має стати лідером оновленої політичної партії «Європейська Солідарність», – наголосила Д. Габібуллаєва. Вона запропонувала обрати Петра Порошенка Головою партії “Європейська Солідарність”.  Делегати з’їзду партії одноголосно підтримали цю пропозицію.

Джерело

 

Петро Порошенко очолив партію “Європейська Солідарність”

 

Петро Порошенко обраний Головою партії “Європейська Солідарність”. Таке рішення ухвалив з’їзд Партії, який відбувається у Мистецькому Арсеналі.

«Насамперед дякую за обрання головою партії “Європейська Солідарність”. Формально до ЄС я вступив лише вчора, а насправді – ми одна команда ще з чотирнадцятого, найважчого в новітній історії України року.

Це велика честь – очолити політичну силу, яка п’ять років тому не побоялася взяти на себе відповідальність за порятунок країни, що опинилася біля самого краю безодні», – заявив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Наша команда не побоялася взяти відповідальність за країну у найважчі часи

Партія «Європейська Солідарність» – це та політична сила, яка взяла на себе відповідальність за країну у найважчі в історії держави часи. Про це Голова партії Петро Порошенко заявив під час виступу на з`їзді партії.

«Попервах коаліція “Європейська Україна” складалася з п’яти політичних сил і понад трьохста депутатів. Але, зустрівшись з першими ж труднощами, з остраху перед відповідальністю за складні, часом дуже непопулярні, але життєво необхідні рішення три фракції втекли з поля бою. На війні, як на війні: є герої, а є й дезертири», – наголосив Порошенко.

«За минулі п’ять років в Україні сталося більше позитивних змін, ніж за попередні два десятиліття. Більшості виборців ми цього пояснити, на жаль, не змогли. Але факт залишається фактом: попри те, що перед нашою країною стоїть все ще безліч проблем і викликів, Україна сьогодні у набагато кращому стані, ніж була в дві тисячі чотирнадцятому. Це і є результат нашої спільної роботи», – наголосив Порошенко.

«В умовах війни ми не лише впроваджували реформи, яким історія ще дасть належну оцінку. Ми зберегли демократію. Доказом відданості європейським принципам стала і цивілізована зміна влади. Україна – це одна з небагатьох пострадянських держав, де дійсно працюють і демократичні інститути, і соціальні ліфти, до речі також. Для прикладу: поки Путін біля керма в Росії вже четвертий термін, у нас відбулося вже чотири зміни влади», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

«Коли мені для ухвалення стратегічних та тактичних рішень потрібна була політична підтримка, я йшов до тих людей, яких партія делегувала до парламенту. Так було, коли треба було захищати країну, створювати армію і зміцнювати обороноздатність. Так було у боротьбі за безвіз і Томос, за енергетичну незалежність від Росії, за ратифікацію і виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і за зближення з НАТО, за декомунізацію і підтримку української мови, за подолання економічної кризи і відновлення зростання.

Фундамент державності ми цементували разом, бо нічого не можна було би добитися ані без сприяння партії, ані без підтримки і розуміння з боку широких суспільних верств», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми державники, і ключове для нас – Україна

Фундаментальні зміни, які забезпечила команда партії «Європейська Солідарність», поки що не стали незворотніми. У Москві і Києві активізувались ті, хто мріє про реванш – про це Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на з`їзді партії.

«Вони хочуть взяти реванш і за Революцію гідності, і за європейський вибір українців, і за крах путінського бліц-кригу в Україні в чотирнадцятому році. Хтось з політичних емігрантів вже примчав, а хтось пакує валізи, щоб повернутися після парламентських виборів».

Порошенко наголосив, що команді нового президента треба усвідомити загрозу і визначити свою позицію щодо стратегічного курсу країни.

«Особиста позиція глави держави з багатьох стратегічних питань не розкрита під час кампанії і досі залишається невідомою. Це не додає ясності і впевненості ні нам, ні міжнародним партнерам України, і породжує масу питань, пошук відповідей на які явно затягнувся», – застеріг Порошенко.

«Буквально вчора в соціальних мережах широко обговорювалося інтерв’ю бізнес-партнера Президента: закон про мову – «отменить»; квоти на українську на радіо і телебаченні – прибрати. Бо все це заважає «Кварталу» продавати фільми в Росію. Хай продають, коли вже так хочеться українською, а росіяни хай вчать нашу мову. І як тут не згадати Ліну Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”?!

Загроза повернення до малоросійства стає все більш очевидною, і ми про неї попереджали ще під час проведення президентської кампанії», – нагадав лідер партії.

Він також застеріг українців від популістських ідей, які озвучуються представниками оточення президента.

«А чого варта ідея референдуму про капітуляцію перед Росією? А пропаганда дефолту? Це все одно, що на власну країну накликати чуму. Оголошення дефолту означатиме параліч ділової активності, неминуче глибоке знецінення гривні, стрибок цін. І у першу чергу це вдарить по соціально незахищених верствах населення. Дефолт – це точно не кінець епохи бідності. Навпаки – нова економічна криза. Ба більше: дефолт означав би і запуск сценарію цілеспрямованого економічного та політичного хаосу. А це – вже прямий інтерес Росії», – наголосив Петро Порошенко.

Він зазначив, що нова влада може розраховувати на підтримку «Європейської Солідарності» там, де йдеться про спротив агресору і захист інтересів держави.

«Росія ставитиме нам виклик за викликом. Де-де, а в цих питаннях нова влада – за її бажання, звісно, – може розраховувати на нашу підтримку, якщо тільки не йдеться про референдум про замирення з Росією на її умовах. Ми – державники, тому готові підтримувати ті кроки нової влади, які відповідатимуть європейській та євроатлантичній стратегії, зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України. Наші прибічники не голосували за кандидата, який нині став президентом України, але тут є одне ключове слово – Україна! Ніхто з нас не хоче, щоби наш український корабель сів на мілину або розбився об риф», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Будь-які атаки на європейську інтеграцію, на українську мову, на церкву отримають нашу рішучу відсіч

Будь-які ініціативи нової влади, які гальмуватимуть європейську інтеграцію, суперечитимуть курсу на розрив з російським колоніальним минулим, отримають рішучу відсіч команди «Європейської Солідарності», – про це Петро Порошенко заявив під час виступу на з`їзді партії.

«Для того я залишаюся в політиці, а партія йде на вибори, хоча вони й проголошені із грубим порушенням Конституції. Ми йдемо не за посадами. Йдемо, щоб захистити досягнення країни у державотворенні за п’ять років. Щоб не допустити її розвороту назад до Росії. Ми йдемо для того, щоб Україна продовжила рух до членства в Європейському Союзі та НАТО. Ми йдемо, щоб не допустити російського реваншу», – наголосив Порошенко.

«Абревіатура Європейської Солідарності не випадково співпадає з абревіатурою Європейського Союзу. Нова назва партії найкраще віддзеркалює нашу основну стратегічну мету. Де б ми не були – у владі чи в опозиції, – маємо зробити все, щоб до завершення наступного десятиліття Україна стала членом НАТО і Європейського Союзу. Бо лише це може гарантувати нашу безпеку та забезпечити громадянам України високий рівень життя. Бо і План дій щодо членства в Альянсі, і процес переговорів та вступу до Євросоюзу – це колосальний стимул для внутрішніх реформ і глибинних перетворень», – переконаний лідер партії.

Він нагадав, що курс на ЄС і НАТО закріплений в Конституції України. «Це – шлях, який максимально відповідає національним інтересам української держави. Європейська інтеграція – це гарантія незалежності української держави. Це гарантія добробуту українського народу, запорука прискореного економічного та технологічного зростання. Європейська інтеграція – це подих свободи та відчуття гідності за себе, за власну країну», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми йдемо на вибори, щоб захистити європейські цінності

Партія «Європейська Солідарність» йде на позачергові парламентські вибори, щоб представляти інтереси проєвропейських виборців. Про це заявив Голова партії Петро Порошенко під час виступу на з`їзді партії. «Ми – єдина політична сила, у кого ця стратегічна мета не замовчується чи згадується десь через кому, а наскрізною ідеєю проходить через усю нашу програму, проект якої, до речі, маємо сьогодні винести на загальнопартійне обговорення. Про щоб не йшлося – про політику, про економіку, про соціальну сферу, про права людей, про подолання бідності – будь-які наші кроки мають і будуть вписуватися в європейську та євроатлантичну стратегію», – наголосив Порошенко.

«Нашу місію буде завершено лише тоді, коли Україна вступить до НАТО і ЄС, коли наші громадяни отримають кращий рівень життя та надійні гарантії тривалого миру, який Росія не наважиться порушити, бо інакше матиме справу із найнадійнішою системою колективною безпеки», – зазначив Порошенко. Він наголосив на небезпеці формування однопартійної більшості і однопартійного уряду. «Знаю з власного досвіду, як іноді важко, а іноді взагалі неможливо ухвалювати рішення в умовах коаліційної влади. Але з іншого боку, це захищає від поспішних і непродуманих рішень. Очевидною є поточна загроза надмірної концентрації повноважень і абсолютно очевидно, що не можна віддавати владу в одні руки. Про це свідчить не лише досвід Росії, алей деяких наших сусідів по Європейському Союзу, називати які не хотів би із виключно дипломатичних міркувань. І це – важливий урок для України», – переконаний лідер партії.

Джерело

 

Ірина Геращенко: ключова мета оновленої партії «Європейська Солідарність» – ЄС і НАТО

 

На цьому, під час виступу на з`їзді Партії «Європейська Солідарність», наголосила Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко.

«5 років тому Президентові України Петру Порошенку, разом з військовими, волонтерами, з українцями, з кримськими татарами, з певними політиками, з українським народом вдалося зробити надважливе – зупинити проект «Новоросія», один з найкривавіших сценаріїв, задуманих Путіним»,- наголосила політик.

«Сьогодні новообрана команда запитує у суспільства: «Ви що думаєте, що Путін маніяк? Так, я думаю,що Путін маніяк. Тому що тільки маніяк може планувати розчленувати дружню країну, вкрасти Крим, відшматувати Донбас, тільки маніяк може утримувати тисячі заручників і політв’язнів, тільки маніяк може насолоджуватися від сліз їх родин… Так, Путін – маньяк»,- наголосила парламентар.

«Сьогодні, в цій гібридній війні, у Путіна інший сценарій: не вдалася Новоросія , побудуємо Малоросію… Я вважаю,що ключовий виклик, який стоїть сьогодні перед Порошенком та його командою – зупинити Малоросію»,- зауважила народний депутат.

«Що таке Малоросія в цій гібридній війні? По краплинці отрути вона, в тому числі, через ЗМІ, які на жаль, гібридну свободу слова часто пропагують в Україні, буде отруювати суспільство, вбивати нашу національну ідею – що це Україна. І не просто сильна і незалежна, а Україна в ЄС і НАТО. Я не хочу бути частиною Малоросії!Я хочу бути частиною України!»,- наголосила політик.

Ірина Геращенко зауважила : «Я дякую Петру Порошенку, який сьогодні в цій залі зібрав тих людей, які усвідомлюють, що Малоросія нічим не відрізняється від Новоросії… Тільки завойовувати її будуть не градами і танками, а в тому числі і «п’ятою колоною» і іншими гібридними методами. Наша задача – зупинити цей проект!».

Резюмуючи Ірина Геращенко заявила: “Україна – це ЄС і НАТО. І саме це є ключова мета оновленої партії «Європейська Солідарність». Я буду пишатися сьогодні долучитися до партії «Європейська Солідарність»».

Джерело

 

Ми можемо бути різні, але ми маємо бути обов’язково єдині у пошуку свого місця в європейському співтоваристві – Марія Іонова

Партія «Європейська Солідарність», команда Петра Порошенка має всі необхідні знання для кропіткого виконання усіх належних завдань з інтеграції України в Європейський Союз та НАТО. Ця робота потребує глибоких знань та досвіду. Команда Партії «Європейська Солідарність» має такі знання і відданих людей, які цю роботу готові робити. Про це член Центральної Ради Партії «Європейська Солідарність», голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова заявила з трибуни з’їзду Партії «Європейська Солідарність».

«Революція Гідності поставила всім громадянам України високу планку. Завдання європейської інтеграції маємо втілити в усі сфери нашого життя. Європейський Союз, насправді, є великим оркестром, де у кожної країни є своя партія. Нам, українцям, необхідно віднайти своє місце, щоб не загубитися серед інших. Євросоюз дуже сильний своєю співпрацею. Єдність ЄС саме у різноманітті. Нам підходить цей лозунг. Це гасло Євросоюзу може бути застосовано і в Україні. Ми можемо бути різні, але ми маємо бути обов’язково єдині, єдині у пошуку своєї європейської партії в цьому оркестрі.

Для багатьох українців ЄС – це символ заможності і високих стандартів життя. Однак, добробут громадян Євросоюзу побудований на спільному фундаменті європейських цінностей: це свобода, демократія, верховенство права і справедливість. Саме українське суспільство зараз потребує засвоєння цих цінностей», – заявила Марія Іонова.

Парламентар зазначила, що українські громадяни, на рівні з політиками, мають взяти на себе відповідальність за пришвидшення процесу європейської інтеграції: «Ми маємо, як політична сила, виховати відповідального громадянина».

«Зараз наше завдання зберегти міжнародний фронт на підтримку України, який п’ять років очолював Петро Порошенко. Це особливо важливо в нинішніх умовах, коли в Україні панує популізм і імітація політики. Ми протиставимо цьому здоровий глузд і прагматизм», – наголосила Марія Іонова.

Джерело

 

Олександр Погребиський: Без відповідальної політики ми ризикуємо втратити державність

Про це сказав ветеран війни, боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади аеромобільних військ Олександр Погребиський під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Зараз настав час відповідальної політики. Тільки відповідальна політика зможе не допустити ворога всередині країни. Якщо ми втратимо відповідальність в політиці, ми втратимо авторитет на міжнародній арені, який здобували разом з Петром Порошенком. Упродовж п’яти років ми вибороли повагу всього світу. Якщо ми це втратимо, є великий ризик втратити державність, бо залишимось сам на сам з ворогом» ,- сказав він.

«Чому я сьогодні в цій команді? Тому що у нас в країні війна і ми маємо об’єднуватися. У 2014 році ця команда прийшла до влади у знекровленій країні і разом з народом не дала російському агресору зруйнувати нашу державу», – додав він.
За словами О. Погребиського, за 5 років команда Петрам Порошенка навчила українців не бути малоросами, поважати себе як націю.

«Ця команда навчила нас позбутися комплексу меншовартості, який не дозволяв нам розвиватися впродовж багатьох років. Дуже важливо було зрозуміти, що ми справжня нація, зі своєю історією, мовою, новітніми ЗСУ, потужними і могутніми, якими зробила їх ця команда», – наголосив О. Погребиський.

«Дуже важливо, які виклики наразі стоять перед Україною. Вони серйозніші, ніж ті, які були в 2014 році, коли країна стала об’єктом агресії ворога, але команда втрималася. Зараз підступний ворог зрозумів, що нас не взяти голими руками, тому вони вирішили зруйнувати нас зсередини. Я хочу сказати: «У вас не вийде!», – підсумував ветеран війни.

Джерело

 

Андрій Парубій на з’їзді партії “Європейська Солідарність”: ми не допустимо реваншу в Україні

Голова ВР Андрій Парубій під час свого виступу на з’їзді Партії «Європейська Солідарність» зауважив, що сьогодні ми опинилися перед великими викликами і не всі розуміють тих загроз, які стоять перед Україною. «Дехто говорить, що немає шансів для жодного реваншу, а я пригадую 2010 рік, коли прийшов Янукович, і теж говорили, що зміни, які ми зробили, є незворотними. Також пригадую день, коли у ВР за 5 хвилин із законодавства забрали будь-які згадки про НАТО. Також згадайте, коли через ВР проводили закон «Колесніченка – Ківалова». Вони ліквідували закон про українську мову, і проголосували за закон, який мав знищити українську мову. Крім того, прийняття Харківських угод стало початком російської агресії проти України. Ми маємо це пам’ятати, щоб розуміти, які загрози стоять сьогодні перед Україною», – відзначив Парубій.

Він також привів слова Голови Партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка про те, що «ворог б’є по фундаменту української державності». «Ми заклали міцний фундамент нашої державності, і ворог б’є туди. Вони хочуть зруйнувати фундамент нашої державності, фортецю – Україна. Своїми заявами про те, що має бути відмінений закон про мову, відмінена декомунізація, мають бути відмінені мовні квоти – це удар по фундаментальних цінностях, які тримають нашу фортецю в боротьбі з російською агресією, в боротьбі проти російського окупанта. Але ми вийшли на Майдан і не дозволили, щоб Україна стала частиною «руського міра». На Майдані ми довели, що українці нікому не дозволять згорнути українську державність.

Тому я звертають до тих, хто говорить про відміну закону про мову, квот, декомунізації, ви відчуєте жорсткий опір від кожного з нас. Ми будемо боротися в парламенті, на площах, вулицях, ми не допустимо реваншу в Україні, і не дамо вам жодного шансу. Земля під вами буде горіти. Ви відчуєте гнів і дух української нації», – підкреслив Парубій.

Джерело

 

Сергій Таран: програма партії “Європейська Солідарність” – це програма реального перетворення України на сильну європейську державу

Тільки партія “Європейська Солідарність” може напередодні парламентських виборів повноцінно звітувати про реформи, зроблені протягом попередніх 5 років, – про це заявив член Президії Центральної ради партії, політолог Сергій Таран.

“Програма партії “Європейська Солідарність” – це програма реального перетворення України на успішну, сильну європейську державу. Знаєте, чим відрізняється наша програма від програми будь-якої іншої української партії, яка планує взяти участь у виборах? На відміну від інших, які пропонують тільки обіцянки, наша програма складається з 2 частин. Перша частина – що ми зробили. І друга – що ми будемо робити далі. Саме партія “Європейська Солідарність” була основою коаліції “Європейська Україна”. Партія була ініціатором і провідником найважливіших реформ, які розпочалися в Україні”, – нагадав Сергій Таран.

Він повідомив, що проект програми оновленої партії читали, редагували, вносили свої пропозиції громадські активісти, рядові партійці, експерти і досвідчені політики. “Саме завдяки нашим цінностям і принципам ми можемо по-різному бачити тактичні інструменти. Але стратегічно ми дивимось в одному напрямку. І цей напрямок – рух до ЄС і НАТО. Наші принципи незмінні. Гідність. Патріотизм. Відповідальність. Демократія. Справедливість”, – наголосив Сергій Таран.

За його словами, Європейська Солідарність – це перш за все відповідальні громадяни, які самі творять своє життя. Це – спроможні громади, які розбудовуються, залучають інвестиції і створюють ноу якість життя. Він також застеріг від наступу нової влади на права і свободи людей. “Виникає відчуття, що привид тоталітаризму вже блукає у лабіринтах владного «Кварталу». Я хочу нагадати про ситуацію у Рівному, де 16-літню школярку Дар’ю Коцюрубу за участь у пікеті проти Зеленського почали тягати по судах і поліційних відділках. А в соцмережах їй погрожують фізичною розправою. Ми хочемо нагадати: права і свободи громадян – це фундамент, на якому будується європейська держава”, – наголосив С.Таран.

Він також закликав усіх берегти українську мову та власну національну ідентичність – як головний спадок, який ми маємо передати своїм нащадкам.

Україна має стати світовою історією успіху, і в це – головна стратегічна мета партії, наголосив Таран. “Ми вважаємо, що наш рух до Євросоюзу і НАТО має бути не гучною декларацією, а щоденним процесом, який наповнюється реальним змістом, конкретними кроками і дає потрібний суспільству результат. Ми не хочемо, щоб Україна стала країною втрачених ілюзій. Ми хочемо, щоб Україна була світовою історією успіху. І ми точно знаємо – це абсолютно реально”, – переконаний С.Таран.

Джерело

 

Віталій Гайдукевич: «Справа Громад» забезпечить політикуму якісний кадровий резерв

 

Про це представник Громадської організації «Справа Громад», тележурналіст Віталій Гайдукевич заявив на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Коли власні вузькі інтереси ставляться вище за державні, то це загрожує втратою мови, самоідентифікації, культури і державності. Це доведено історією. Державу дуже важко будувати, але легко втратити. Чому критикують український політикум? Бо досить часто державні інтереси поступаються перед приватними інтересами. Певна закритість і відсутність якісної комунікації призводить до того, що суспільство не розуміє, про чиї саме інтереси йдеться – окремих політиків чи держави загалом. Коли суспільство не розуміє, то починає робити хибний вибір. Як наслідок – правила диктують політичні махінатори», – сказав Віталій Гайдукевич.

За його словами, наразі в українському суспільстві є дві проблеми. Перша проблема полягає в тому, що політичні еліти не можуть подивитись на себе зі сторони, це є звичною практикою у закритому колективі. Друга проблема – щоб розірвати цей ланцюг, варто навчитись не тільки себе критикувати, не тільки чути критику, а й тим, хто критикує, аргументовано казати – якщо у тебе є алгоритм вирішення конкретної проблеми, будь ласка, вийди з «Фейсбуку», прийди і скажи, «я знаю, як це зробити».

«Насправді це просто, і Україна – це країна успішних кейсів. Є багато людей, які не лише говорять, а й роблять, йдеться про волонтерські проекти, допомогу на громадських засадах, розбудову європейської держави, успішні кейси на рівні місцевої влади. Такі люди є, проте відсутня система політичних вертикалей. У нас досі немає реальності, коли, наприклад, людина з соціалістичними поглядами на рівні активіста може побачити спектр політичних сил і далі просувати свої соціалістичні погляди за наступною логікою: активіст, місцевий рівень, місцева влада, парламент. Поруч так само повинна мати свою візію людина з християнсько-демократичними поглядами, ліберали, соціал-демократи, республіканці, консерватори та ін. І тоді між цими ідейними політичними силами розпочнеться конкуренція ідей і механізмів щодо того, як далі будувати країну, яке її майбутнє. До останнього часу цей механізм не працював і як наслідок до діючого парламенту потрапили люди, які, скориставшись політичним ліфтом, стали політичними пасажирами у фракціях, переходячи з однієї фракції до іншої», – додав він.

«Чому так сталось? Бо первинною не була ідея, а гуртуватись можна тільки довкола ідей. Ідеї, принципи і цінності мають і мусять об’єднувати тих, хто хоче реформувати країну. Чому виникла ідея «Справи Громад»? Бо Res publica – справа громад, країна змінюється тоді, коли велика кількість відповідальних громадян не є пасивними, продукуючи активність на рівні громадського середовища, вони делегують свій фах, досвід, енергію в політичне середовище. Ми створили громадську організацію, яку не влаштовує нинішній стан речей, прописали принципи і цінності і запропонували «Солідарності» співпрацювати. 60 відсотків цих принципів і цінностей, тобто ідеологія, уже були закладені у фундаменті старої «Солідарності». Ми пропонуємо зробити це яскравіше, контрастніше і чіткіше. У нас вже є декілька сотень активістів зі своїми успішними кейсами. Зараз буде голосування і люди, які заходитимуть на нашу веб-сторінку, зможуть поставити або плюс, або мінус навпроти кожного кандидата (це наш кадровий резерв). Коли оберуть найкращих, ми запропонуємо їхні кандидатури партії», – додав журналіст.

Віталій Гайдукевич наголошує, що влада – дзеркало народу і щоб в це дзеркало не соромно було дивитись треба, аби відбулись якісні суспільні та соціальні зміни. «Відповідальність за країну, її майбутнє лежить на кожному з нас», – підсумував він.

Джерело

 

Софія Федина: Оновлена партія «Європейська Солідарність» має стати фундаментом для єднання прогресивних демократичних сил

 

Про це доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Львівського національного університету ім. Івана Франка Софія Федина сказала під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Я дуже хочу, щоб оновлена «Європейська Солідарність» стала фундаментом для єднання усіх прогресивних, демократичних і небайдужих сил», – наголосила вона. При цьому С.Федина закликала патріотів виступити єдиним фронтом на захист України.

«Я звертаюся до патріотичного табору – сьогодні надзвичайно важливий бій за Україну….Наше завдання – відкинути партійні амбіції і забути про персональні образи. Якщо для вас пріоритет Україна, то ми маємо йти єдиним сильним фронтом», – сказала вона.

«Я обираю тих, з ким мені по дорозі, я обираю тих, хто хоче перемогою закінчити війну, хто хоче правової держави, розвитку економіки. Але ще більше – я стою поруч з тими, хто готовий дати відсіч російському агресору. Сьогодні я обираю «Європейську Солідарність»», – зазначила С. Федина.

Вона позитивно оцінює ініціативу партії провести праймеріз. «Я поважаю Петра Порошенка і «Європейську Солідарність» за те, що ви погодилися провести громадський праймеріз. Це неймовірна можливість привести до влади людей безкомпромісних, яким довелося вчитися стріляти на передовій, яким довелося разом сформувати армію практично «з нуля». Я хочу, щоб саме такі українці сьогодні відчули свою відповідальність перед державою і прийняли бій не тільки на передовій, а й в інформаційному просторі, у владних кабінетах. Ми маємо брати відповідальність за державу», – зауважила С. Федина.

Джерело

 

Повне відео З’їзду партії «Європейська Солідарність»

 

Фото © Михайло Палінчак

Перші три фото © Олексій Петров

Автор