Рейтинги телевізійної аудиторії у 2018 році – дослідження ІТК (презентація)

Національна рада в рамках співпраці з Індустріальним телевізійним комітетом оприлюднює результати панельного дослідження телевізійної аудиторії за 2018 рік. Дослідження ІТК на його замовлення готують дослідницькі компанії «Nielsen» і «Комунікаційний Альянс».

За даними телевізійної панелі, у ТОП-10 найбільш рейтингових телеканалів у 2018 році увійшли «Україна»,  «1+1», «Інтер», «ICTV», «СТБ», «Новий канал», «2+2», «TET», «НТН», «Піксель TV».

Серед них за підсумками минулого року рейтинг зріс лише у телеканалів «2+2» – на 9% і «Піксель TV» – на 6%.

Найбільших втрат у рейтингу зазнали «Інтер» (-35%), «НТН» (-23%) і «1+1» (-21%).

Телевізійна панель базується на загальнонаціональній вибірці (за винятком АРК і м. Севастополя з 01.04.2014 та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей з 01.01.2018) із 2840 домогосподарств, із яких 1900 розміщені в містах із населенням понад 50 тис. людей і 940 домогосподарств – у містах із населенням менше як 50 тис. людей та селах.

Основна мета дослідження телевізійної аудиторії – отримання надійних повних репрезентативних даних про перегляд телеканалів в Україні.

Панеллю називається група людей, що відібрана для проведення дослідження. Суть панельного дослідження полягає в тому, щоб безперервно отримувати протягом деякого періоду часу інформацію від кожного з учасників панелі. Інформація збирається щосекунди. Вибірка домогосподарств, що беруть участь в дослідженні, репрезентативна за своїми соціально-демографічними та технічними (тип прийому телесигналу, телевізійне обладнання та ін.) характеристиками, та відтворює структуру населення України.

Джерело

Автор