Меркель запросила Порошенка до Берліну, і це є дипломатичним сигналом (фото, відео, брифінг штабу)

Зеленський не здав на аналіз волосся, що є ключовим для виявлення в організмі наркотичних речовин – Олег Медведєв

 

«Наскільки нам відомо, кандидат Зеленський не здав на аналіз волосся. Саме волосся є ключовим дослідженням для виявлення наркотиків, бо сліди наркотичних речовин у волоссі зберігаються близько 90 днів», – сказав на брифінгу речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

«Країна зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше завершити це питання, тому що, як мені здається, нам трошки соромно перед світовою спільнотою, що у нас війна з Росією, а ми обговорюємо аналізи кандидатів»,- додав він.

За словами речника, в першу чергу в цьому має бути зацікавлений кандидат Зеленський, який за власною ініціативою поставив це питання на порядок денний.

«В цьому зацікавлена команда самого Зеленського, в цьому зацікавлені ми, тому що ми б хотіли проводити змістовну дискусію в ході кампанії, а не говорити про кров, сечу, нігті і волосся»,- наголосив Медведєв.

«У нас серйозні внутрішні і міжнародні виклики, у нас доволі серйозні розбіжності між кандидатами в питаннях стратегічного розвитку країни, хоча позиція Зеленського багатьом не зрозуміла. Ми зараз боремося за те, щоб він вийшов на дебати і публічно висловив свою позицію, щоб ми розуміли не позицію кіногероя Голобородька і різних спікерів, а щоб ми точно знали, що думає і пропонує сам кандидат. Ми погодилися на дебати на стадіоні, ми погодилися здавати аналізи, але це не означає, що ми сприйняли пропозицію Зеленського надалі проводити кампанію за правилами і традиціями шоу – бізнесу»,- зазначив Медведєв.

Джерело

 

Має бути кілька раундів змістовних дебатів – Олег Медведєв

Між кандидатами у Президенти мають відбутися кілька змістовних дебатів, які стосуються сфери конституційних повноважень Глави держави, і це принципова позиція Петра Порошенка, – повідомив на брифінгу речник його штабу Олег Медведєв.

Насамперед це питання національної безпеки і оборони. Другий блок питань, за що відповідає Президент – це питання зовнішньої політики і дипломатії. І третій блок – це обов’язки Президента бути гарантом конституційних прав і свобод громадян держави. І, звичайно, дебати мають вести не політики, а неупереджені журналісти, – наголосив Олег Медведєв.

«Штаб Петра Порошенко зробить усе, щоб у найближчі дні внести в питання проведення дебатів між кандидатами у Президенти остаточну ясність – де, коли і в якому форматі будуть проходити дебати. І чи прийде на ці дебати Володимир Олександрович Зеленський, чи вони ще поставлять купу умов. Поки що ми можемо точно стверджувати, що є дебати, які передбачені законодавством про вибори Президента. Не прийти на ці дебати означатиме грубо порушити Закон про вибори Президента України. Але позиція Петра Порошенка полягає у тому, що має бути кілька змістовних дебатів, які стосуються сфери Конституційних повноважень Президента», – заявив Олег Медведєв.

Джерело

 

Зеленський має здати аналізи не вибірково, аби можна було остаточно дослідити питання про алкогольну та наркотичну залежність – Олег Медведєв

Про це на брифінгу заявив речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

«Обов’язковість медичного обстеження кандидатів у Президенти, зокрема, на відсутність алкогольної та наркотичної залежності слід зафіксувати на рівні законодавства. Ви знаєте, що сьогодні з такою ініціативою виступив Президент Петро Порошенко. Він вважає, що це питання напряму стосується національної безпеки країни.

Сьогодні, як і обіцяв, Президент здав аналізи, це був цілий консиліум медичних лабораторій – дві державні та дві приватні клініки. Звичайно, це посилює неупередженість та об’єктивність дослідження, довіру суспільства до результатів аналізів. Саме тому ми скористались послугами декількох медичних компаній, які можуть контролювати одна одну, в тому числі були й приватні компанії, що багато років працюють на ринку і дорожать своєю професійною репутацією.

Як вам добре відомо, це питання на порядок денний поставила не наша команда і не наш кандидат, це питання порушив виборчий штаб Володимира Зеленського. Порошенко поставився до цього надзвичайно серйозно, чого ми не можемо сказати про самого ініціатора здачі аналізів і медичних досліджень», – уточнив Олег Медведєв.

«Зеленський має зрозуміти, що відлити трохи крові на сувеніри своїм прихильникам – не означає серйозно здати аналізи на алкогольну та наркотичну залежність, як це передбачено чинними медичними протоколами. Ми ще вчора попереджали, що власник лабораторії EUROLAB Андрій Пальчевський, яку обрав Володимир Зеленський, є політично заангажованою зіркою телеканалів Віктора Медведчука. Крім того, він не приховує своїх політичних симпатій до Володимира Зеленського і тому немає жодних підстав вважати, що в EUROLAB зможуть об’єктивно розглянути результати аналізів Зеленського.

Сьогодні з’ясувалось, що лікар, який брав аналізи у Володимира Зеленського, безпосередньо пов’язаний з цим кандидатом у Президенти, адже знімався у відомому серіалі «Свати» – і це ще раз ставить під сумнів серйозність цієї акції і, очевидно, достовірність аналізів. Ще раз наголошую – сенс медичної експертизи полягає у тому, що це має бути неупереджений аналіз, який викликатиме довіру у громадян. Я думаю, якби, наприклад, Петро Порошенко пішов здавати аналізи в амбулаторію Державного управління справами, то у журналістів та суспільства загалом це викликало б певні запитання», – додав речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

«Ми вважаємо, що Володимир Зеленський не виконав свою обіцянку, адже не здав аналізи так, як це передбачено медичними протоколами. Штаб Петра Порошенка рекомендує Зеленському зрозуміти, що передвиборча кампанія – це не шоу, не зйомки в кіно, це серйозний вибір для країни та її громадян. Він має здавати аналізи правильно і не вибірково, а зробити все, що належить за медичним протоколом, аби остаточно дослідити питання про алкогольну та наркотичну залежність», – підсумував Олег Медведєв.

Джерело

 

Меркель запросила Порошенка до Берліну, і це є дипломатичним сигналом – Медведєв

12 квітня Петро Порошенко на запрошення Ангели Меркель відвідає Берлін, і це – безумовний дипломатичний сигнал від міжнародних партнерів. Про це сказав на брифінгу речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

«Наступної п’ятниці, 12 квітня, Ангела Меркель запросила Петра Порошенка відвідати Берлін, і ми це розглядаємо як безумовний знак уваги і до виборів в Україні, і до нашого кандидата»,- сказав він.

«Важливо, щоб виборці Володимира Олександровича (Зеленського – ред) почули від нього, що Німеччина – це не тільки країна, в якій акторки знімаються в порнофільмах, а що це ключовий міжнародний партнер, від якого значною, якщо не вирішальною мірою, залежить вся система міжнародної підтримки України у протистоянні з Росією»,- додав він.

Медведєв не виключив, що це буде не єдиний закордонний візит Порошенка. «Графік в період кампанії напружений, але найближчими днями ви побачите, що ми займаємося не тільки фізіологією, а й політикою, геополітикою, Порошенко продовжує виконувати функції Верховного головнокомандувача, керівника вітчизняної дипломатії, тощо. Є ще багато роботи в цьому сенсі, яку треба зробити до 21 квітня»,- сказав Медведєв.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, в якому статусі Порошенко запрошений до Німеччини, Медведєв відповів: «Порошенко залишається чинним Президентом, але, з іншого боку, він є кандидатом, і в такі відповідальні моменти кандидатів просто так не запрошують, це також сигнал».

Джерело

Автор