«Стадіон так стадіон. Я чекаю!» – Петро Порошенко (фото, відео, брифінг)

Петро Порошенко: Дебати – це не страшно, це нормальна політична традиція

 

Дебати – це нормальна політична традиція, а Глава держави має приймати виклики не тільки від опонентів, а й від ворогів. Про це Петро Порошенко заявив у своєму зверненні до Володимира Зеленського, який наразі уникає проведення дебатів під надуманими приводами.

“Володимире Олександровичу! Знову мушу спілкуватися з вами через об’єктив – замість розмови віч на віч. Не бійтеся! Дебати – це не страшно. Це нормальна політична традиція.

За своє життя я не раз приймав виклики. І не лише від політичних опонентів, але й від сильних ворогів. Дивився в їхні очі і не відвертав погляду. Таким має бути Президент і Верховний Головнокомандувач. Не шукайте причин. І не ставте умов. І ніким не прикривайтеся – це некрасиво. Будьте мужиком, приходьте на дебати. Стадіон – так стадіон. Я чекаю.”

Джерело

 

Президент Петро Порошенко здав аналізи у медпункті НСК “Олімпійський”

За словами медиків, перші результати аналізів будуть готові за 2 години. Після аналізів Порошенко вийшов на брифінг.

Стадіон, так стадіон. Сьогодні на «Олімпійському» здав усі необхідні аналізи та надав дозвіл на проведення досліджень в різних клініках щодо відсутності алко- та наркотичної залежності. Перші результати будуть оприлюднені буквально за декілька хвилин, далі за кілька годин. Вважаю, що ця процедура проведення аналізів взагалі має бути обов’язковою, тому що питання відсутності алко- та наркозалежності у кандидата у Президенти – це питання національної безпеки.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 4. April 2019

 

Стадіон, так стадіон.Я чекаю!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 4. April 2019

 

Глава держави: Дебати – не шоу, а право громадян отримати всебічну інформацію щодо програм кандидатів в Президенти

«Дуже задоволений тим, що Володимир Зеленський, нарешті, прийняв мою пропозицію про проведення дебатів. Це є абсолютно необхідно, бо це є не шоу, це не є вистава. Це є право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми, плани кандидатів. Мати можливість задати питання і отримати відповіді, щоб визначити майбутнє держави на роки, а можливо і на десятиліття вперед», – сказав Президент України Петро Порошенко після проходження дослідження на відсутність алкогольної та наркотичної залежності у медичному пункті на НСК «Олімпійський».

Глава держави зауважив, що незважаючи на дивну форму подання і запрошення, він прийшов на стадіон. «Я так розумію Володимира Олександровича не було: «Я прийшов – тебе нема». Але я твердо переконаний, що він набереться мужності і доїде сюди, і дебати відбудуться. Тим більше, що це є вимога українського закону», – додав Петро Порошенко.

Президент також вважає корисним, якби дебати відбулися в декілька етапів. За його словами, перший етап – дебати про позицію щодо ключового повноваження Верховного Головнокомандувача по програмі укріплення оборони і безпеки; другий етап – дебати по зовнішній політиці; третій етап – дебати по захисту конституційних прав і свобод українських громадян.

«Ще один аргумент – це те, що майже 80% українців підтримують і вимагають проведення дебатів. І ігнорувати цю думку точно не повинен жоден кандидат. І саме тому, сьогодні я забезпечую реалізацію всіх необхідних кроків для того, щоб дебати відбулися», – зауважив Глава держави. На його думку, дебати повинні відбутися якомога раніше.

«І треба припинити обмін думками через соціальні мережі і дати можливість українським громадянам самостійно, виходячи з тої повної інформації, яку вони отримають, визначитися щодо своїх симпатій 21 квітня 2019 року», – резюмував Президент.

Джерело

 

Обов’язковість медичного дослідження на відсутність алко- і наркотичної залежності кандидатів в Президенти має бути закріплена законодавчо. Це питання національної безпеки – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко після проходження дослідження на відсутність алкогольної та наркотичної залежності у медичному пункті на НСК «Олімпійський» наголосив, що таку вимогу до кандидатів в Президенти потрібно закріпити законодавчо.

«Вважаю, що це є абсолютно необхідна позиція. Я би вніс відповідні зміни до законодавства, зробивши би цю процедуру обов’язковою. Тому, що питання відсутності алкогольної чи наркотичної залежності у кандидата і майбутнього Президента – це питання точно національної безпеки. Тим більше, що така велика кількість журналістів дає підстави стверджувати, що це питання важливе для суспільства», – зазначив він.

«Я з великим розумінням і схваленням поставився до тепер уже пропозиції пана Зеленського щодо медичного освідчення стосовно відсутності алкогольної і наркотичної залежності», – наголосив Глава держави. Водночас, за його словами, ключова позиція – дослідження має проводитись незалежними і сертифікованими медичними закладами. Президент подякував в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун за те, що вона пояснила, яким чином має відбуватися процедура.

«Я одразу ж дав дозвіл і на проведення зазначених досліджень. Причому я навіть не знаю, які клініки… Їх чотири або п’ять, вони різні. І ті, хто висловив бажання приїхати і провести незалежне, неупереджене і сертифіковане дослідження, мають можливість це зробити», – зауважив він.

За його словами, лікарі повідомили, що перші результати будуть оприлюднені буквально за декілька хвилин, другі – за декілька годин.

Джерело

 

Глава держави вважає негідним демонстрацію зневаги до кандидатів, які не пройшли в другий тур президентських виборів

Президент України Петро Порошенко наголошує, що з повагою ставиться до виборців, які проголосували як за нього, так і за інших кандидатів під час першого туру президентських виборів. Водночас Глава держави вважає негідним демонстрацію зневаги до кандидатів, які не пройшли в другий тур.

«Моя позиція наступна: дебати – це не є шоу. Я вважаю, що подібне зневажливе, або легковажне звернення – це є неповага до політика Юлії Володимирівни Тимошенко, яка зайняла третє місце. І, до речі, неповага до її виборців. А більше 2,5 мільйонів громадян проголосувало за Юлію Володимирівну, щоб вона сьогодні була в тій ролі, яку їй спробував відвести Володимир Зеленський», – відповів Петро Порошенко на запитання журналістів щодо пропозиції кандидата в Президенти Володимира Зеленського запросити Юлію Тимошенко в якості ведучої на дебати між кандидатами.

«Виборців потрібно шанувати. Я з повагою ставлюся і до виборців, і в першу чергу я дуже дякую тим, хто проголосував за мене 31 березня, і з великою повагою ставлюся до виборців Юлії Володимирівни Тимошенко», – наголосив Глава держави.

«До речі, я з великою повагою ставлюся і до тих, хто проголосував за Володимира Зеленського – вони небайдужі, вони висловили свою думку. Я буду робити все можливе для того, щоб переконати їх у другому турі проголосувати за мене», – також зазначив Президент.

«Але подібне ставлення я вважаю негідним», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

Автор