Подумайте про прості наслідки вашого вибору

Костюк Олександр

Багато громадян України не приховують своєї радості, що Президентом їх, не чужої країни, Верховним Головнокомандувачем їх (не чужої) армії хочуть обрати естрадного артиста, явно несамостійну, залежну фігуру, без жодного досвіду в політиці, економіці, дипломатії. Зате “назло Порошенку” та міфічним порохоботам.

Тому що ви ображені. Тому що вам не догодили. Армія, незалежна церква, безвіз, децентралізація, реальне зниження корупції в рази, зупинений ворог? Нє, не підходить. Вам це не цікаво. Вам, по суті, взагалі нецікава незалежність, це для вас абстракція – чи не так? Потрібні європейські зарплати і пенсії, спокій та добробут. І щоб війни не було.

1. Подумайте про те, що вас навмисне обдурюють. Вам розказують про небувале розкрадання? Цифри говорять насправді про зменшення корупції в рази. Створено спеціалізовані, цілком незалежні від Президента антикорупційні органи. Подумайте про те, що зліпити корупційний скандал і прив’язати його до Президента, маючи в руках більшість ЗМІ, – справа техніки. Що й роблять наші ЗМІ, цілком залежні від олігархів, з якими ви так закликаєте боротись. Порошенко насправді перший Президент, який має політичну волю боротися з корупцією. І за 5 років немає жодного доказу його особистого збагачення незаконним шляхом. Є лише його особиста фінансова допомога армії. І це правда про людину, яку дуже підло оббріхують в брудній політичній боротьбі.

2. Подумайте про прості наслідки вашого вибору. Через місяць після обрання Зеленського (не дай, Бог) вся росія з насолодою буде сміятися з нас, крутячи ролики українського Президента без штанів. Сміятись з дурних хохлів. А всі ви, незалежно від національності та місця проживання, будете для них дурними хохлами. Сумніваєтесь в цьому? Дарма. Через три місяці ВСІ будуть такого Президента ненавидіти. А через рік-два почнеться майдан, який кремль перетворить на громадянську війну. Можете навіть не сумніватись. І ви будете щасливі. Бо назло порохоботам. Тоді питання високих тарифів та низьких пенсій відпаде само собою. Через відсутність газу, електрики та пенсій. Чи ви думаєте, кремль хоче тим всім вас забезпечувати? Чи ви думаєте, москва справді хоче миру та дружби? Чи ви думаєте, що справді можна повернути СРСР?

3. Вам погано живеться? Не вистачає зарплат, пенсій, добробуту? Згадайте, що в нас війна. Війна, яку ви практично не відчуваєте. Яка там десь, далеко. Але це війна за незалежність. А без незалежності процвітання, добробуту та пенсій не буває. І не може бути. Колонії не можуть процвітати, про яку дружбу та мир вам би не розказували. Будучі залежними, ви завжди будете людьми 2-го сорту. Подивіться на Донбас та Крим.

4. Подумайте про те, що ви втрачаєте. Україна вперше в історії твердо стала на шлях, який пройшли європейські країни. Який пройшли Польща та країни Балтії – теж болісно, теж з жертвами. Ще кілька років руху цим шляхом, кілька років політичної стабільності – і рівень життя почне наближатись до рівня Польщі чи Латвії. Ми йдемо зараз правильним шляхом і в нас справді світле майбутнє. Не зламайте його комусь і собі на зло.

Люди, шановні! Ще є час подумати. Подумати, щоб не зробити фатальної, жахливої помилки. Яка занурить Україну в криваву бійню, як це не раз було в історії України за тих самих обставин. Подумайте про своїх дітей та онуків.

Не робіть страшної, непоправної помилки. Зробіть один-єдиний правильний вибір.