Робоча поїздка Президента до Львівської області (фото, відео)

Глава держави у Дрогобичі перевірив виконання доручення щодо забезпечення діяльності відділень «Укрпошти» у сільській місцевості

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області відвідав міське відділення «Укрпошти» та ознайомився з його роботою.

Глава держави перевірив стан виконання свого доручення щодо забезпечення діяльності мережі відділень поштового зв’язку АТ «Укрпошта» у сільській місцевості. Президент поцікавився рівнем заробітної плати співробітників підприємства.

«Моя позиція була, що ми мали виділити з бюджету 500 млн грн., щоб захистити сільські відділення і забезпечити зарплату листоношам. Листоноша і працівники «Укрпошти» знаходяться під персональною протекцією Президента. Будемо їх захищати», – сказав Петро Порошенко.

В свою чергу, директор поштового відділення повідомив Президенту, що жоден працівник відділення не був звільнений і всі відділення були збережені. Він додав, що кошти на виплату заробітної плати надійшли вчасно.

За словами Глави держави: «Якщо підвищується пенсія, то має підвищуватись і зарплата листонош, які цю пенсію доставляють. По-іншому і немає бути. Ми будемо робити кроки із підвищення соціального захисту».

Президент також ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг Дрогобицької міської ради.

Протягом 2016-2018 років Центр взяв участь в реалізації проекту технічної допомоги Євросоюзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади». Загальна вартість робіт по проекту склала 2 млн грн.

Оновлений ЦНАП обладнано сервісом «Електронна черга», облаштовано дитячий куточок, встановлено термінал для оплати послуг. У центрі надаються послуги з прийому документів на виготовлення біометричних паспортів, тощо.

Дрогобич, дякую за підтримку! Разом – до перемоги!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

 

Ми разом зупинили нашого ворога. Ми завдали перші удари по бідності. І заклали фундамент для великої України.Дрогобич, щиро дякую за підтримку! Разом ми переможемо!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

 

Стрий і Львівщина стали для всіх українців компасом, стрілка якого завжди вказує на незалежність. Дякую Стрию, дякую громаді за те, що не раз у вирішальні моменти вказували всій Україні на правильний вибір!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

Джерело

 

Президент на виробництві бурового обладнання: Такі компанії, які виплачують заробітну плату, забезпечують експорт і надходження валюти, мають бути захищені

Україні дісталися у спадок великі промислові потужності, і головне – потужні спеціалісти, які мають і знання, і досвід. Сьогодні на Львівщині спілкуюся з працівниками одного з найуспішніших підприємств високотехнологічного машинобудування «Діскавері – бурове обладнання (Україна)», яке 90% експорту своєї продукції направляє до ЄС.

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

 

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області відвідав завод ТОВ «Діскавері – бурове обладнання (Україна)» та оглянув нову повнокомплектну бурову установку і обладнання для буріння і обслуговування нафтогазових свердловин.

Глава держави також поспілкувався з трудовим колективом підприємства. «Я дуже дякую вам за те, що ми спільними зусиллями, під час війни, розвиваємо економіку для того, щоб ми точно знали, що Україна буде членом Європейського Союзу, членом НАТО. Україна буде країною вільних, заможних і щасливих людей», – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що через 2-3 роки можливо забезпечити повну енергонезалежність України і не купувати імпортний газ. За його словами, це стане можливо, в тому числі завдяки закупці у «Діскавері» бурильного обладнання і збільшення власного видобутку.

«Компанії, які працюють так як ваша, які працюють в «білу», виплачують заробітну плату в «білу», які мають можливості забезпечувати експорт і надходження валюти, мають бути захищені», – наголосив Петро Порошенко.

Він зауважив, що йому приємно було почути, що останні 4-5 років силовики більше не ходять на підприємство як на роботу, не перевіряють, не вимагають. «Що має робити бізнес? Заплатити зарплату високу. Ми домовлялись, що зарплата буде зростати. І заплатити податки», – зазначив Глава держави та додав, якщо підприємством заплачені податки, то силовикам немає що тут робити.

Водночас завдання держави, зокрема відшкодовувати ПДВ за прозорою системою і прибрати підґрунтя для корупції в цій сфері. Наступними кроками Президент назвав запровадження податку на виведений капітал і початок роботи Національного бюро фінансової безпеки.

«Це означає, що сидять не «маски-шоу» (представники силових структур – ред.), а аналітики», – зазначив Петро Порошенко. Президент зауважив, що саме фінансовий аналіз діяльності дозволить вираховувати чи працює підприємство чесно, чи створило схему, щоб обдурювати державу.

За його словами, також будуть вжиті заходи для полегшення експортного кредитування, щоб виробництво могло розвиватися не за рахунок власних обігових коштів.

«Ми забезпечимо можливості для того, щоб повернути з-за кордону тих українців, які виїхали на заробітки. Якщо тут буде можливість заробляти 500-600 доларів, а на окремих проектах і до 1000 доларів, то чому їхати кудись. Працюйте в Україні», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Ми є одна команда і ми будемо продовжувати медичну реформу – Президент на форумі медиків Львівщини

Я багато їжджу регіонами. І на сьогоднішній день бачу медичного працівника, який отримує до 7-9 тис. грн. Лікаря, який має 2-2,5 тисяч пацієнтів і отримує зарплату і 15 тис., і 17 тис., і 19 тис. грн. Це те, чого я хотів досягти.Сьгодні з сімейними лікарями Львівщини говорили про медичну реформу та шляхи, як держава підвищуватиме престиж цієї важливої професії. І можу запевнити: в Україні лікарям будуть створені належні умови для роботи. Ми теж за вас боремося. Ми вас нікому не віддамо. І ми зробимо все можливе, щоб і лікарі, які виїхали – повернулися.

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

 

«Ми є одна команда. Ми рішуче будемо продовжувати медичну реформу», – сказав Президент України Петро Порошенко під час виступу на Медичному форумі Львівщини.

Глава держави наголосив, що в рамках медичної реформи було заплановано підвищення і заробітної плати і престижу роботи лікаря. «Я багато їжджу по регіонам. І на сьогоднішній день бачу медичного працівника, який отримує до 7-9 тис. грн. Лікаря, який має 2-2,5 тисяч пацієнтів і отримує зарплату і 15 тис., і 17 тис., і 19 тис. грн. Це є те, чого я хотів досягти», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що частиною медичної реформи є реформа сільської медицини, бо дуже важливо мати можливість надавати якісні медичні послуги на селі. Для цього сільська амбулаторія має бути забезпечена необхідним обладнанням, автомобілем. Крім того, для найбільш якісного надання медичної допомоги пацієнтам в сільській амбулаторії має бути широкополосний швидкісний Інтернет, що дасть можливість використовувати всі переваги телемедицини і отримувати консультації лікарів з профільних, спеціалізованих медичних центрів в районі, області або в столиці.

Президент наголосив, що напрямок руху України до Європейського Союзу та НАТО буде збережений. «Для цього потрібно провести велику кількість реформ. Велику частину роботи вже зроблено, але ще більше потрібно зробити», – підкреслив Петро Порошенко. Серед високих європейських стандартів життя, яких має досягти Україна, він назвав і надання медичних послуг високої якості.

«А те, що у нас вміють надавати ці послуги, те, що у нас найкращі лікарі – в цьому мене переконує і те «полювання», яке ведеться на наших лікарів з боку Польщі, Словаччини. Їм уже не потрібно нічого перепідтверджувати, щось здавати… Бо якщо є український лікар – це як знак якості», – зауважив Президент.

Водночас Глава держави запевнив, що в Україні лікарям будуть створені належні умови для роботи. «Почуйте, ми теж за вас боремося. Ми вас нікому не віддамо. І ми зробимо все можливе, щоб і лікарі, які виїхали – повернулися», – додав він.

Президент також вручив державні нагороди медикам.

Джерело

 

 

Зустріч з мешканцями міста Львова

У день виборів лінія фронту не лише на Сході. Лінія боротьби з агресором проходить через кожну виборчу дільницю. Взявши до рук бюлетень, скажіть «ні» Путіну. І ставте галочку за європейську Україну, за незалежну державу, за сильну економіку і нашу унікальну національну ідентичність.Напевно, багато хто з вас бачив відеоролики із закликом наших воїнів «Голосуйте, ми прикриємо». 31 березня або підтвердимо наш рух до Європи, або повернемося назад до імперії. Ми різні, але всі ми хочемо кращого майбутнього. Усе залежить від вас!Думайте!Слава Україні!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 28 березня 2019 р.

 

Автор