Зради і перемоги тижня. 15 – 21 лютого 2019 р.

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 15 – 21 лютого 2019 р.

ЗРАДА

Державна виконавча служба України порушила провадження щодо примусового виконання рішення суду про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Раніше Окружний адміністративний суд поновив Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Українці покладають відповідальність за напади і вбивства громадських активістів, що сталися протягом 2018 року, на керівництво держави і правоохоронні органи. Про це йдеться в спільному загальнонаціональному дослідженні фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова. Зазначається, що відповідної думки дотримується 31% респондентів, ще 25% – звинувачує корупціонерів, проти чиїх злочинів у своїх містах боролися активісти.

Комітет виборців України повідомив, що на оплату реклами впродовж жовтня-грудня 2018 року парламентські політичні партії витратили 147 млн. грн, з яких понад 43 млн.грн – гроші Держбюджету. найбільше спрямували на пропагандистську діяльність партії ВО “Батьківщина”, Радикальна партія Олега Ляшка та “Народний Фронт”. “ВО “Батьківщина” витратила в жовтні-грудні на рекламну діяльність 57 млн. грн.

В Україні було створену злочинну групу з підкупу членів виборчкомів, організовану народним депутатом. Діяльність групи локалізована СБУ. За повідомленнями ЗМІ координував та фінансував групу народний депутата від фракції “Батьківщина” Валерій Дубіль.

Протягом 2018 року чисельність населення України скоротилася на 233,2 тисячі людей і на 1 січня становила 42 мільйони 153 тисячі осіб. число померлих в Україні перевищує число народжених: на 100 померлих припадає 57 народжених. Міграційний приріст станосив 18,6 тисячі осіб.

ПЕРЕМОГА

Шевченківський районний суд Києва арештував голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства громадської активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Його Адвокат вніс заставу. ГПУ оскаржила рішення суду щодо Мангера. Пересуватися Мангеру можна лише в межах Херсону.

Суддя Сергій Каракашьян, який розглядає справу проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, взяв самовідвід. У справі за позовом народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука про відсутність у лікаря Уляни Супрун повноважень для виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України визначено нового суддю Окружного адмінсуду Києва – Тетяну Скочок.

Рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла рішення щодо “азовського” пакета санкцій проти Російської Федерації.

За три роки торгівля України та ЄС зросла на 60%.

Державне підприємство “Шепетівський ремонтний завод”, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, розпочинає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню “Верба” та пускової установки для “Вільхи”. Також державний концерн «Укроборонпром» на міжнародній виставці IDEX-2019 в столиці ОАЕ Абу-Дабі вперше представив бронетранспортер «Al-Wahash» із бойовим модулем БМ-3М “Штурм», який є результатом співпраці компаній держконцерну і компанії Calidus LLC (Об’єднані Арабські Емірати).

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор