Робоча поїздка Президента до Івано-Франківської області (фото, відео)

Наша церква йде з вірою і любов’ю – Президент під час подячного молебня в Манявському скиті

 

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко відвідав Манявський скит та взяв участь у подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

На подвір’ї Хресто-Воздвиженського монастиря в селищі Манява Митрополит Київський і Всієї України Епіфаній провів молебень за участі Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа та багатьох священників.

Вітаючи вірян, пресвятих отців та військових капеланів, які зібралися на молебень, Президент звернув увагу на кількість присутніх. «Тисячі людей сьогодні тут, у Манявському скиті», – констатував він зауваживши, що всі ці люди прийшли подякувати Богові за почуті молитви і духовну незалежність, яку здобула Україна.

«Дуже важливо, що Господь нас почув і це стало можливим лише тоді, коли мільйони українців молилися про це і коли вони вважали, що нічого важливішого не існує, як мати власну державу і власну церкву», – підкреслив Петро Порошенко та нагадав шлях, який пройшла українська церквах до своєї самостійності.

«Після цього (отримання Томосу про автокефалію – ред.) вже 320 парафій приєдналися до нашої церкви. П’ять з них – на Франківщині, на Прикарпатті. Парафії і громади. Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні 5 років. І дуже важливо, що ніхто нікого не примушує», – наголосив Глава держави.

«Так чекала Москва, щоб у нас почала литися кров, щоб почалися штурми храмів, захоплення монастирів… Не дочекалися. Бо наша церква йде з вірою і любов’ю», – підкреслив Петро Порошенко зауваживши, що українці не розуміють як в країні може існувати церква, підпорядкована іншій державі і молиться за її військо.

Президент в черговий раз подякував всім, хто долучився до процесу отримання Томосу – за їх мудрість, жертовність. Він також відзначив Митрополита Івано-Франківського Андрія. «Я зараз просто тішуся які зусилля кожен владика докладає для того, щоб об’єднана церква відбулася. Бо ми не завершили процес створення церкви, а ми лише на початку цього шляху», – сказав Петро Порошенко і повідомив, що прийняв рішення нагородити Митрополита Андрія високою державною нагородою – орденом «За заслуги» II ступеня. «За вашу подвижницьку діяльність по створенню нашої Православної Церкви України – помісної, соборної, автокефальної. І велика подяка вам за ваші труди», – сказав Президент.

Він також подякував за підтримку присутнім вірянам, зауваживши, що їх підтримки та молитов нині потребують і церковні ієрархи, і помісна церква України. «Саме тому ми сьогодні тут. Бо нам не байдужі ні доля держави, ні доля церкви”, – додав Глава держави.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав усіх з нагодою зібратися такому у древньому місці, як Манявський скит та подякувати Господу за “ті милості, щедроти і благодіяння”, які відбулися протягом останніх місяців.

“Господь дав нам великий дар – дар свободи для української помісної православної церкви. Протягом століть наш народ боровся, прагнув, мріяв, щоб отримати автокефальний статус і молитися у своїй рідній, незалежній українській православній церкві. І ми з вами є безпосередніми учасниками і творцями новітньої історії нашої вже незалежної визнаної православної церкви. Тому сьогодні тут ми дякуємо найперше всемилостивому Богові, що сподобив нас такої великої милості, зглянувся на нас, бо ми молилися протягом довгих років. Ми молилися, боролися, сподівалися і Господь нагородив нас цим великим даром. Тому ми і дякуємо Богові, що він зглянувся на наші моління і дарує нам церковну єдність”, – сказав Митрополит.

Епіфаній подякував ієрархам, які долучалися і були сьогодні присутні на молебні та розбудовують на Прикарпатті єдину помісну українську православну церкву.

“Але наших церковних зусиль звичайно не вистачало, тому сьогодні ми також вдячні Президенту України Петру Олексійовичу, який долучився до цих історичних подій і завдяки нашим спільним зусиллям – церкви і держави – ми маємо довгоочікуваний документ, що носить назву Томос”, – наголосив він.

“Сьогодні ми святкуємо цю духовну нашу перемогу, але під час молебню ми просили Бога, щоб він захистив нашу країну. Ми молимось, щоб Господь в подальшому дарував нам справедливий мир. Бо ми можемо отримати і інший мир, але мир в неволі нам не потрібний. Ми хочемо жити в своїй державі, в якій пануватиме любов, мир і злагода”, – сказав Епіфаній висловивши думку, що саме молитва кожного віруючого у кожному храмі сприяє тому, щоб Господь почув ці молитви. Він також висловив віру, що Бог і надалі буде сприяти і утверджувати нашу єдину і помісну церкву.

Манявський скит на Франківщині

Тисячі людей зібралися сьогодні у Манявському скиті на Франківщині, щоб подякувати Богові за почуті молитви і духовну незалежність, яку здобула Україна зі створенням Помісної Православної Церкви.Після отримання Томосу про автокефалію вже 320 парафій приєдналися до нашої церкви. П'ять з них – на Прикарпатті. Парафії і громади. Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні 5 років.І дуже важливо, що ніхто нікого не примушує, бо наша церква йде з вірою і любов'ю.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 18. Februar 2019

Джерело

 

Президент у Івано-Франківську вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківська вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Глава держави поклав квіти до пам’ятного знаку загиблому герою – Роману Гурику, який розташований у Меморіальному сквері.

Президент вшанував пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання, ставши на коліно.

Вшанував пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика. Герої не вмирають…

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 18. Februar 2019

Джерело

 

Реформи нарешті дають перші плоди – Глава держави

Президент Петро Порошенко зазначає, що на сьогоднішній день нарешті відчутні перші результати впроваджуваних в Україні реформ, а економіка країни демонструє зростання. Про це він сказав під час робочої поїздки до Івано-Франківської області.

«Реформи нарешті дають перші плоди. Дванадцять кварталів поспіль в Україні економічне зростання. Останній, 2018 рік – це 3,4 %. Це найбільше за сім років. Ми перебільшили навіть довоєнні показники»,- констатував Глава держави.

«Ми маємо скорочену інфляцію, ми маємо різке зростання золотовалютних резервів, стабільність банківської системи, стабільність валютного курсу», – додав він.

«Але цього всього мало. Для мене принципово, коли зростання ВВП, зростання золотовалютних резервів відчує на собі пенсіонер з Долини, працівник з Калуша чи приватний підприємець з Яремчі. Але в першу чергу – пенсіонери на своїй кишені», – заявив Петро Порошенко.

«В першу чергу ми маємо зробити так, щоб це було пріоритетом держави. Ми для цього використовуємо вже зараз необхідні інструменти», – також зазначив Глава держави.

«Мені приємно, що ми маємо сьогодні конкретні практичні результати зростання економіки. Мені приємно, що ми знаємо що робити і як забезпечити щоби різко зросло надходження до державного бюджету і Пенсійного фонду. Ми знаємо як фінансово забезпечити наші економічні плани», – сказав Президент.

За його словами, в першу чергу ми маємо зосередитись на переробній промисловості аграрного комплексу. Він нагадав, що минулого року завдяки новим технологіям Україна зібрала рекордний урожай зерна – 70 млн тон, таким чином увійшовши у десятку найбільших виробників і в трійку найбільших експортерів зерна. «Але ми не будемо експортувати зерно. Ми будемо переробляти в Україні і експортувати продукти харчування», – переконаний Петро Порошенко.

Надзвичайно приємно сьогодні бути в Калуші на Франківщині та поспілкуватись з привітними та щирими людьми

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 18. Februar 2019

Джерело

 

Більше 11 млрд грн. від розмитнення «євроблях» вже надійшли до бюджету і будуть спрямовані на індексацію пенсій – Президент

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області наголосив, що держава має робити все задля забезпечення найвразливіших верств населення, зокрема пенсіонерів. Він зазначив, що вже зараз для цього використовуються всі можливі інструменти.

Як один із прикладів Глава держави назвав рішення про спрямування коштів від розмитнення так званих «євроблях» до Пенсійного фонду, що дає можливість провести індексацію пенсій.

Президент нагадав про складності, які виникли із вирішенням питання щодо розмитнення автомобілів на європейських номерах, що були ввезені в Україну із порушенням митного та податкового законодавства. «Нам тоді сказали: ви не зберете навіть одного мільярда. Ніхто не буде розмитнювати», – зауважив він.

«Знаєте, яка ситуація зараз? Уже більше 200 тисяч автомобілів розмитнено, а до Пенсійного фонду надійшло 11 мільярдів гривень станом на зараз. Так треба працювати», – наголосив Президент.

«А тепер я вас питаю: а куди ми ці 11 мільярдів Пенсійного фонду маємо спрямувати? На індексацію пенсій. Щоб нікуди воно більше не йшло, тому ми і направили їх у Пенсійний фонд. Кому? Тим, хто має найменші пенсії, на рівні мінімальної», – констатував Петро Порошенко.

«І в першу чергу ми маємо зробити це там, де не змогли проіндексувати у 2015-2016 роках. Бо ті, хто отримує мінімальну пенсію, ні в 2015 році, ні в 2016 році індексації не отримали, бо всі кошти йшли на армію», – додав Президент.

Джерело

 

Ми зробимо Україну енергетично незалежною – Президент про перехід на споживання газу власного видобутку

Президент Петро Порошенко заявляє, що у найближчі п’ять років Україна має перейти на споживання енергоресурсів власного видобутку. «Коли Путін у 2015 році традиційно перекрив газ Україні, сподіваючись, що як завжди українські Президенти і українські Прем’єри на колінах поповзуть у Росію, вибачаюсь просити з простягнутою рукою газ… Ми сказали – цього більше не буде. Ми вільні, ми незалежні, ми себе шануємо і поважаємо. І з 2015 року російського газу не беремо», – сказав Глава держави під час спілкування з жителями Калуша під час робочої поїздки до Івано-Франківської області.

Він нагадав чим закінчувалася осінь кожного року. «Звинуваченнями, що Україна краде газ, а потім підписанням кабальних контрактів. Кабальних, бо змушували забирати 52 млрд кубів газу, який Україні був не потрібен. Для чого вони були необхідні? Для корупційних оборудок», – констатував Петро Порошенко.

«Як зараз це працює? Дуже просто: в 2017 році Україна спожила 14 млрд замість 52 млрд, у 2018 – 10,5 млрд кубів, а в наступному п’ятиріччі ми взагалі зробимо Україну енергетично незалежною», – додав Президент.

«Ми будемо забезпечувати своїм газом. Не будемо купляти це з-за кордону. Це правильний наш шлях – незалежність», – наголосив Глава держави.

Він також нагадав про той факт, що Україна рішенням Стокгольмський суду змусила Росію виплатити ще й 4,6 млрд доларів, бо за контрактом з «Газпромом» була встановлена несправедлива ціна на газ і Україна має захищати свої інтереси.

Радий поспілкуватися з мешканцями Калуша на Франківщині

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 18. Februar 2019

Джерело

 

Глава держави: Президента і Парламент України точно обиратиме український народ, а не Путін

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості ухвалення змін до Конституції щодо членства України в ЄС та НАТО, додавши, що планує завтра у Верховній Раді підписати відповідний закон.

«Це ще один крок, який зробить реформи незворотніми. Закон стане на сторожі обраного нами з вами шляху. Щоправда, у Кремля залишається остання надія. На фронті він знає, що йому перемог не бачити. В українській владі він вже не має ніяких ілюзій і закликає – будь-хто аби не Порошенко. Не дочекається», – зауважив Глава держави під час зустрічі з творчою інтелігенцією в Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі.

«Надії на зміну влади – Кремль вважає, що в нас повернуться старі часи і хто має бути Президентом України буде вирішувати Путін. Путін не раз заявляв про те, що Росія має свою думку з цього приводу, яку вона буде захищати. Росія намагається втручатися у наші вибори так само, як вона це робила на виборах в європейських країнах і в США. Проте чим ближче до виборів, тим зрозуміліше стає, що Президента і Парламент точно обиратиме не Путін, а вибиратиме український народ. Я сподіваюсь, він дуже розчарує президента країни-агресора», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що Україна прагне членства НАТО, бо це є питанням безпеки: «І не лише безпека на фронті, а безпека всередині країни». Петро Порошенко впевнений, що завдяки співпраці стане безпечніше на вулицях, адже стандарти НАТО включають ефективну роботу поліції, Служби безпеки.

Окремо Президент акцентував увагу на цінностях Європейського Союзу – верховенство права, демократія, свобода слова і вільні демократичні вибори, а також рівень життя. «Подивіться, як живуть країни-члени ЄС і подивіться як живуть країни в російській сфері інтересів. Порівняйте як живе окупований Донбас, Придністров’я, Осетія і Абхазія … Ми точно маємо рухатись в ЄС», – наголосив Президент зауваживши, що Україна має стати регіональним лідером вільних, заможних, щасливих людей.

Джерело

 

Президент присвоїв статус національний Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театру ім. І.Франка

Російській агресії передувало захоплення нашого культурного та інформаційного простору. Засилля продукту з РФ ставило за мету розмивання нашого культурного обличчя. До того, як прийти на танках, «русский мир» прийшов до нас з теле- та радіоефіру, у книжках, у попсових пісеньках. Нашою відповіддю на агресію став український культурний контент. І зараз він не лише присутній, а й домінує. Достойним внеском у справу відродження української культури є творчість Івано-Франківського театру на чолі з Ростиславом Держипільським. 80-річний шлях театру – це дійсно гідний шлях подвижників театрального мистецтва. А його візитною карткою стала «Нація» за прозою нашої неперевершеної Марії Матіос. Цей спектакль став легендою, його чекають, про нього говорять ще довго після того, як падає завіса. Дякую театру за те, що привіз його на Схід України.Прийняв рішення надати статус «національного» Івано-Франківському академічному музично-драматичному театру. Дякую вам за мистецтво, що надихає до любові до України і єдності!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 18. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко присвоїв статус національний Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка. Глава держави підписав відповідний Указ під час зустрічі з творчою інтелігенцією в Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі.

Статус національного театру надано враховуючи вагомий внесок в розвиток та популяризацію національного театрального мистецтва. Відтепер його назва буде – Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Президент зазначив, що за часи російської агресії Україна пройшла складні випробування, українці пережили втрати близьких та рідних людей, які віддали життя, захищаючи свою рідну землю від ворога. За його словами, вистави театру бачили не лише закордоном, але дуже важливо, що їх бачили на сході України. Вже легендарною стала вистава «Нація» за прозою письменниці Марії Матіос. Президент особливо подякував, що цю виставу театру побачили на сході України – у Сватовому, Кремінному, Сєверодонецьку.

«Саме вистави, які ви давали не тільки у Франківську. І все зроблене вами, в тому числі і в Кремінному, і в Сєверодонецьку стало підставою мого рішення про надання Івано-Франківському академічному музично-драматичному театру статусу національний», – наголосив Петро Порошенко.

«Дякую, вам за мистецтво, що надихає до любові до України, до єдності українців. Ми ніколи не дозволимо розколоти нашу націю», – підкреслив Глава держави.

Джерело

 

Автор