Мюнхенські зустрічі Президента Петра Порошенка (фото) (оновлюється)

Президент України провів переговори із Президентом Єгипту

Президент України Петро Порошенко провів переговори із Президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттахом Аль Сісі.

Під час зустрічі обговорено увесь спектр двостороннього політичного, торговельно-економічного, культурно-гуманітарного співробітництва, а також актуальні питання міжнародної та регіональної проблематики.

Сторони відзначили позитивні зрушення у двосторонніх відносинах та підтвердили обопільну зацікавленість у посиленні політичних контактів між двома державами на найвищому рівні.

Президент України відзначив зростання товарообігу між двома країнами та важливість подальшого розвитку економічної співпраці.

Президент Єгипту наголосив на готовності єгипетської сторони до подальшого розширення торговельно-економічної співпраці з нашою державою та зацікавленості єгипетської сторони у реалізації спільних інвестиційних проектів.

Президент Абдель Фаттах Аль Сісі подякував українським туристам за вибір Єгипту для відпочинку і запевнив, що Єгипет дбатиме про їхню безпеку.

Президент України Петро Порошенко запросив Президента Арабської Республіки Єгипет Абдель Фаттаха Аль Сісі відвідати Україну з візитом.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Президентом Чорногорії

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Чорногорії Міло Джукановичем в рамках участі у щорічній Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Глава держави висловив вдячність Президенту Чорногорії за послідовну рішучу позицію щодо підтримки політики санкцій ЄС проти РФ у зв’язку із триваючою агресією та порушенням територіальної цілісності та суверенітету України.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин, європейського співробітництва та взаємодії у міжнародних організаціях.

Президенти погодилися з необхідністю активізації двосторонньої співпраці, а також обговорили перспективні сфери співробітництва, зокрема щодо вивчення євроінтеграційного досвіду Чорногорії, у т.ч. з адаптації національного законодавства до стандартів ЄС.

Домовились продовжувати підтримувати активний двосторонній політичний діалог між Україною та Чорногорією з метою реалізації вагомого потенціалу українсько-чорногорського партнерства.

Глава держави підтвердив запрошення Міло Джукановичу здійснити візит в Україну.

Джерело

 

Президент України у Мюнхені провів переговори з Канцлером Німеччини

Президент України Петро Порошенко в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції провів переговори з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники обговорили шляхи протидії російській агресії проти України.

Президент України наголосив на важливості посилення тиску на Росію для звільнення полонених українських моряків, незаконно затриманих у Керченській протоці, а також усіх українських заручників, що незаконно утримуються як в Росії, так і на окупованих нею територіях Донбасу та Криму.

Сторони скоординували дії з метою запровадження «Азовського пакету» санкцій.

Однією з важливих тем переговорів стало питання запобігання російському втручанню в президентські вибори в Україні.

Джерело

 

Президент провів зустріч з Головою політичної групи ЄНП в Європейському Парламенті Манфредом Вебером

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головою політичної групи Європейської народної партії в Європейському Парламенті, кандидатом Європейської народної партії на посаду Президента Європейської Комісії Манфредом Вебером.

Глава держави висловив вдячність лідеру найвпливовішої європейської політичної групи за незмінну активну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, посилення політики санкцій Європейського Союзу щодо Російської Федерації, а також сприяння прогресу в реформах в нашій державі.

Манфред Вебер високо оцінив успіхи Президента у консолідації міжнародного співтовариства на захист України для відсічі російської агресії та у впровадженні широкомасштабних глибинних перетворень, в тому числі з метою зближення з Євросоюзом. Він запевнив у збереженні високої уваги в європейських колах до подій в Україні, передусім, у контексті президентських та парламентських виборів 2019 року, що визначатимуть розвиток нашої держави на багато років наперед.

Президент України поінформував Манфреда Вебера про внесення змін до Конституції України щодо закріплення незворотності курсу України на вступ до ЄС та НАТО, а також виклав своє бачення шляхів подальшої реалізації геополітичного вибору нашої держави.

Джерело

Автор