Тактика підтримки кремлівського кандидатника

Костюк Олександр

Порошенко за час президентства зробив реальні, справді фундаментальні справи для незалежності та європейського розвитку України. Ці справи для нього – найкращий передвиборчий піар, іншого не треба. Кремлівським кандидатам показати нічого. Хіба що розпродану армію, ширку чи газову угоду з Путіним «бєрі ілі платі».

Тобто якщо грати в цю гру по правилах «хто більше реальних справ зробив для незалежності України», рахунок матчу «Порошенко – весь віварій кандидозу» очевидно розгромний. Саме тому кремлю потрібно підмінити правила гри. Саме тому кремлівському кандидатнику , продажним політикам та писакам доведена тактика:

  1. Принижувати, плямувати, нівелювати всі реальні справи, зроблені для України за президентства Порошенка. Не виходить принизити, то хоча б поставити брудну, смердючу пляму:
    – Маємо бойову, озброєну, сильну армію, яку й близько не порівняти з 2014-м? Аааа – Іловайск, склади!
    – Незалежність української церкви, про яку 300 років мріяли і за яку йшли в заслання та вмирали кращі українці? Нууу, ми свєтскоє государство, ко-ко 21-й вєк, пачєму прєзідєнт вмєшіваєтся в дєла церкві, а ето нє Порошенко добілся, аааа Нарік!
    – Безвіз, асоціація з ЄС? Та кому он нужєн, кто єзділ тот і єздіт, зубожіння;
    – Децентралізація? Та ані варуют на мєстах!;
    – Е-декларування? Вот сматрітє сколько наваравалі!;
    – Закон про приватизацію, держзакупівлі через PROZZORO, автоматична реєстрація податкових накладних, обов’язок для всіх компаній вказувати кінцевих власників бізнесу, обмеження рамками закону та прозорими правилами бізнесу олігархів? Карупція, корупція, пачєму Ахмєтов нє сідіт? Мальдіви, Мальдіви!
    – Санкції на Москву від яких агресор втратив десятки, а за іншими оцінками сотні мільярдів доларів, об’єднання світу на підтримку України, зростаюча ізоляція мордору? Аааа, ротєрдам+, торговля на краві, пачєму АТО а нє война?
    Ну і т.п.
  2. Підміняти приорітети. Робити так, щоб для обивателя таріфи були важливіше за армію, пенсія важливіше за незалежність, ковбаса важливіше за автокефалію української церкви, неймовірні обіцянки важливіші за справи.
  3. Будь-яку згадку про томос, безвіз, асоціацію з ЄС, створення сильної української армії, тобто просту констатацію очевидних фундаментальних досягнень команди Порошенко оголошувати «передвиборчим піаром Порошенка» і підіймати з цього приводу вій всіх кремлівських шавок: бутусових, дроздових, сєнчєнків, найємів, касьянових, соболєвих, дубінських і іншої продажної наволочі. Ти працював день і ніч, тягнув віз України з болота, зробив реальні справи? Не смій про це згадувати, ти заважаєш іншим «кандидатам» проводити форуми з найманими масовками, викладати солодкі обіцянки та багатотомні «Нові курси».

Обивателю потрібно затуманити мізки. Обдурити за будь-яку ціну. Ненадовго, лише до виборів. Любой цєной протягнути на найвищу посаду кремлівську маріонетку, Януковича-2 в спідниці або повну, ні до чого нездатну нікчему. І це неважливо, що через місяць після виборів полуда спаде з очей. Так навіть краще. Зручніше буде протиставити народ обраній ковбасним люмпеном та тарифними обивателями нікчемній владі. Це найкращий спосіб організувати міжусобну криваву бійню, реалізувати в Україні омріяний кремлем сирійський сценарій.


Mason Lemberg

“Ну от наприклад, що у Пороха з деолігархізацією?” – питають в мене агітатори кококондидатів:

  • котрі з пустими деклараціями завішали своїми харями всю країну,
  • котрі жаліють бідного Бєню, в якого Порох все відібрав,
  • котрі кричать що відібраний в Ахметова Укртелеком, який платить тільки 1,3 млрд. грн. податків нікому не потрібен,
  • котрі кричать, що стягнуті 1,5 мільярда доларів Янека в бюджет – це взагалі зрада, і підтримують Ситника та наволоч, яка хотіла повернути Янеку ці гроші.

Ірина Ніка

Десь приблизно раз на місяць мені доводиться знову і знову пояснювати сину-підлітку про онлайн-казіно та інші віртуальні лохотрони. Що грошей він там не виграє, що ніхто не прийде і не скаже”агов, ти такий кльовий пацик, на тобі багато грошей, нам не треба, нам подобається гроші роздавати”.
На місяць діє, потім нова яскрава та всюдисуща реклама починає перемагати здоровий глузд. І знову у дитячих мізках з’являється мрія про гроші з неба і добрих безкорисливих дядечок . І занудній мамі доводиться вчити дитину жити.

До чого це я?
А до того, що усі оті обіцянки про безплатну комуналку, зарплати та пенсії як в Німеччині, моментальна перемога над корупцією та мир зі снігерією – такий же лохотрон.
Ніякий мацюпунький клоун не зробить вас багатими – плювати йому на вас.
Ніяка Юля не зробить усе безплатно, хіба собі і своїй компанії.
Ніяка корупція не зникне моментально, бо неможливо зробити усіх чесними та безкорисливими по щучому бажанню та вашому хотінню.

Війну не закінчити гупанням на коліна та ” миром” за будь-яку ціну. Так можна лише програти та повішати собі, своїм дітям, внукам та правнукам рабський нашийник та виплату контрибуцій. Слабаків до клубу багатих країн не пустять.

* * *

І знаєте що? Дитину таки можна привести до тями, а от дорослі люди прагнуть стати лохами під солодку музику передвиборчих обіцянок, не зважаючи на минулий досвід та елементарну логіку.