Чому обговорення кандидатів зводяться до обсмоктування їх морально-особистих характеристик?

Виктор Федорончук

Чому в медіапросторі практично всі обговорення кандидатів вперто зводяться тільки до обсмоктування морально-особистих характеристик?

Та тому, що це – тема, де можна легко обманути обивателя, де дуже просто створити надуманий образ, навішати ярлики того, чого немає в дійсності, створити привабливу картинку, чи навпаки – очернити.

І практично повністью відсікається обговорення професійних якостей кандидатів? А навіть якщо цей контекст в обговоренні й виникає, то він максимально знецінюється?

Таким чином намагаються урівняти в очах виборців кандидатів, які реально знаходяться в протилежних вагових категоріях.

Якщо для порівнянь брати професійні якості: в міжнародній дипломатії, успішний досвід створення і управління великими організаціями, досвід створення масштабних керівних структур, вміння створювати команди з професіоналів і організовувати роботу таких команд (це все те, що якраз і має робити людина на посаді Президента України), то практично зникає тема для обговорень і порівнянь кандидатів.

Порівнювати практично немає що: з одної сторони П. Порошенко, а з іншої сторони – пустота, мурахи, комарі, пилюка під ногами, брехлива гниль. Максимум, що можуть протиставити деякі кандидати – досвід розвалювання, зради інтересів держави та розкрадання бюджету.

Тому завдання №1 ворога, антиукраїнских ЗМІ та медіаресурсів – максимально фокусувати увагу електорату на обговорені морально-людських якостей кандидатів, де можна безвідповідально брехати і обманювати та максимально обходити питання реального досвіду і професійних якостей.

І якщо аналізувати все, що зараз робиться в медіапросторі, то ворогам вдалось нав’язати українському суспільству якраз таку повістку всіх обговорень кандидатів. Де без кінця йде обсмоктування навішаних ярликів “хороший-поганий”, а наявність професійних якостей для управління державою у кандидатів зведено практично до нуля.

Ворогу практично вдалося вживити в свідомість українського суспільства думку про те, що професійні якості кандидата не важливі, а ось моральні якості – надважливі, і тільки на це треба зважати при своєму виборі. При цьому, ворожа пропаганда довго та досить успішно працювала на те, щоб створювати штучні, абсолютно далекі від реальності образи як потенційних кандидатів, так і спотворити та демонізувати образ Президента України П.Порошенка.