Президент у Давосі: Україна та Швейцарія підписали Протокол про уникнення подвійного оподаткування (фото, відео)

Протокол між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал – підписано! Підписання цього протоколу створює сприятливі умови для інвесторів України та Швейцарії, стимулює ділову ініціативу підприємців, регулює питання міжнародного оподаткування доходів між державами та усуває податкову дискримінацію.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

У рамках робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Швейцарської Конфедерації для участі в роботі Всесвітнього економічного форуму в Давосі було підписано Протокол між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї, вчинених у м. Київ 30 жовтня 2000 року.

У присутності Глави Української держави підписи під Документом поставили Міністр фінансів України Оксана Маркарова та новопризначений Президент Швейцарії Улі Маурер.

Укладення цього Протоколу спрямоване на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Це досягатиметься як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною та Швейцарією в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом врахування у податкових зобов’язаннях платника податку однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.

Положення проекту Протоколу відповідають вимогам Модельної Конвенції ОЕСР та новітнім стандартам ОЕСР – правилам протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з під оподаткування (Action Plan BEPS).

Джерело

Автор