Результати роботи органів прокуратури 15.01 – 22.01.2019 (брифінг, відео)

 

Землі промисловості, водного фонду, сільськогосподарського призначення та відумерлої спадщини, які використовувалися нашими громадянами всупереч діючому законодавству, опинилися в центрі уваги органів прокуратури.

Минулого тижня сторона публічного обвинувачення відстояла в судових інстанціях близько 960 га земель на загальну суму понад 161 млн грн. Усі вони на законних підставах повернуті в державну власність та місцевим громадам Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Полтавської та Хмельницької областей.

Також предметом розгляду в судах різних інстанцій були активи та кошти, які представники прокуратури успішно повернули законним власникам. Рішення приймалися по тендеру на утилізацію відходів, пайової участі у розвитку інфраструктури та нерухомому майну державного підприємства. Усього на суму понад 55 млн грн.

8 фактів отримання та пропозиції неправомірної вигоди зафіксували минулого тижня правоохоронці. За хабар вирішити питання намагалися поліцейський, військовий, службовці державних установ та іноземний громадянин. Розмір хабарів коливався від 2 тис грн до 31 тис дол США.

Всього з початку цього року прокуратурою задокументовано 511 фактів корупційних злочинів, 128 обвинувальних актів скеровано до суду.

Джерело

 

Автор