Президент у Давосі: Виступ на українському сніданку (фото, відео)

«Український сніданок» у Давосі

В Україні існує дуже велика небезпека популізму. Багато говорять, що мир в Україні там – за рогом. Просто достатньо постукатися в двері до Путіна, попросити миру і зразу буде мир. Але за рогом не мир, там агресор. І ми маємо бути готовими разом відповісти агресору. Ми можемо принести мир тільки на основі національних інтересів та міжнародного права, тільки, якщо буде відновлена суверенність та територіальна цілісність України.Ключ до миру не в Києві, не в Брюсселі, не у Вашингтоні. Ключ до миру – в Москві. І ми маємо використовувати інструмент, який у нас є, щоб посадити Путіна за стіл переговорів, як ми це робили у 2014-15 роках, коли підписували Мінські угоди.20 лютого на Генасамблеї ООН разом зі світовими лідерами будемо проводити дискусію про ситуацію на окупованих територіях Донбасу та Криму. Ми будемо говорити про миротворців, про координацію міжнародних зусиль у цьому напрямку. Про це говорив на «Українському сніданку» в Давосі.There is a very high risk of populism in Ukraine. Many say that peace in Ukraine is behind the corner. It's just enough to knock on the Putin’s door, ask for peace, and there will be peace. But behind that corner is not peace, there is an aggressor. And together we have to be ready with the response to the aggressor. We can bring peace only on the basis of national interests and international law, only if the sovereignty and territorial integrity of Ukraine are restored. The key to peace is not in Kiev, not in Brussels, not in Washington. The key to peace is in Moscow. And we must use the tool we have to bring Putin to the negotiating table, as we did in 2014-15, when signed the Minsk Agreements.On February 20, at the UN General Assembly together with world leaders, we will hold a discussion on the situation in the occupied territories of the Donbas and in Crimea. We will discuss the peacekeepers and the coordination of international efforts in this direction. Talked about this at the Davos Ukrainian breakfast. #wef19

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

Президент про небезпеку популізму: Стиль правління Мадуро приносить результати Мадуро

Президент Петро Порошенко наголошує на загрозі популізму особливо у передвиборчий період в Україні й застерігає від досвіду Венесуели, де така політика призвела до катастрофічних наслідків.

«Зараз в нас величезна небезпека популізму. Ті, хто хоче зрозуміти, що значить декларувати фіксовану ціну нижче ринку на певний продукт для людей — це те, що Чавес і Мадуро робили в Каракасі, Венесуела», — заявив Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку в Давосі.

«І зараз народ Венесуели каже «ні» популізму, «ні» безвідповідальним політикам. Хочу оголосити, що ми будемо дотримуватись курсу реформ. Я як Президент зроблю все, щоб забезпечити незворотність цього прогресу, щоб унеможливити повернення до Російської імперії. Це неприпустимо», — підкреслив Глава держави.

«Ми хочемо побудувати здорову західну економіку на основі підприємництва, малих та середніх підприємств. Ми не хочемо повертатись до централізованої економіки. Західний рівень життя потребує західної економіки», — особливо підкреслив Президент.

«Стиль правління Мадуро приносить результати Мадуро», — додав він.

Джерело

 

Глава держави в Давосі: Постукати у двері Путіна та попросити в нього мир — це ще одна популістська обіцянка

Президент Петро Порошенко підкреслює, що Україна повинна бути готова до єдиної відповіді російському агресору і відстоювати свої інтереси, а не погоджуватись на мир за будь-яку ціну.

«Багато хто досі не робить висновків і полюбляє казати про те, що мир в Україні прийде незабаром. Це ще одна популістська обіцянка: мир незабаром; достатньо постукати у двері Путіна, попросити миру та одразу його отримати», — сказав Президент під час виступу на українському сніданку в Давосі.

Глава держави підкреслив: «Але на порозі не мир, а агресор. Ми маємо бути готові до єдиної відповіді агресору. Ми сприймаємо мир лише на основі національних інтересів України, на основі міжнародного права, лише з поверненням суверенітету та територіальної цілісності України».

«Ми принесемо мир, якщо Росія повернеться до ситуації хоча б як у 2013 році. Ключі до миру, на жаль, не в Києві, не в Брюсселі, Оттаві чи Вашингтоні. Ключі до миру — в Москві. Ми маємо використати кожний інструмент в нашому розпорядженні для того, щоб посадити Путіна за стіл переговорів. Так, як ми зробили у 2014 та 2015 роках під час підписання Мінських угод», — наголосив він.

За словами Петра Порошенка, в українському Парламенті ведуться дуже важкі переговори щодо Мінських угод вже чотири роки. «Багато партійних лідерів, в тому числі ті, хто сьогодні тут, кажуть, що це катастрофа. Що саме? Те, що ми чітко зафіксували в Мінських угодах, що всі іноземні війська мають бути виведені з України? Те, що ми маємо контролювати кордон між Україною та Росією? Те, що ми кажемо Путіну вивести артилерію, танки, системи залпового вогню та іншу зброю, яка вбиває українців? Ні. В нас є можливість поновити український суверенітет та повернути мир в Україну», — зазначив Президент.

Джерело

 

Україна ніколи не буде служити нікому — Президент

«Моя позиція — не прощати агресора. Це призведе лише до одного результату — Радянський Союз. Україна ніколи не буде служити нікому. Інакше вона не виживе як суверенна та незалежна держава. Росія має виконати свої зобов’язання за Мінськими угодами», — заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку в Давосі.

Водночас Глава держави підкреслив, що ті, хто пропонують будь-які нові формули з Росією за рамками Мінських угод «просто шукають виправдання Росії для того, щоб зняти з неї санкції». «Як можна вірити в те, що Росія поважає будь-які угоди, якщо вона порушила Будапештський меморандум та ігнорує Мінські угоди? Як можна пропонувати, якщо вся політика санкцій за Крим міцно пов’язана лише з Мінськими угодами?», — зауважив він.

«Я вірю, що наша сила в продовженні спільних зусиль. Росія найбільше боїться того, що курс України після виборів залишиться пов’язаним з Мінськими угодами. Росія найбільше боїться того, що після виборів Україна продовжить укріплювати міжнародну єдність та солідарність проти Росії», — наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив: «Найбільший кошмар для Росії — те, що після виборів Кремль знову зіткнеться з нашою легітимною вимогою припинити вбивство українців, вивести свої військові активи з окупованих частин Донбасу, дозволити доступ миротворців до Донбасу, повернути контроль за кордоном Україні, повернути Криму Україні, звільнити українських заручників, незаконно утримуваних в російських тюрмах. Прийде день, коли ціна агресії буде занадто важкою».

Джерело

 

Глава держави у Давосі: Вірю, що сила України у незворотності реформ

«Я пишаюсь тим, що міжнародні партнери визнають, що за чотири роки ми зробили більше змін в країні ніж за попередні 23 роки. Децентралізація, боротьба з корупцією, створення судової системи, система державних закупівель ProZorro, побудова однієї з найсильніших та найефективніших армій на континенті», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на українському сніданку у Давосі.

«Зараз не лише Україна потребує НАТО, а й НАТО потребує України як східний фланг», – зауважив Глава держави.

Президент підкреслив: «Я вірю, що сила України у незворотності реформ. Ми віддані реформам та залученню іноземних інвесторів. Популістським заходам немає місця в нашому економічному курсі».

Він нагадав, що вчора у Давосі було підписано Угоду між норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестицій в проект відновлювальної енергетики. Також вчора було оголошено про створення фонду, який вже зібрав більше 200 млн доларів інвестицій для України. «Так іноземні інвестори голосують грошима за майбутнє України», – сказав Президент.

За його словами, у 2014 році мало хто вірив, що Україна виживе в умовах економічної кризи та російської агресії. «Сьогодні я прогнозую, що Україна стане членом НАТО та невід’ємною частиною ЄС, що створить безпеку українським громадянам та краще майбутнє», – сказав Президент та висловив впевненість, що більшість із присутніх «також є оптимістами, абсолютна більшість в цьому залі вірять в Україну, в наш успіх».

«Нам вдалось пройти всі випробування завдяки нашій рішучості щодо змін в країні. Ми проводимо реформи та формуємо стійкість країни, а також єдність та солідарність наших міжнародних партнерів, які допомагають нам створити проукраїнську коаліцію в світі», – також сказав він.

Глава держав також наголосив, що українські президентські чи парламентські вибори – це про Україну і для України. «Ми маємо захистити Україну від зовнішнього впливу. По-перше, впливу Росії. Оскільки Росія планує створити небезпеку іноземного впливу на українські вибори, як елемент гібридної війни. Ми маємо бути єдині та захистити країну», – сказав він.

«Давайте будемо об’єднаною командою успіху. Ми пройшли найскладніші випробування 2014-15 років. Зараз в нас яскраве майбутнє попереду. Ми маємо вивчити уроки сторічної давнини, коли українська незалежність була зруйнована. Давайте зберігати єдність, щоб зберегти Українську державу», – сказав він.

Джерело

 

Від Австралії, Нової Зеландії та Японії до Європи, Канади та США ми тримаємо нашу коаліцію міцною – Президент про міжнародну підтримку України

Президент Петро Порошенко наголошує, що міжнародна підтримка України у її боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність проти російської агресії є дуже міцною.

Президент підкреслив, що українське питання стоїть дуже високо на міжнародному порядку денному. «Ви пам’ятаєте, що чотири роки постійно говорили про втому від України, що ніхто вже не зацікавлений в Україні. Хто казав це? Путін. Чому? Бо це те, чого він хоче. Завдяки нашим друзям та партнерам ми продемонстрували, що потужна віра в українське майбутнє, потужна підтримка реформ в Україні є ключовим питанням для всіх наших міжнародних партнерів», – зазначив Петро Порошенко.

«В Давосі я зустрівся з Ангелою Меркель (Канцлером Німеччини – ред.) та багатьма іншими європейськими лідерами. Я мав зустріч з Генеральним секретарем ООН щодо обговорення, яке ми матимемо 20 лютого, про ситуацію на окупованій території Донбасу та в Криму в ГА ООН, про миротворців. Ми скоординували міжнародні зусилля, щоб мати єдину позицію», – розповів він.

За словами Петра Порошенка, навіть якщо Росія намагається зупинити наші зусилля в рамках Ради Безпеки, результат буде таким же, коли було голосування по створенню трибуналу щодо збитого літака MH17 і Росія залишилася сама, застосувавши право вето. «Але це лише визнання відповідальності за терористичну атаку», – зауважив Президент.

«Незважаючи на те, що нам постійно казали, що ми продовжимо санкції проти Росії, але це востаннє. П’ять років санкції зберігаються поки російська агресія не буде зупинена», – також зауважив Петро Порошенко.

Він подякував за підтримку Євросоюзу, США, зокрема за двопартійну підтримку України в Конгресі США, підтримку Адміністрації та американського народу. Президент також висловив подяку за одностайну підтримку України в Канаді.

«Від Австралії, Нової Зеландії та Японії до Європи, Канади та США ми тримаємо нашу коаліцію міцною. Ми поновимо наш суверенітет та територіальну цілісність, так само як ми поновили історичну справедливість щодо автокефалії української православної церкви», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що був здивований тим, що це питання також є важливим для всіх міжнародних партнерів. «На будь-якій зустрічі мене вітали з отриманням автокефалії. Вони розуміють краще за деяких українських політиків наскільки це важливо. Наш шлях до Томосу був складним та довгим. Це другий акт незалежності, духовної незалежності», – додав Петро Порошенко.

Джерело

Автор