Зради і перемоги тижня. 11 – 17 січня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 11 – 17 січня 2019 р.

ЗРАДА

Екс-ректор Катерина Амосова та її прихильники штурмом намагаються потрапити до адміністративної будівлі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця. Міністерство охорони здоров’я втретє звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

У місті Торецьк Донецької області через припинення водопостачання у неділю, 13 січня, була оголошена надзвичайна ситуація місцевого рівня.

У Києві в понеділок, 14 січня, сталася пожежа в будівлі Лабораторного корпусу, що належить Києво-Печерській лаврі. Підозрюваного у підпалі затримано.

Правоохоронці закрили кримінальне провадження про доведення до самогубства Героя України, виконувача обов’язків керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

В Україні нараховується 9 тис. 300 дезертирів.

ПЕРЕМОГА

В Україні дві православні громади Московського патріархату перейшла до Православної церкви України, а саме – у Одеській та Івано-Франківській областях. Вінницька область лідирує за кількістю парафій, які ухвалили рішення приєднатися до Православної церкви України.

Міністр оборони України Степан Полторак звільнив з військової служби двох начальників територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь (КЕУ) за незадовільне виконання наказів.

“Укрспецекспорт” та турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю для української армії ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

Держкіно оприлюднило новий трейлер історичного екшену “Крути 1918”. Також, романтична комедія “Я, Ти, Він, Вона” встановила абсолютний рекорд в українському кінопрокаті, за 19 днів зібравши понад 61 мільйон гривень.

Служба безпеки України повідомила, що за 2018 рік викрила 564 корупційні злочини. Служба безпеки України викрила 29 іноземців, які проводили розвідувальну діяльність проти України.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор