Коротко про те, що обговорюється

Костюк Олександр

Коротко про:

«Химатаку ВСУ».
Стандартна провокація. З хіматакою гебня хоче повторити одеський сценарій 2 травня 2014 року, коли “сторонніков руского міра” навмисне завели в будинок профспілок, де спецами ФСБ вже все було підготовлено для підпалу. Так само хочуть отруїти жителів ОРДЛО, звинувативши “украінскіх націоналістов”. Цим самим вбити декілька зайців. Відволікти ОРДЛОвців від катастрофічного упадку їх рівня життя, кинути чергову порцію лайна про «націстов» в мізки російським «тєлєзрітєлям» та нашим напівватникам, отримати привід для ескалації на якомусь напрямку, підірвати міжнародний імідж України, можливо, зірвати вибори, які Путін-Тимошенко очевидно програЮть. Втім гра надто очевидна та примітивна, тому до реалізації не дійде.

Свіжий санкційний список від кремля з Мураєвим та Добкіним.
І з дебільним “санкційним списком” теж топорна гебешна гра. З Медведчука гебня ліпить явну “п’яту колону”, щоб очевидному, показовому «адепту Путіна» протиставити іншу частину “розколотого опоблоку”. З якої намагаються зліпити “рускоязичних патріотов Украіни, крєпкіх хозяйствєнніков, сістємную опозіцію Порошенко, коториє протів Путіна, но любят рускую культуру, йазик і нє любят бандеровцєв”. Це заготовка розрахована для напівватного електорату, особливо для Сходу та Півдня України. Приціл на вибори у ВР, щоб таким чином пропхати до Парламенту проросійські сили, які катастрофічно втрачають електорат.

Шоу Гордон-Зеленський.
Сама можливість РОЗГЛЯДАТИ естрадного клоуна в ролі Президента – це вже зневага до України та кожного українця. Це персональна образа кожному справжньому громадянину. Це дискредитація виборів. Для того те все шоу і затіяне.

Білорусь.
Лукашенко між двох вогнів. Його диктатура тримається на тому, що він забезпечує підданим певний рівень життя. Але будь-яка диктатура – економічно нерентабельна система. Тому робить він це, копіюючи диктатора кремлівського. Але, не маючи власних природних ресурсів, за рахунок дешевих російських нафти та газу, гендлюючи ними. З іншого боку, за цей дешевий газ та нафту він може заплатити власною владою та незалежністю Білорусі.
Білорусі готують російську окупацію. Тільки, на мою думку, окупацію не пряму, а гібридну. Тобто або Лукашенко погоджується на всі умови кремля: російські військові бази, російські кадри на чолі силових структур та на ключових посадах, використання білорусів у збройних конфліктах (в тому числі в Україні) і т.п. Або Лукашенка поміняють на повну кремлівську маріонетку. Улюблена кремлівська гра «миніпрічьом», Білорусь збереже формальні ознаки «незалежної держави», ставши де-факто повністю залежною колонією імперії.

Автор