Результати роботи органів прокуратури 19.12 – 25.12.2018 (брифінг, відео)

 

Початок святкування новорічних та різдвяних свят прогнозовано вплинув на активність населення. Особливо це позначилося на масованій закупівлі різноманітних подарунків та продуктів харчування. Цим скористалися, зокрема, так звані бутлегери, які включили свої гаражно-цехові потужності і намагаються видати свою спиртову продукцію сумнівної якості за елітні напої світових брендів. Своєю чергою, правоохоронці також посилили пильність і вже виявили підготовлені для продажу пляшки та сировину у бочках на десятки тисяч літрів.

Також відмічається посилення активності телефонних шахраїв, які представляються довірливим людям співробітниками прокуратури або поліції та вимагають перерахувати їм гроші для начебто владнання якихось проблем. Географія, де вже зафіксовані зазначені злочини, є широкою, і тому закликаємо населення України виявляти особливу пильність та обережність.

Не припиняється робота прокуратури й щодо повернення державі та місцевим громадам земель, нерухомості та активів із незаконного користування. Минулого тижня судові інстанції погодилися із доводами сторони обвинувачення та ухвалили рішення щодо 305 га земель на суму понад 127 млн грн та майна і коштів на суму понад 31 млн грн. Серед земель фігурують ділянки сільськогосподарського, промислового, рекреаційного призначення, землі водного фонду та комунальної власності. Також задоволено судові позови щодо стягнення збитків, заборгованості по пенсійному забезпеченню, повернення державі та громадам майнових комплексів та окремих приміщень.

Із хабарями викрито двох осіб – поліцейського з 300 дол США та заступника голови сільради із сумою 2 300 дол США та палким бажанням отримати ще 500 тис грн.

Джерело

Автор