Героям слава!

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Верховна Рада визнала борців за незалежність України у XX столітті учасниками бойових дій. Законом до переліку учасників бойових дій додаються особи, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) “Поліська Січ”, Української народної революційної армії (УНРА), Організації народної оборони “Карпатська Січ”, Української військової організації (УВО), збройних підрозділів Організації українських націоналістів, і, відповідно до закону “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті”, визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

Що сталося? Просто прибраний ще один маразм, з яким ми жили від здобуття Незалежності України.

Ми живемо в країні, де державний прапор синьо-жовтий, як у борців за незалежність України у ХХ ст. Наші військові носять на кашкетах і одностроях тризуби, як борці за незалежність України у ХХ ст. Наші військові вітаються «Слава Україні – Героям слава» так само, як борці за незалежність України у ХХ ст. Наші військові захищають Україну від країни чия столиця – Москва так само, як борці за незалежність України у ХХ ст.

Проте. Чимало колишніх службовців армії вже неіснуючої імперії у нас – учасники бойових дій, а той хто боровся за країну, в якій власне ми живемо, донедавна – ні.

Маразм? Маразм. Маразм прибрано. Ті хто боровся за незалежність України у ХХ ст. відтепер має всі ті самі привілеї та пільги, як і той, хто бореться за незалежність України зараз. Це справедливо. Це правильно.

Казали про це давно. Обіцяв багато хто. Сталося зараз.

Героям слава!