Зради і перемоги тижня. 2 – 8 листопада 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 2 – 8 листопада 2018 рр.

ЗРАДА

Померла громадська активістка та в. о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Херсона Катерина Гандзюк. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу, за якою розслідується напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, на статтю “Закінчене вбивство”. Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і покарати вбивць і замовників нападу на херсонську активістку.

В УПЦ-МП заявили про “наявність листа від Вселенського патріархату до УПЦ Київського патріархату і Української автокефальної православної церкви, згідно з яким голови цих церков не можуть брати участь у виборах глави нової УПЦ”. В УПЦ-КП спростували заяву.

У ході виступу в парламенті Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подасть у відставку. Верховна рада України не підтримала відставку генерального прокурора України Юрія Луценка у рейтинговому голосуванні. Проте Луценко подав заяву про відставку.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували вантажівки з російськими номерами, що перевозили вугілля, неподалік від підконтрольного українській владі Золотого на Луганщині.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що віце-спікер парламенту Оксана Сироїд у своїй декларації за 2017 рік вказала придбання автомобіля вартістю 10 гривень.

Військова прокуратура підтвердили, що вибухи на території шостого арсеналу Міноборони біля міста Ічня Чернігівської області сталися внаслідок диверсії. Хтось проник на склад та заклав вибухівку.

У Запоріжжі та в Черкаській області поблизу складів ракетно-артилерійського озброєння військових частин Збройних сил України чатові варт виявили безпілотні літальні апарати. Поблизу Бахмута затримали чоловіка, який запустив безпілотник над військовою частиною.

ПЕРЕМОГА

Білоруський журналіст Дмитро Галко, який працював на Донбасі і був засуджений у Білорусі до чотирьох років ув’язнення за напад на міліціонера, виїхав в Україну.

На полігоні Збройних сил України “Ягорлик” проходять військові навчання з бойовими стрільбами ЗРК С-300 різних модифікацій,”Бук”, “Тор” та “Оса-АКМ”. Українські військові вперше за 19 років застосували мобільний зенітно-ракетний комплекс С-300В1.

Україна протягом січня-жовтня 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротила імпорт газу на 24,7% до 8,1 млрд кубометрів, що на 2,6 млрд кубометрів менше. Україна не закуповувала газ у Росії з 26 листопада 2015 року — майже три роки.

Україна отримала 2 млрд доларів від розміщення єврооблігацій.

У 2017 році частка ЄС у загальній торгівлі була 42%. Двостороння торгівля істотно збільшилася. Експорт ЄС в Україну виріс на 22%, а імпорт з України – на 27%.

Уряд заклав у проект закону про державний бюджет на 2019 рік один мільярд гривень на розвиток українського кіномистецтва.

Збройні сили України, за версією видання Business Insider, увійшли до десятки найсильніших армій в Європі, посівши 10 місце.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор