Економ-тиждень. 31 жовтня – 6 листопада 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 31 жовтня – 6 листопада 2018 рр.

АКТИВ. За 3,5 роки в Україні створено більше 150-ти промислових об’єктів. У країну починають надходити нові технології і підприємства.

ПАСИВ. Росія впровадила санкції по відношенню до фізичних і юридичних осіб України. Обмеження полягають в заморожуванні безготівкових грошових коштів, цінних паперів, блокуванні майна і забороні на виведення капіталу за межі Росії. Санкції будуть поширюватися на 322 фізичні особи та 68 юридичних осіб. У НБУ переконані, що санкції Росії не вплинуть на макроекономічну стабільність України.

АКТИВ. За період з січня до вересня 2018 року зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу склав 16,8 млрд долларів, а частка експорту – 12,9 млрд.

ПАСИВ. Заборгованість населення зі сплати за житлово-комунальні послуги на кінець вересня 2018 року становила 38,2 млрд грн, що на 5,9 млрд грн більше, ніж на початок року.

АКТИВ. Україна піднялася в Рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку. Україна піднялася ще на 5 позицій у рейтингу Doing Business та посіла 71 місце.

ПАСИВ. Кон’юнктура для українських експортерів у жовтні залишалася несприятливою. Узагальнений індекс зміни світових цін для українських експортерів продовжував помірно знижуватися. Світові ціни на сталь на відміну від попередніх місяців синхронно знижувалися на усіх регіональних ринках унаслідок високої пропозиції на тлі відносно слабкого попиту.

АКТИВ. Заборгованість контрагентів, які отримують газ від “Нафтогазу” на пільгових умовах склала 45,6 млрд грн, тобто зменилась на 1038 млн грн.

ПАСИВ. Держпідприємство “Національні інформаційні системи” (НАІС) порушило антимонопольне законодавство і зловживало монопольним становищем на ринку забезпечення доступу і користування Єдиними та Державними реєстрами в 2016-2017 років. Зокрема, підприємство застосовувало різні умови доступу та користування реєстрами. Підприємство оштрафоване на на 1,3 млн гривень.

АКТИВ. При Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України створили Офіс розвитку малого та середнього підприємництва (МСП). Координувати роботу ффісу буде перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, який відповідає за формування та реалізацію державної політики в сфері розвитку підприємництва – Максим Нефьодов.

АКТИВ. В Україні за 10 місяців на 200 млн гривень перевиконали план надходжень від оренди державного майна.

АКТИВ. В Україні продажі нових комерційних автомобілів минулого місяця зросли на 10% порівняно з показниками жовтня минулого року.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор