HELGI`s NEWs – 22.10.2018

Helgi Sharp

1. Трамп заявив про намір вийти з договору з Росією про ракети середньої та малої дальності (РСМД).
NB. З огляду на те, що Велика Бурятія завоювала собі репутацію мавпи з ядерною зброєю, Білий Дім вирішив йти шляхом, який започаткував Рональд Рейган – виснажити Москву гонкою озброєнь. Таку позицію вже підтримали британський міністр оборони Гевін Вільямсон та наш Павло Клімкін.

Як повідомляють американські ЗМІ, ракетою, що стала приводом для такої жорсткої реакції Трампа, є «Новатор 9М729», яка в НАТО має позначення SSC-8. Ця крилата ракета наземного базування має радіус дії від 500 до 5500 кілометрів, й тому незаконна з точки зору згаданого договору.
Принагідно додам, що Сполучені Штати завершили будівництво двох новітніх ударних атомних субмарин SSN-791 «Делавер» і SSN-792 «Вермонт», які несуть крилаті ракети «Томагавк». Підводні човни спущені на воду. А великобуряти хай тим часом готуються до раю, який їм пообіцяв верховний шаман. Тільки, як давно вже помітили, ключі від цього раю у апостола Петра, а перепусткою служить правильна відповідь на питання «чий Крим».

2. The Wall Street Journal: Меркель змінила курс на імпорт газу з США – вона запропонувала урядову підтримку комерційних зусиль для того, щоб в Німеччині з’явився американський газ.
NB. Не хочу наврочити, але, здається, Трамп-бізнесмен дотиснув таки Меркель-політика. Це стало головною поступкою Меркель президенту США, який намагається послабити позиції Росії на найбільшому в Європі енергетичному ринку, пояснює газета. Таким чином, уряд вирішив взяти на себе частину фінансування будівництва терміналу для зрідженого природного газу (СПГ), який буде розташований на півночі Німеччини. Наразі Меркель пояснює свою зміну у ставленні до американського газу не як поразку, а як «стратегічне рішення», яке може окупитися у довгостроковій перспективі.

Опаньки… Німецька крига скресла, і якщо донедавна я був відсотків на 80 впевнений, що Північному потоку-2 бути, то після такого гамбіту пані Меркель, все знов повернулось до пропорції 50/50. Спостерігаємо та робимо своє…

3. Країни G7 вітають нову програму stand-by між Україною і МВФ – заява послів.
NB. Дослівно: «Домовленість про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), досягнута між Україною та МВФ, є ключовим кроком до забезпечення економічного зростання і в майбутньому – економічної стабільності України.»

Як же зрадобенеді нині заверещали, що Європа та США погані, бо штовхають Україну до зубожіння! За такою логікою, тепер на черзі волати про велич Великою Бурятії та Тайожного союзу?
Шановні, у 2008-2013 роках держборг України зріс на 50 млрд доларів, і якби не програма співробітництва з МВФ, треба було оголошувати дефолт.

Ніяк не дійде до когось, що халяви не буває, а газ – це товар. Такий самий товар як, наприклад, айфон. Чому американці не волають про те, що потрібно айфони продавати для американців у 2 або 3 рази дешевше від ринкової ціни? А ось українцям чомусь кортить купляти якийсь “наш” газ дешевше за інших. Це все байки бабці Юлі, бо здешевити газ можна тільки шляхом повернення у російську кабалу та розвертання країни обличчям до “руського міра”. Я розумію, що у частини нашого населення головне, щоб власне рило було у кориті, але схаменіться – через 30-50 років не буде вже ані газу, ані нафти, ані сировинної величі країни-бензоколонки. Невже краще летіти з нею у трощу, аніж думати про майбутнє своїх дітей у новій європейській Україні? Риторичне запитання…

4. Варфоломій заявив, що не збирається відступати у вирішенні питання про українську автокефалію, незважаючи на тиск РПЦ.
NB. Боєць. Він добре усвідомлює загрозу (у тому числі, фізичну), яка йде з Москви, але вирішив йти до кінця та з божественним цинізмом поклав Вселенський Болт на верещання з московських багнюк. Відкрию очікувану таємницю: наразі Варфоломій знаходиться не тільки під Христовим благословенням, але й під захистом спецпідрозділу Морської піхоти США, який входить до складу частини з охорони американської дипмісії у Туреччині. Береженого, як кажуть, Бог береже, а інформацію маю з приватних американських джерел.

5. Путін ввів санкції проти України.
NB. Ой, лишенько – що ж ми тепер будемо робити? Цікаво, якими ж санкціями спробують “нагнути” Україну? Продукцію ВПК вона давно в Росію не постачає, газ також не отримує. Так, є там ще вугілля та міндобрива у товарообігу. Але той же антрацит стрімко замінюємо в Україні газовим вугіллям. Чим і кого вони вирішили налякати? Схоже тільки своїх ура-патріотів на тлі швидкого падіння рейтингу великобурятського пуйла та Ахметова з Новінським – зрадників, які продовжують вести активну торгівлю з агресором. Разом з їх російським бізнесом можете забрати собі. Задарма.

6. Співаки Пономарьов та Зібров взяли участь у концертах на підтримку Тимошенко.
NB. Оці артисти та лакеї, які нібито виживають за будь-якої влади, думають, що вони вічні. Відкрийте очі та подивіться, де та Повалій. І взагалі, всіх, хто починає травити за «внєблоковость», «мір» і «удєшєвлєніє газа» та при цьому жодного слова не кажуть про війну та окупацію, вважаю ще більшими ворогами, аніж відкритих прихильників «руського міра». А Тимошенко так взагалі єдиний політик, яка має конкретну та покрокову програму побудови такого «міра» в Україні.

7. Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings прогнозує обмінний курс гривні до долара на кінець поточного року на рівні 29,5 гривні за долар.
У середньостроковій перспективі прогнозується здешевлення нацвалюти до 30,3 грн за долар в кінці 2019 року, 31,2 грн за долар в 2020 році і 32,1 грн за долар в 2021 році. Згідно з прогнозом, зростання рівня інфляції в 2019 році становитиме 7,5%, а також 7% у два наступних роки.
NB. S&P Global Ratings – дуже впливова агенція, яка рідко помиляється. Наразі її прогноз досить оптимістичний як по гривні, так і по інфляції. Що може йому завадити? Всілякі «Нові курси», політичні потрясіння всередині країни та пряма військова агресія з боку РФ. Не допустити перші два фактори нам по силам, засторогою третього є наша армія та Президент.

До речі… Ось вам допис у тві:

Сподіваюсь, що це добрий сарказм, а не чергова тупість представників «простого народу». Але нам своє робити…

* * *

Шановні! Я зараз у місячному бані, а тому мої дописи до вас будуть доходити через сторінки у мережі, які я поважаю – Tverezo.info та «А що там у ПП».
Віднині, як і обіцяв, намагатимусь писати переважно українською – як з принципових міркувань, так й з міркувань безпеки. Спочатку трохи важкувато, але величезне внутрішнє задоволення, яке я від цього отримую, переважає тимчасові незручності.

Шануймося!