У Києві відкрилися щорічна виставка «Зброя та безпека» та авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ» (фото, відео)

У столиці відкрилася найбільша в Україні щорічна виставка «Зброя та безпека» та авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ». Українська експозиція представлена 456 учасниками від державного і приватного секторів оборонної промисловості, закордонна – 47 провідними підприємствами із 17 країн світу.

Вперше на виставці представлені національні павільйони Республіки Польща, Турецької Республіки та Чеської Республіки. Для участі у виставці прибули делегації високого рівня представництва на чолі з керівниками оборонних міністерств та відомств з Австрії, Азербайджану, Алжиру, Боснії і Герцеговини, Єгипту, Казахстану, Катару, М’янми, Об’єднаних Арабських Еміратів, Пакистану, Польщі, Молдови, Білорусі, Саудівської Аравії, Таїланду, Туреччини, Чехії.

Свої нові розробки презентували провідні виробники зброї та військової техніки з США, Польщі, Туреччини, Чехії, Швеції, Німеччини, Китаю, Бельгії, Данії, Італії, Латвії, Люксембургу, Австрії, Хорватії, Словаччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Казахстану.

За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, який координував роботу з організації виставки, але не зміг бути присутнім на її відкритті через події в Ічні, «ми маємо одну із найкращих експозицій оборонпрому за часів незалежності України».

«Українські оборонні підприємства здатні виробляти конкурентоспроможну і надійну зброю та військову техніку, яка проходить випробування в умовах реального бою. За оцінками користувачів, її тактичні і технічні характеристики відповідають кращим світовим аналогам, водночас, ця техніка коштує значно дешевше», – сказав він.

Секретар РНБО України повідомив, що під час виставки заплановані «численні конференції, семінари та інші науково-практичні заходи, під час яких фахівці українських та іноземних наукових і науково-дослідних установ, конструктори озброєнь та представники провідних підприємств і компаній мають можливість обмінятися думками, досвідом та обговорити перспективні напрями та технології розвитку і виробництва сучасних озброєнь; можливість започаткування і реалізації коопераційних та інвестиційних проектів; особливості протидії сучасним формам агресії та застосування озброєнь для її відсічі; технології та засоби захисту тощо».

«Впевнений, що цьогорічна виставка «Зброя та безпека», а також авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ» сприятимуть зміцненню обороноздатності не тільки нашої держави, але і багатьох країн-партнерів», – підсумував Секретар РНБО України в коментарі.

Джерело

ДК “Укроборонпром” на виставці демонструє широкий спектр озброєння, військової техніки а також продукції військового та подвійного призначення.

Так, учасники та відвідувачі виставки зможуть побачити нові розробки 51 підприємства, що входять до складу Концерну.

На відкритому виставковому майданчику представлені броньована розвідувально-дозорна машина “БРМ-Мангуст” від ДП “Миколаївський бронетанковий завод”, БТР-3ДА з бойовим модулем “Штурм-М” БМ-3М (ДП “Київський бронетанковий завод”), модернізовані БТР-70Д та БМП-М1С на базі БРМ-1К (ДП “Житомирський бронетанковий завод”), броньована ремонтно-евакуаційна машина “Лев” (ДП “Львівський бронетанковий завод”).

Також на виставці експонуються 122-мм реактивна система залпового вогню “Берест” на вітчизняному автомобільному шасі, авіаційні керовані ракети типів Р-27, ракети РС-80КО, 152-мм снаряд ОФ29, керована протитанкова ракета 125 мм “Комбат”, керовані артилерійські снаряди з лазерним напівактивним самонаведенням типу “Квітник-Е” та “Карасук”.

Серед авіаційних розробок підприємств Концерну – макети військово-транспортного літака Ан-188 та безпілотника від ДП “Антонов”, макети вертольотів Мі-8МТВ та Мі-24ПУ1.

У рамках виставки також відбудеться низка науково-практичних конференцій та семінарів. Зокрема, пройде Українсько-чеський оборонно-промисловий форум та семінар “Досвід країн НАТО з організації закупівель озброєння та військової техніки, ціноутворення та контроль цін”.

Зазначимо, що виставка “Зброя та безпека-2018” проводиться у форматі двох основних розділів: озброєння та техніка для армії і правоохоронних органів та зброя для цивільного населення.
Міжнародна виставка триватиме до 12 жовтня.

Джерело

 

“Укроборонпром” та чеська компанія “Excalibur” домовились про спільне постачання високотехнологічної продукції

9 жовтня 2018 року підписано Меморандум між ДК “Укроборонпром” та компанією “EXCALIBUR” (Чехія). Його мета – об’єднати зусилля української і чеської сторін з метою розробки, виготовлення та маркетингового просування інноваційної продукції у галузі бронетехніки.

Документ передбачає готовність обох сторін спільно здійснювати науково-технічну та дослідно-конструкторську діяльність, спрямовану на створення нових зразків військової техніки та озброєнь.

Співпраця ДК “Укроборонпром” та “EXCALIBUR” передбачає можливість спільного постачання високотехнологічної продукції на ринки третіх країн.

На думку Генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна, підписання Меморандуму із чеської компанією для Концерну є нагодою отримати стратегічного партнера на території країни-члена Альянсу.

“Це – можливість залучити фінансування та інвестиції у дослідно-конструкторські роботи, профінансувати перспективні зразки, довести їх до серійного виробництва. Це також – нагода сформувати інноваційні технологічні ланцюги з модернізації нашої бронетехніки і розробки перспективних зразків”, – наголосив Павло Букін.

Джерело

 

“Шепетівський ремонтний завод” представив українську РСЗВ БМ-21УМ “Берест” – прем‘єри виставки “Зброя та Безпека”

ДП “Шепетівський ремонтний завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, за власні обігові кошти здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, у виробництві якої використовуються лише українські комплектуючі. Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ “Берест” і вперше демонструється на міжнародній виставці “Зброя та Безпека”.

“Берест” призначений для заміни БМ-21 “Град”, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України. Використання сучасних цифрових технологій та нове шасі вітчизняного виробництва надають “Бересту” ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ.

Однією з особливостей нової машини стала цифрова система управління вогню, яка дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив‘язку.

Нові цифрові технології інтегрують “Берест” у систему обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді поступають з дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню.

Ще однією особливістю нової РСЗВ є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 у “Граді”. Більша потужність дозволяє гарантовано знищувати противника та оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

“Берест” встановлений на новому шасі від “КрАЗ” – 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має зручне в експлуатації компонування “кабіна над двигуном” та обладнане дворядною 4-х дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити розрахунок та всю необхідну апаратуру управління вогнем.
Загалом, “Берест”, у порівнянні із “Градом”, має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню.

Враховуючи те, що всі компоненти для “Бересту” вироблені в Україні, вдалось значно зменшити її вартість у порівнянні із аналогами. Нова та більш ефективна система, у випадку замовлення, здатна повністю замінити “Гради”, значно розширивши бойові можливості українських артилеристів.

Джерело

 

“Спецтехноекспорт” домовився з Aselsan про організацію спільного виробництва турецьких засобів радіозв’язку в Україні

Державна компанія “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підписала з турецькою компанією Aselsan Меморандум про організацію спільного виробництва турецьких засобів радіозв’язку в Україні.

Домовленості планується реалізувати за механізмом офсетних зобов’язань між компаніями.

Налагодження виробництва турецьких систем радіозв’язку в Україні дозволить Міністерству оборони України отримати доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку.

Підписання меморандуму відбулось у рамках міжнародної виставки “Зброя та Безпека” на якій підприємства ДК “Укроборонпром” демонструють свої останні розробки, широкий спектр озброєння, військової техніки а також продукції військового та подвійного призначення.

Нагадаємо, в грудні 2016 року “Спецтехноекспорт” підписало з компанією Aselsan першу угоду про імпорт радіостанцій УКВ зв’язку на потреби Міноборони України, в рамках якої вже відбуваються поставки турецьких виробів на потреби Міністерства оборони.

Джерело

 

БТР-70Д(GM) від “Житомирського бронетанкового заводу” – прем‘єра “Укроборонпрому” на виставці “Зброя та Безпека-2018”

 

ДП “Житомирський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, за власні обігові кошти розробив модернізацію бронетранспортера БТР-70. Ця машина вперше демонструється під час виставки “Зброя та Безпека”.

Оновлена бойова машина – БТР-70Д(GM) отримала нові двигуни від американської корпорації General Motors та бойовий модуль “Дельта” з 23-мм автоматичною гарматою та цифровою системою управління вогнем.

Фахівці “Житомирського бронетанкового заводу” під час модернізації бойової машини зосередились на заміні застарілих радянських двигунів на нові, більш потужні та економічні.

Завдяки новим двигунам GM-6.2 загальна потужність БТР-70Д зросла до 290 к.с., що на 50 к.с. більше за звичайний БТР-70. А максимальна швидкість – на 20 км/год більше, до 100 км/год. Ремоторизація значно підвищила питому потужність БТР, його мобільність на полі бою та надійність бойової машини.

11,6-тонний БТР-70Д(GM) оснащений новим бойовим модулем “Дельта”, який озброєний 23-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм кулеметом. Новий бойовий модуль за своїм озброєнням перевищує штатне озброєння БТР-70, на який встановлено 14,5-мм та 7,62-мм кулемети. Окрім того, бойовий модуль “Дельта” оснащений сучасною цифровою багатофункціональною системою управління вогнем з тепловізійною камерою, лазерним далекоміром, стабілізатором озброєння та системою захвату та супроводження цілей. Також, на БТР-70Д можуть бути встановлені інші бойові модулі, в залежності від бажання замовника.

Загалом, БТР-70Д(GM), у порівнянні із звичайним БТР-70, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України, має потужніше озброєння, двигун, більшу швидкість та кращу маневреність на полі бою. А використання сучасних бойових модулів дозволяє значно підвищити точність та ефективність вогню за будь-яких погодних умов та часу доби.

Джерело

 

Зброя та безпека-2018: Підсумки першого дня виставки

У перший день роботи XV Міжнародної оборонної виставки “Зброя та Безпека”, 9 жовтня, підписано Меморандум між ДК “Укроборонпром” та компанією Excalibur (Чехія). Мета документу – об’єднати зусилля української і чеської сторін для розробки, виготовлення та маркетингового просування інноваційної продукції у галузі бронетехніки.

Співпраця ДК “Укроборонпром” та Excalibur також передбачає можливість спільного постачання високотехнологічної продукції на ринки третіх країн.

На думку Генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна, підписання Меморандуму із чеської компанією для Концерну є нагодою отримати стратегічного партнера на території країни-члена Альянсу.

Крім того, держкомпанія “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підписала з турецькою компанією Aselsan Меморандум про організацію спільного виробництва турецьких засобів радіозв’язку в Україні. Домовленості планується реалізувати за механізмом офсетних зобов’язань між компаніями.

Налагодження виробництва турецьких систем радіозв’язку в Україні дозволить Міністерству оборони України отримати доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку.

Серед головних презентацій першого дня форуму – реактивна система залпового вогню БМ-21 УМ “Берест” від ДП “Шепетівський ремонтний завод”. Техніку вперше продемонстровано на міжнародній виставці “Зброя та Безпека”.

“Берест” призначений для заміни БМ-21 “Град”, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України. Використання сучасних цифрових технологій та нове шасі вітчизняного виробництва надають “Бересту” ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ.

Нові цифрові технології інтегрують “Берест” у систему обміну інформацією на полі бою, що у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню. Нова РСЗВ має потужності залпу у 50 реактивних снарядів, замість 40 – у “Граді”.

ДП “Житомирський бронетанковий завод” представив оновлену бойову машину БТР-70Д(GM). Бронетранспортер має нові двигуни від американської корпорації General Motors, бойовий модуль “Дельта” з 23-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм кулемет, цифрову систему управління вогнем. Новий бойовий модуль за своїм озброєнням перевищує штатне озброєння БТР-70, на який встановлено 14,5-мм та 7,62-мм кулемети.

Завдяки новим двигунам GM-6.2 загальна потужність БТР-70Д зросла до 290 к.с., що на 50 к.с. більше за звичайний БТР-70. А максимальна швидкість – на 20 км/год більше, до 100 км/год.

Зазначимо, що виставка “Зброя та безпека-2018”, яка буде тривати до 12 жовтня, проводиться у форматі двох основних розділів: озброєння та техніка для армії і правоохоронних органів та зброя для цивільного населення.

Джерело

Фото © РНБО України та Укроборонпром

Автор