Робоча поїздка Президента до Кіровоградської області (фото, відео)

Вітання Президента жителям Кропивницького із Днем міста

Святкуємо День міста у гостинному Кропивницькому, у самісінькому центрі України в оточенні чудових, щирих людей. Вітаю!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. September 2018

 

Шановні кропивничани!

Вітаю вас із Днем міста. Кропивницький — це місце козацьких історичних традицій, колиска сучасного реалістичного театру, столиця сільськогосподарського машинобудування, науковий, спортивний, танцювальний та творчий осередок у центрі Степової Еллади.

Ви живете у прекрасному місті. Саме тому бережіть та примножуйте його славу, спільно розбудовуйте та впроваджуйте новітні інфраструктурні проекти, модернізуйте життєвий простір, реалізуйте сучасні ініціативи, які зроблять ваш край ще кращим, а містян — заможнішими і духовно багатшими.

Імена Марка Кропивницького і братів Тобілевичів, Володимира Винниченка i Юрія Яновського, Ігоря Тамма та Василя Сухомлинського уславили творчу самобутність краю, а військову звитягу нині гідно демонструють герої-кіборги із З-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Кропивницький назавжди успадкував волелюбство, непримиренність до зухвалого ворога, патріотизм і громадянську позицію.

Хочу подякувати всім жителям міста, які разом із іншими українцями відстоюють зі зброєю в руках незалежність країни та мир.

Тепла і радості кожній родині, злагоди та добра нашій рідній Україні!

Зі святом!

Петро ПОРОШЕНКО

Джерело

 

Глава держави відвідав Кропивницький, де привітав мешканців із Днем міста та 264 річницею з дня заснування.

Сьогодні день народження святкують багато українських міст та містечок: Херсон, Ужгород, Черкаси, Павлоград, Нетішин, Фастів, Бориспіль, Переяслав, Буча, Первомайськ та інші. Відзначаючи день міста у Кропивницькому, вітаю інші українські міста та їхніх чудових мешканців зі святом

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. September 2018

 

Глава держави взяв участь в святкових заходах з нагоди дня міста Кропивницький та прогулявся центральною частиною міста, під час якої поспілкувався з мешканцями міста.

Під час спілкування з містянами Петро Порошенко також сказав, що приїхав привітати з днем народження командира 3-го окремого полку спецпризначення Героя України Олександра Трепака. “Бачите, день народження командира полку співпав із днем народження міста Кропивницького. Я думаю, це дуже символічно”, – зазначив він.

Глава держави подякував всім жителям міста, які разом із іншими українцями відстоюють зі зброєю в руках незалежність країни та мир. Президент побажав тепла і радості кожній родині, злагоди та добра нашій рідній Україні.

Президент також відвідав 3-й оперативний полк спеціального призанчення Сил спеціальних операцій ЗСУ, де ознайомився із ходом реконструкції приміщень цієї військової частини та відвідав Кімнату бойовий слави частини.

Президент під час прогулянки містом оглянув чисельні творчі та мистецькі інсталяції та виступ народно-хореографічного колективу “Пролісок” – відомого своїми танцювальними постановками не тільки в Україні, а й за її межами.

В одному з кафе Петро Порошенко зустрівся та поспілкувався з чемпіонами та призерами параолімпійських та дефлімпійських ігор – членами збірної України, які живуть та тренуються в Кропивницькому.

Джерело

 

Пишаємось вашим незламним духом – Президент у Кропивницькому поспілкувався з переможцями паралімпійських та дефлімпійських змагань з плавання

Президент Петро Порошенко у Кропивницькому поспілкувався з членами паралімпійської та дефлімпійської збірних команд України з плавання.

З Главою держави зустрілися чемпіон Європи, рекордсмен та призер Паралімпійських ігор Андрій Деревінський, призери Дефлімпійських ігор Ірина Терещенко та Дар’я Тарасенко, а також їхній тренер Олена Кузніцова.

Петро Порошенко привітав спортсменів з перемогами на міжнародних змаганнях і побажав нових звершень. Президент зазначив, що Україна пишається ними та їх незламним духом.

Джерело

 

Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми – Президент в 3-му полку спецназу

Під час візиту до Кропивницького з нагоди Дня міста Президент Петро Порошенко відвідав 3-й окремий полк Сил спеціального призначення Збройних Сил України, де ознайомився зі славним героїчним шляхом частини та оглянув відновлені приміщення частини, зокрема їдальні.

Верховному Головнокомандувачу було продемонстровано Кімнату бойової слави, де зібрані артефакти бойової історії полку за час виконання завдань з перших днів російської агресії проти України. Героїчний шлях підрозділ пройшов від Криму до Савур-могили, Донецького аеропорту та Дебальцево. Бійці полку брали участь в основних бойових зіткненнях з російськими окупантами та проросійськими терористами в ході Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил.

Кімната бойової слави включає в себе кілька залів з різними за тематикою експозицій, починаючи від перших днів російської окупації і до сьогоднішнього дня.

Усі артефакти були зібрані бійцями полку в ході бойових дій. Тут, зокрема, можна побачити зброю, форму, спорядження та прапори, які належали російським окупантам та проросійським терористам.

Окремий зал присвячений боям в Донецькому аеропорту, де представлені особисті речі українських спецназівців, бронежилети, які врятували життя українських бійців, фотографії, символічний ключ від ДАПу та прапор, який майорів в аеропорту і був збережений бійцями. Сьогодні цей прапор двічі на рік урочисто піднімають в частині: в День державного прапора та в День полку.

Президент згадав, що в його кабінеті зберігається лялька, яку передали з ДАПу наші воїни-десантники.

Глава держави привітав командира частини полковника Олександра Трепака з днем народження.

«Ми усі пишаємось командиром полку і вашим полком», – сказав Петро Порошенко, додавши, що Кропивницький у нього асоціюється, в першу чергу, з 3-м полком спецназу.

Президент разом з командиром частини вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців, яким присвячена окрема експозиція.

«Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми», – зазначив Глава держави.

Джерело

Автор