Робоча поїздка Марини Порошенко та Геннадія Зубка на Житомирщину (фото)

У День знань, 1 вересня, дружина Президента України Марина Порошенко разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком взяли участь у відкритті оновленої Житомирської міської гімназії № 3, яку реконструювали за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Цей заклад засновано у 1861 році. І за цей час чимало випускників гімназії стали відомими вченими, діячами культури і мистецтва, спортсменами. Серед них – математик Георгій Єлєнін, біолог Олександр Маковейчук, кінорежисер Володимир Сергійчук, біофізик Віктор Левадний, міжнародний гросмейстер Йосиф Дорфман, тренер Гаррі Каспарова та інші.

За словами Марини Порошенко, «Цей навчальний рік відкриє особливу сторінку в історії гімназії. Адже навчання розпочнеться у сучасній будівлі, яка є яскравим прикладом нового освітнього простору, де панує безбар’єрність і враховують індивідуальні особливості й освітні потреби кожного учня».

Відбулася також зустріч дружини Президента з вчителями, батьками та представниками учнівського самоврядування, на якій обговорили основні стандарти нової української школи – питання запровадження інклюзивної освіти, енергоефективності, безпечних і комфортних умов навчання дітей.

У ході розмови Перша леді привітала вчительку гімназії Любов Левченко з присвоєнням почесного звання «Заслужений вчитель України», яку Президент України Петро Порошенко відзначив

державною нагородою з нагоди Дня незалежності України.

На згадку про зустріч із гімназистами Марина Порошенко подарувала гімназії 3D принтер для кабінету фізики.

Також дружина Президента України разом із Віце-прем’єр-міністром ознайомилися з роботою дитячого садка №58 у м. Житомирі та оглянули новостворені Медіатеку, Ресурсну кімнату, ІРЦ у Новогуйвинській гімназії, які побудовані за проектом, розробленим Фондом Порошенка у співпраці з Мінрегіонбудом.

У рамках поїздки на Житомирщину Перша леді України відвідала гала-концерт музично-освітнього табору «Music Camp International», який проходив у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Цей проект – унікальна можливість для дітей без музичної освіти всього за кілька днів навчитися співати та грати на різних музичних інструментах

За словами Марини Порошенко, такі ініціативи дають дітям можливість не лише розкрити свої таланти, а допомагають знайти нових друзів, соціалізуватися і вчать досягати поставленої мети.

Music Camp International має на меті розвиток дітей, навчання вчителів, зміцнення громади за допомогою сили музики. Табори вже відбулись в Києві, Одесі, Львові, Вінниці, Черкасах, Запоріжжі, Чернівцях, Стрию. Загальна кількість учасників досягла 15 тисяч. Засновник та президент програми Констанція Фортунато – диригентка, викладачка, розробниця власних навчальних курсів. Пані Фортунато з 2014 року має звання Почесного Посла Миру в Україні.

Джерело