Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» скористається так званий «міністр ДНР»

В результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведено колишнього «міністра культури та туризму» терористичної організації «ДНР» Юрія Лекстутеса.

Правоохоронці встановили, що мешканець Донецька у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи у лавах так званої «народної ради ДНР» він під кураторством спецслужб РФ брав участь в організації псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Донбасу. Також чоловік займався формуванням самопроголошених «органів влади та управління».

Після проведення «референдуму» поплічник терористів обіймав посаду «в.о. міністра культури та туризму ДНР». При цьому він неодноразово відвідував територію Росії для виступів на пропагандистських телеканалах та зустрічей з кураторами. Згодом так званий «міністр» покинув «політичну» діяльність та займався підприємництвом у тимчасово окупованому Донецьку.

Чоловік повідомив контрозвідникам про свою участь у діяльності терористичної організації «ДНР», а також факти безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донбасу та іншої протиправної діяльності в Україні. Після цього він може скористатися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Джерело