СБУ виявила ще один арсенал зброї у помешканні затриманого напередодні у Києві екс-військового (фото)

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Київського гарнізону у рамках проведення заходів із протидії незаконному обігу зброї та попередження терористично-диверсійної діяльності виявили у Києві значний арсенал засобів ураження.

Напередодні, під час проведення обшуків в одному з гаражних кооперативів міста, правоохоронці виявили чотири гранатомети РПГ 22 та РПГ 26, чотири міни МОН 50, двадцять сім гранат РГД 5, п’ятнадцять гранат Ф-1, двадцять п’ять тротилових шашок вагою 200 грамів та чотири тротилові шашки вагою 400 грамів кожна, дванадцять електродетонаторів, запальну трубку та понад сім тисяч набоїв до автоматичної зброї різного калібру.

Оперативники спецслужби встановили, що гаражне приміщення знаходилось в користуванні колишнього військовослужбовця, сержанта поліції, який проходив службу в зоні проведення ООС.

Під час подальших обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці додатково вилучили три автомати АКМС та АКС-74, дві снайперські гвинтівки, два гранатомети РПГ 26, дві гранати Ф1 та понад семисот різнокаліберних набоїв.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії та вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Джерело