Результати роботи органів прокуратури 08 – 14.08.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Земельні ресурси, які знаходилися у незаконному використанні, знову опинилися в центрі уваги органів прокуратури України. Завдяки моніторингу виконання законодавства у природоохоронній сфері та земельних відносин, правоохоронцям вдалося в судовому порядку повернути державі та місцевим громадам понад 8 125 га на загальну суму близько 26 млн. грн.

Найбільша серед інших ділянок за площею – на рахунку Миколаївської обласної прокуратури. Її співробітникам вдалося повернути у законне поле мисливські угіддя розміром у 8 тис. га. Крім цього, суди підтримали позицію державного обвинувачення та ухвалили рішення по землям сільськогосподарського призначення, промисловості, водного фонду, відумерлої спадщини, державної та комунальної власності.
Позитивного результату у цих питаннях добилися прокуратури Вінницької, Донецької, Миколаївської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Відчутних досягнень продемонстрували співробітники прокуратур і у сфері повернення законним власникам коштів та майна. За тиждень суди ухвалили рішень по ним на загальну суму – близько 228 млн.грн. Насамперед, це стосувалося стягнення недоотриманого доходу, повернення об’єктів оборони, комерційної нерухомості, державної власності та попередження незаконного витрачання бюджетних коштів.

За останні 7 днів правоохоронці зафіксували 10 випадків отримання чи надання громадянами неправомірної вигоди. Із хабарем на «гарячому» затримали поліцейських, військовослужбовців ЗС та Національної гвардії, представників Феміди, прокуратури, фіскальної служби, екологічної інспекції, освітянина та бізнесмена. Розмір хабарів коливався від 1200 грн до 200 тис.дол США.

Всього з початку року станом на 15 серпня прокуратурою задокументовано 6 269 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів.

Джерело

Автор