Бути як предки – бути готовими завжди

Говорю чесно – я не знаю, що готує Москва.

Перелічу факти.

– іде розгортання їхніх частин на кордоні з Україною;

– стався замах на Плотницького – і бойовики зразу ж звинуватили в ньому українську ДРГ, чого раніше не було;

– стався інцидент на Кримському перешийку – і ресурси сепарів з перших же хвилин залементували, що то був прорив української ДРГ;

– обидві версії бойовиків підтвердив Путін і заявив що зустрічатися в Нормандському форматі не має сенсу;

– на сайтах бойовиків різко помінялась риторика – від ниття про проблеми свої, вони почали знову глузливо чавкати в бік українців і України, а майже кожен третій пост – про те що “хунта” от от нападе на мирні терени ДиРи;

– на передку побільшала активність арти і снайперів…

Але.

– не відбулося засідання ради федерацій РФ (було перед Кримом);

– Росія не зробила жодних заяв у радбез ООН (знову таки – раніше було).

Що все це означає? Ні фіга. Нападе Росія чи ні? А чорт його зна! Може – нападе. А може – ні. може – готує вторгнення. А може – готує провокацію.

Якщо судити за логікою – вона і в лютому14-го нападати не мусила.

Але неможливо, розумієте – неможливо оцінювати категоріями логіки питання, що лежить в компетенції психіатра. Ми тут рахуємо пересування війск і зміну риторики ресурсів ДиРи, а оцінювати треба міру загострення імперської параної у конкретно взятого кремлівського Пуйла.

Що йому в башку стукне – те й буде.

Як же так жити, запитаєте ви? Відповім – за традицією.

Якщо хтось забув, українці років 300 жили в умовах коли вдень працюєш – вночі від татар або харцизів відстрілюєшся. Предки уміли бути завжди напоготові – тому й вижили. Нам теж треба уміти. Бути завжди напоготові.

А найкращій засіб від страху, вже писав – піти і перелічити від 500 грн на рахунок когось з волонтерів. Особисто я рекомендую АРМИЯ SOS – бо не просто труси й шкарпетки возять, а повноцінно виробляють купу класного обладнання для ЗСУ. А НЕ рекомендую – тих від кого всепропального ниття більше ніж користі. Хто гроші собі добуває роздмухуючи скандали, шляхом вивалювання в лайні інших волонтерів. Самі знаєте таких.

Автор