Економ-тиждень. 4 – 10 липня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 4 – 10 липня 2018 рр.

АКТИВ. Президент України Петро Прошенко підписав закон про валюту.

ПАСИВ. Фонд держмайна закликає до якнайшвидшого прийняття законодавчо-правових актів, необхідних для запуску малої приватизації. Відсутність порядку визначення додаткових умов продажу – це найважливіше питання, адже понад 60% підприємств буде виставлятися на продаж саме з умовами. На сьогодні цей нормативний документ відсутній.

АКТИВ. Україна на сьогодні вже стягнула з російського “Газпрому” понад 100 млн гривень у рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Мін’юст зараз веде перемовини з іноземними юридичними радниками про стратегію стягнення з “Газпрому” ще 172 млрд гривень боргу.

ПАСИВ. “Нафтогаз” не може укласти договір на постачання газу через великі борги, які “Київтеплоенерго” ще не визнало. Саме через це не вдається укласти договір з “Київтеплоенерго” і забезпечити жителів Києва гарячою водою.

АКТИВ. В Україні за 6 місяців 2018 року органами Державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 225 млн гривень.

АКТИВ. Рада схвалила закон щодо запровадження механізму “єдиного вікна” на митниці.

АКТИВ. За чотири місяці цього року експорт товарів з України в країни ЄС склав 6,6 млрд доларів, збільшившись на 26,6%.

АКТИВ. Господарський суд Запорізької області повернув майно ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” (ЗТМК) державі. По факту, раніше кабінетом керувала офшорна компанія TOLEXIS TRADING LIMITED (Кіпр), яка входить до групи компаній Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

АКТИВ. Рада віднесла сімейні фермерські господарства до платників єдиного податку 4-ї групи. Для цієї групи платників передбачено пільгове оподаткування.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор