Марина Порошенко разом із дітьми-переселенцями з Криму заповнили нові сторінки «Книги Миру» (фото)

26 червня, у День кримськотатарського прапора, дружина Президента України Марина Порошенко разом із дітьми-переселенцями з Криму заповнили нові сторінки національного проекту «Книга Миру».

Перша леді України привітала кримських татар зі святом і наголосила, що цей прапор є символом України в Криму.

«Страшно подумати, що після анексії українського півострову Росією майже 25 тисяч кримських татар були змушені залишити рідні домівки. А також – за цей час політв’язнями путінського режиму стали десятки українців та представників кримськотатарського народу. Але я вірю, що ми – переможемо», – зазначила Марина Порошенко.

Презентуючи «Книгу Миру» у «Кримському домі», дружина Президента наголосила, що сьогодні український народ змушений захищати цілісність своєї держави, виборювати право на незалежність та можливість самостійно обирати шлях у майбутнє. Саме це й спонукало до створення такого фотоальбому.

У «Книзі Миру» вже зібрано фотографії та побажання про мир від дітей, чиї батьки захищають кордони України, з усіх регіонів держави. Завершиться проект у Києві 23 серпня, в День Державного Прапора України, де відбудеться урочиста презентація.

«Ця «Книга Миру» — унікальна й особлива. Адже діти, які заповнюють її, не з чуток знають справжню ціну миру і те, наскільки важливо бути патріотом своєї держави. Це видання є посланням майбутнім поколінням про цінність мирного життя та виступає своєрідною дитячою молитвою заради мирного і щасливого майбутнього України», – сказала Марина Порошенко.

Джерело

Автор