Серіал “Мийка”. Серія №3 “Липовий акт”

Филипп Духлий

Видалення дерев в населених пунктах здійснюється за підставі Постанови КМУ №1045 “Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах”:
“4. Підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява про видалення зелених насаджень, подана юридичною чи фізичною особою (далі – заявник).
Після надходження заяви компетентний орган утворює комісію з питань визначення стану зелених насаджень”.

Тобто спочатку надходить заява від заявника, а потім виконавчий комітет створює комісію. З чого можна зробити логічний висновок, що одна заява – одна комісія.

Як це відбувається в Броварах? Дивимось скрін акту.

Комісія була створена за рік до заяви, тобто вона не була створена на підставі поданої заяви і не могла проводити обстеження зелених насаджень за заявою ПП “НОКСІМ”. Таким чином, члени комісії перевищили свої службові повноваження і видали акт, на який вони не були уповноважені.

Більше того, така комісія існує і видає акти на спил дерев вже рік! І все що вона приймала – незаконне!!! Прошу звернути увагу на це міських депутатів Oleh Berestovy, Андрій Саук, Сергій Іллюхін, Vadym Andrievskiy, Сергій Батюк, Ірина Сергіївна Веремчук, Людмила Кулініч, Leonid Cherepeinik, Андрій Лопатюк, Володимир Опалько.

Далі. В акті, що був на руках у людей, які пиляли дерева, не вказана відновлювальна вартість. Її вписують заднім числом на підставі торгу з власником чи як?

Ну, і на останок. Всі тополі були визнані як трухляві всередині. Я пройшовся по місцю вирубки та засняв цю трухлявість стовбурів. Комісія фактично внесла недостовірні дані в акт.

Gepostet von Pylyp Dukhliy am Montag, 25. Juni 2018

 

Отже, вирубка дерев в Броварах відбувається з кричущими порушеннями законодавства та має ознаки незаконної.

Я прошу місцевих депутатів зібрати позачергову сесію Броварської міської ради з одним єдиним питанням щодо прийняття невідкладних дій відносно систематичного знищення зелених насаджень в місті Бровари та запросити на цю сесію місцевих мешканців.

 

Автор