На Сумщині повідомлено про підозру лікарю, через неналежне виконання обов’язків якої померла пацієнтка

Роменською місцевою прокуратурою Сумської області у понеділок, 11 червня 2018 року, повідомлено про підозру лікарю, яка виконує обов’язки завідувача гінекологічного відділення Роменської центральної районної лікарні. Медику інкриміновано неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть 45-річної пацієнтки.

У ході слідства встановлено, що 2 січня 2018 року місцева жителька зі скаргами на біль звернулась до зазначеного медичного закладу. Наступного дня вказаним лікарем пацієнтці було проведено хірургічну маніпуляцію. Вже 5 січня жінку виписали. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я вона знову звернулась за допомогою до лікарів. Лише наступного дня її госпіталізували та прооперували. Стан пацієнтки погіршувався з кожним днем, після чого їй провели чергове оперативне втручання. Так і не прийшовши до свідомості після операції, пацієнтка 3 лютого 2018 року померла.

Згідно висновку експертів, першочергово пацієнтці встановили неточний діагноз, при цьому були протипоказання для призначення хірургічної маніпуляції. Після цього пацієнтці призначено невідповідну антибіотикотерапію. Смерть жінки настала внаслідок сепсису, інтоксикації.

Відтак, пацієнтка померла через неналежне виконання медичними працівниками своїх обов’язків. Дії виконуючої обов’язки завідувача гінекологічного відділення кваліфіковано за ч. 1 ст. 140 КК України. Наразі встановлюється ступінь провини інших лікарів. За результатом зібраних доказів їх діям також буде надано правову оцінку.

Довідково:  санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело

Автор