Зради і перемоги тижня. 25 – 31 травня 2018 року

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 25 – 31 травня 2018 рр.

ЗРАДА

У Старій Миколаївці Донецької області під час обстрілу бойовиків снаряд влучив в склади з боєприпасами, поліцейські почали евакуацію населення.

У Києві Окружний адміністративний суд ухвалив рішення про поновлення на посаді заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького, якого разом із тодішнім головою ДСНС Сергієм Бочковським затримали на засіданні уряду у березні 2015 року.

Невідомі написали червоною фарбою слово FAKE (фальшивка) на знаменитих графіті “Ікони Революції” на вулиці Грушевського.

У місті Залізне Торецького району на Донеччині в результаті обстрілу бойовиків загинула 15-річна дівчинка.

Біля станції метро “Лісова” поряд з МАФом, де 25 травня побили військового пенсіонера, відбулася сутичка між невідомими та поліцією. Невідомі почали громити кіоски, ламати ролети, а поліція у чергу застосувала газ, після чого вони почали кидати камінням у бік правоохоронців. Затримано 34 особи.

Незаконно утримуваний в Росії українець Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова. Незаконно ув’язнений український режисер Олег Сенцов раніше оголосив безстрокове голодування.

У районі Петровського Донецької області 30 травня стався вибух біля патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

ПЕРЕМОГА

Колишній охоронець одного з ватажків бойовиків Арсена Павлова (“Мотороли”) Євген Листопад воює під Горлівкою на боці Збройних сил України. Євген Листопад покинув свого шефа в 2015-му, втік з ДНР, отримав амністію і вже два роки захищає Україну.

У Мюнхені українець Олег Омельчук виграв золоту медаль на четвертому етапі Кубка світу з кульової стрільби, посівши перше місце у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

В суботу, 26 травня, українські прикордонники вже зустріли та оформили майже 10 тисяч іноземних громадян, які приїхали на фінал Ліги Чемпіонів УЄФА.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган заявив, що з боку українців відсутні будь-які зловживання користування безвізовим режимом, які могли б призвести до його призупинення.

Поліцейські встановили та затримали підозрюваного у вбивстві військовослужбовця у Кагарлику, що сталося 24 жовтня 2017 року.

Президент УЄФА Александер Чеферін високо оцінив організацію фіналу Ліги чемпіонів між “Реалом” і “Ліверпулем” (3:1) в Києві. «Не було допущено жодної помилки».

Служба безпеки України успішно провела спецоперацію з інсценування вбивства та попередження замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор