За державну зраду до 13 років засуджено підполковника Нацгвардії (відео)

За матеріалами Служби безпеки України до тринадцяти років позбавлення волі засуджено підполковника Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді.

Оперативники контррозвідки спецслужби встановили, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту до Росії. На виконання вказівок кураторів він передавав одним із месенджерів та електронною поштою до Росії відомості, що містять державну таємницю, зокрема дані про сили та засоби, задіяні у проведенні антитерористичної операції.

Співробітники СБ України затримали зловмисника у травні 2015 року за місцем постійної дислокації його частини на Харківщині. Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження співробітнику СБ України.

Один із районних судів Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі з позбавленням військового звання – підполковник.

Джерело