МВС працює над відновленням інфраструктури правоохоронного сервісу та безпеки на Донбасі (фото, відео)

Міністр внутрішніх справ заявив, що правоохоронці працюють над відновленням інфраструктури правоохоронного сервісу та безпеки Донбасу. А в найближчі роки в життя буде втілена стратегія деокупації та реінтеграції захоплених територій.  Про це він сказав сьогодні, 5 травня, під час візиту до Станиці Луганської.

«Сьогодні ми приїхали, щоб скоординувати цілий ряд планів, аби ми найближчим часом продемонстрували зміну якості життя всіх місцевих жителів. Я розумію, як не просто тут жити. Та стратегія деокупації й повернення окупованих територій до нормального життя повинна бути втілена в найближчі роки», – сказав Арсен Аваков.

«Я кілька тижнів тому оголосив про те, що наразі обговорюється план деокупації Донеччини. Так, цей план складний, він побудований на компромісі та повазі до суверенітету країни, і до прав людей, які тут живуть. І я впевнений, що настануть часи, коли Україна на буде говорити ні про гармати, ні про автомати, ні про кількість обстрілів зранку або ввечері. Ми будемо чітко бачити перспективи не на місяць, а на роки. Цей план буде узгоджений спочатку в нашому суспільстві, потім на міжнародному рівні. Наша мета – щасливі люди в багатій країні», – сказав міністр.

Джерело

 

Відкрито новий поліцейський відділок у Станиці Луганській

Сьогодні, 5 травня, під час робочої поїздки на Луганщину міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відкрив новий поліцейський відділок у Станиці Луганській. Старий був зруйнований під час обстрілу в 2014 році.

«Сьогодні ми на Луганській землі, на самому краю від того місця, де ми бачимо те, що не дуже видно по всій Україні: це невідновлені будинки та вулиці. Ми відкриваємо цей маленький, але дуже важливий райвідділ поліції. І, що символічно, старий, зруйнований у 2014 році відділок, знаходився на вулиці з дивною назвою «Донбас – Москва». А новий райвідділ на вулиці Миру. Думаю, це символічно. Нікого не цікавить реформа, цікавить її результат. Нас не цікавить реформа поліції, нам важливо, щоб поліція забезпечувала якісний сервіс і безпеку. Для мене важливо, щоб ця територія, яка настраждалася за останні роки, мала адекватну якість життя», – зазначив Арсен Аваков.

Він підкреслив, що покладає важливу роль саме на поліцейські, гвардійські сили, а також на офіцерів Держслужби із надзвичайних ситуацій, аби вони забезпечили всім мешканцям безпеку і якість життя.

«Я покладаю дуже серйозну роль на наші поліцейські сили, сили Нацгвардії, рятувальників. Саме вони повинні забезпечити порядок і якість життя. Саме для цього – новий райвідділ, нова техніка для поліції та рятувальників, нові стандарти для Нацгвардії. Я дуже прошу також і місцевих жителів долучитися до цього», – наголосив міністр.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що поліція Луганщини виконує не лише поліцейську функцію – забезпечення охорони публічної безпеки. Зараз правоохоронці Луганщини допомагають Збройним силам і всім військовим формуванням у протидії російській агресії. Зокрема, нововідкритий Станично-Луганський відділ поліції знаходиться за 150 метрів від лінії розмежування і за кілька кілометрів від тимчасово окупованого Луганська.

«Ви тут – передовий загін поліції, який найближче до лінії зіткнення. Ми змінили підхід до несення служби і будемо оцінювати роботу за рівнем довіри населення», – підкреслив глава Національної поліції України.

Арсен Аваков передав три нові автомобілі поліції та одне авто фахівцям ДСНС.

Джерело

 

Глави МВС і Нацполіції відкрили Станично-Луганський відділ поліції на Луганщині

Установа обслуговуватиме територію, максимально наближену до лінії розмежування. Відкриття поліцейського відділу відбулося сьогодні, 5 травня. Участь у заході взяли міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Національної поліції України Сергій Князєв.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, зараз учасники відкриття знаходяться на самому краю луганської землі і бачать те, що з усієї України не дуже видно: не відновлені після обстрілів будинки, зруйновану інфраструктуру.Відтак глава МВС має намір детально ознайомитися зі станом інфраструктури області, обговорити це питання з главою обласної адміністрації та поінформувати про результати візиту Прем’єр-міністра України.

«Нас цікавить, щоб поліція забезпечила якісний сервіс. Для мене принципово важливо, щоб територія, яка настраждалася за ці останні роки, отримала право і можливість мати адекватну якість життя», – наголосив глава МВС України.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що поліція Луганщини виконує не лише поліцейську функцію – забезпечення охорони публічної безпеки. Зараз правоохоронці Луганщини допомагають Збройним силам і всім військовим формуванням у протидії російській агресії. Зокрема, нововідкритий Станично-Луганський відділ поліції знаходиться за 150 метрів від лінії розмежування і за кілька кілометрів від тимчасово окупованого Луганська.

«Ви тут – передовий загін поліції, який найближче до лінії зіткнення. Ми змінили підхід до несення служби і будемо оцінювати роботу за рівнем довіри населення», – підкреслив глава Національної поліції України.

Глава МВС Арсен Аваков вручив відомчі відзнаки п’ятьом працівникам поліції. Крім того, керівники МВС і Нацполіції передали особовому складу нововідкритого відділу три автомобілі «Renualt Duster».

Під час відкриття поліцейського відділу учасники церемонії вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, поліцію Луганщини очолив Сергій Колесник. Його особовому складу представив глава Нацполіції Сергій Князєв.

Раніше глава Нацполіції  Сергій Князєв повідомив про зміну формату роботи поліцейських на території проведення ООС. Відтепер  поліція нестиме службу на мобільних постах.

Джерело

 

Поліцію Луганщини очолив Сергій Колесник

Глава Нацполіції Сергій Князєв представив нового керівника особовому складу обласної поліції під час відкриття Станично-Луганського відділу поліції на Луганщині сьогодні, 5 травня. До цього призначення Сергій Колесник очолював кримінальну поліцію Донеччини.

За словами Сергія Князєва, поліція Луганщини за останні чотири роки показала себе як один із найпотужніших поліцейських підрозділів. Результатом такої роботи стало призначення керівника поліції Луганщини Сергія Коміссарова – начальником поліції Запорізької області. Цей регіон є майже втричі більшим за територією і має не менше проблем, які потребують вирішення.

«За узгодженням з міністром внутрішніх справ я представлю вам нового керівника поліції Луганської області – колишнього заступника начальника поліції Донеччини полковника поліції Сергія Колесника. За наказом глави Національної поліції України він приступив до виконання обов’язків з учорашнього дня», – повідомив Сергій Князєв.

Полковник поліції Сергій Колесник 17 років присвятив службі в карному розшуку. Пройшов шлях від оперуповноваженого до заступника начальника Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС в Кіровоградській області.

У 2014 році Сергій Колесник очолив кримінальну міліцію Маріуполя та створив боєздатний колектив, здатний протистояти злочинним угрупуванням та бандформуванням.

У 2015 році його було призначено на посаду начальника місцевої міліції, а за кілька місяців офіцер став заступником начальника – начальником кримінальної поліції Донецької області.

Полковник поліції ніс службу у всіх «гарячих точках» на мапі Донеччини – від Широкіного до Авдіївки, особисто очолював всі оперативно-пошукові операції.

Сергій Колесник удостоєний державних та відомчих відзнак. Зокрема, минулого року Президент України Петро Порошенко нагородив поліцейського відзнакою «За бездоганну службу».

Джерело

Автор