Під Семенівкою учасники операції Об’єднаних сил вшанували пам’ять загиблих у 2014 році Героїв України (фото)

Військовослужбовці з різних військових формувань та правоохоронних органів, які діють у складі Об’єднаних сил, сьогодні, 5 травня, вшанували пам’ять військовослужбовців, які у 2014 році загинули у бою з терористами під Семенівкою.

Захід відбувся на тому самому місці, де 4 роки тому відбувся запеклий бій, і де згодом було встановлено пам’ятний знак.

Вшанування відбулося за сприяння київської волонтерки Марини Квітки. Також були присутні представники Слов’янського відділу Нацполіції, Слов’янського військового комісаріату, Слов’янської міської ради, побратими Героїв, близькі та місцеві жителі.

Після патріотичних пісень присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців хвилиною мовчання та поклали квіти і вінки до пам’ятника.

У 2014 році під Семенівкою загинули герої капітан СБУ Геннадій Біліченко, полковник СБУ Олександр Аніщенко, майор СБУ Руслан Лужевський, прапорщик Національної гвардії України Віктор Долинський, полковник Збройних сил України Тарас Сенюк.

Джерело

 

 

СБУ вшанувала пам’ять загиблих офіцерів української спецслужби – Олександра Аніщенка та Руслана Лужевського.

Служба безпеки України провела пам’ятні заходи на честь полковника Олександра Аніщенка та майора Руслана Лужевського, які чотири роки тому загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої країни.

У річницю загибелі своїх побратимів бійці «Альфи», залучені до операції об’єднаних сил, поклали квіти до пам’ятного знаку поблизу Семенівки на Донеччині, де на початку травня 2014 року відбувся кровопролитний бій.

У роковини загибелі Олександра Аніщенка пам’ять Героя вшанували на мітингу-реквіємі у Сумській школі, яка носить його ім’я.

У Національній академії Служби безпеки України відбулася презентація літературного альманаху за участі родин загиблих співробітників СБУ та письменниці Галини Тарасюк.

Колектив Академії також відвідав місто Суми і село Волошинівка на Київщині, де разом із рідними, друзями й колегами зі спецпідрозділу «Альфа» поклали квіти на місцях поховання Героїв України. Вони висловили щирі слова підтримки й глибокої поваги сім’ям загиблих захисників, на прикладі яких виховується сучасна молодь.

Джерело

Автор