Про “Слідство.Інфо” і морських свинок

Ви думали конкретне і остаточне днище командою “Слідство.Інфо” в історії “Дядько в офшорі” уже пробите? Не дочекаємося. Днища тремтять, передчуваючи зустріч!

Слідкуйте за руками.

Після першої серії “Панам-гейту”, видання “Тексти” в якому я мав честь працювати, видало розгромну статтю про “слідство” “”Слідства.Інфо” і нарвалося на обіцянку Бабінець подати скаргу у Незалежну Медіараду. І таки подали.

Рада прийняла рішення і зробила втик “Текстам”, мовляв – “Тексти” перекрутили текст з репортажу “Слідства” – замість “27 убитих і поранених”, як було в англійській та російській версіях роздруківки програми, написали “27 убитих”. (скан 1) Ну й далі гидотний натяк, мовляв, якщо ловлені на брехні в одному, то й з усім іншим…

Лихо в тому, що своїм рішенням Незалежна Медіарада довела як раз інше – те наскільки легко нею маніпулювати різноманітним шахраям і наскільки “Слідство.Інфо” не обізнане на сучасному рівні розвитку інтернет-технологій. Існує такий сайт archive.is, за допомогою якого можна переглянути історію практично будь-якої сторінки в мережі. Що воно таке – от вам посилання.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Archive.is

За допомогою цього сервісу не важко знайти первинний варіант згаданої російськомовної сторінки “розслідування” “Слідства”. Ось.

http://archive.is/S2qw4#selection-919.76-919.78

Знаходимо потрібний нам шмат. Дивися скан 2. І бачимо що в оригіналі було “в результате интенсивного обстрела из российского оружия погибли 27 украинских солдат, а события тех дней скоро назовут «Иловайским котлом».”

Саме цей текст при підготовці свого матерілу використовували “Тексти”.

А скан 3 – це те що висить на сайті OCCRP зараз. Те на підставі чого “Слідство” в Медіараду скаржитися бігає.

Висновок – “Слідство.Інфо” ОБДУРИЛО Незалежну Медіараду. Заднім числом текст на сайті OCCRP був ВИПРАВЛЕНИЙ і саме цей виправлений текст “Слідство.Інфо” надало в Незалежну Медіараду як доказ маніпуляції “Текстів”.

З усього наведеного остаточний висновок. Програмі “Слідство.Інфо” своїм символом треба зробити морську свинку. Та не має жодного стосунку до свиней і моря, “Слідство.Інфо” не має ніякого стосунку ані до слідства, анідо інформування, те що вони роблять, це не журналістика, а чийсь приватний Агітпроп.

Після такого їм варто змінити назву програми на “Шайхрай.Інфо”, або “Наперсточник.Інфо”. До рівня дрібних кидал з запорізьких околиць “Слідство” як раз упало – вітаю.

Об’єктивність OCCRP після істеричного наїзду їхнього голови на Назалежну Медіараду України і після таких підтасовок з текстами на їхньому сайті, відтепер – більш ніж під сумнівом.

Й нарешті – все це НЕ відміняє того факту що та сама Незалежна Медіарада визнала раніше «панаму» “Слідства.Інфо” непрофесійною і підтасованою.

І таки була права.

Думаю, цей вчинок “Слідства.Інфо” треба добряче розпіарити.

2705-0006

2705-0005

2705-0004

Автор