7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки ДСНСУ переходять на посилений режим несення служби

На період травневих свят та роковин трагедії, що сталася 2 травня 2014 року у м. Одеса, починаючи з 9 години 28 квітня до 9 години 2 травня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби.

Посилена готовність сил і засобів Служби до реагування на надзвичайні ситуації пояснюється тим, що зазвичай травневі святкування супроводжуються масовим виходом громадян на пікніки. А це, в свою чергу, збільшує ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах.

У цей період буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей. Загалом, до 9-ї ранку 2 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об’єктах, задіяних до проведення заходів з роковин трагедії 2 травня 2014 року у м. Одеса.

Також, в готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та, залежно від погодних умов, вертоліт “Єврокоптер”.

Джерело