На Луганщині та Чернігівщині поліція ліквідувала схрони боєприпасів (фото)

Співробітники Попаснянського відділу поліції спільно зі співробітниками СБУ виявили та вилучили цілий арсенал боєприпасів.

Вчора, між селами Комишуваха та Вікторівка Попаснянського району, у покинутому бліндажі, правоохоронці виявили схрон боєприпасів.

Зі схрону вилучено: 72 гранати («РГД-5» та «Ф-1»), 20 осколково-фугасних малокаліберних арт-систем калібром 23 мм, 10 бронебійних набої, дві протитанкові міни ТМ-62м з підривниками до них, двадцять п’ять ВОГ-17м, два постріли до БМП-1, чотири РПГ-22, ПГ7-С, три осколкові гранати ПГ-9 73 мм, три осколкові гранати СПГ-9, три УЗРГМ-2, чотири УЗРГМ, 3180 набоїв різного калібру, чотири снаряди ОФ-26 та корпус протитанкової гранати з запалом до неї.

Вилучене спрямовано на дослідження. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Джерело

 

12 квітня поліція отримала інформацію про виявлення в Чернігівському районі тубуса від реактивної протитанкової гранати РПГ-18. Прибулі на місце події вибухотехніки виявили там цілий арсенал боєприпасів.

Слідчо-оперативна група Чернігівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області разом із вибухотехніками обстежила території біля одного з військових об’єктів району та виявила на сміттєзвалищі споряджений тубус із реактивною протитанковою гранатою РПГ-18.

Крім того, вибухотехніки виявили та вилучили дві мінометні міни, чотири димові шашки, майже півтори тисячі набоїв до автоматичної зброї калібрів 5,45мм та 7,62мм, а також артилерійський постріл 3УБК10-1 з керованою протитанковою ракетою калібру 100мм.

Вилучені боєприпаси направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Джерело

Автор