Для облаштування кордону Держприкордонслужба придбала сучасні колісні трактори (фото, відео)

На виконання рішень Президента України, Уряду та РНБО України Державною прикордонною службою України продовжується проведення заходів з інженерного облаштування державного кордону.

Зокрема для забезпечення робіт з облаштування кордону Державна прикордонна служба придбала 5 одиниць сучасної техніки. Це  колісні трактори німецького виробництва, які оснащені універсальною багатофункціональною фрезою виробництва Італії. Зазначимо, що одна одиниця такої техніки за 1 годину роботи може обслужити до 1 км прикордонної просіки.

Придбану техніку планується використовувати для облаштування та утримання прикордонних просік, контрольно-слідових смуг, прикордонних доріг. За допомогою такої техніки можна буде легко здійснювати фрезерування пнів, коріння, каміння як на поверхні, так і в шарі ґрунту. Крім того, техніка дасть можливість перейти до механізовано виконання інженерних робіт, що у свою чергу у десятки разів підвищить ефективність та швидкість проведення інженерних робіт на кордоні. Для прикладу силами та засобами штатних інженерних підрозділів прикордонної служби наразі розроблено та утримуються 1040 км просік та 2500 км контрольно-слідових смуг.

Наразі сплановано навчання персоналу органів охорони державного кордону з експлуатації та обслуговування колісного трактора та фрези. Воно буде проведено фахівцями постачальника безпосередньо на ділянках державного кордону, де буде експлуатуватись техніка, зокрема в Сумській, Волинській, Львівській, Чернівецькій та Одеській областях.

Варто зауважити, що облаштований в інженерно-технічному відношенні кордон скорочує терміни отримання інформації про порушення кордону та кількість персоналу, необхідного для охорони ділянки кордону. Також виключається вільне перетинання державного кордону транспортними засобами, а порушники витрачають певний час для перевантаження товарів, що дає змогу нарядам своєчасно прибути до місця порушення.

Джерело

Автор