Народні депутати звернулись до Володимира Балуха, політичного в’язня в Криму, з проханням зупинити голодування

6 квітня 2018 року народні депутати України – представники різних фракцій Верховної Ради України – звернулися до Володимира Балуха, українського політичного в’язня в Криму, з проханням зупинити голодування у зв’язку зі стрімким погіршенням його здоров’я та ризику втрати життя.

Після окупації півострову Володимир Григорович Балух не визнав російської влади, продовжував брати участь у проукраїнських акціях, і зрештою був арештований кілька разів за відмову знімати український прапор зі свого будинку. Після того, як на його будинку з’явилася табличка Героїв небесної сотні, до Володимира Балуха прийшли з обшуком і «знайшли набої, придатні для стрільби». У результаті суд окупаційної влади засудив Володимира до понад трьох років в’язниці.

У своєму зверненні депутати висловили безмежну повагу до пана Володимира та його боротьби, яка слугує прикладом для усієї країни. Парламентарії також закликали українського політв’язня припинити голодування, наголосивши: «Україні потрібні живі герої. Ваше здоров’я і життя будуть найкращою частиною перемоги України».

Звернення підписали: Рефат Чубаров, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Владислав Голуб, Сергій Лещенко, Валерій Карпунцов, Юрій Соловей, Іван Спориш, Олег Мусій, Віктор Кривенко, Володимир Арешонков, Юрій Дерев’янко, Леонід Ємець, Тетяна Острікова, Михайло Головко, Юрій Павленко, Андрій Білецький, Борислав Береза, Ігор Шурма, Віктор Вовк, Геннадій Кривошея.

Джерело