Державівслужба перевірить інформацію щодо перевезення російських найманців до Сирії авіакомпанією Cham Wings

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян доручив Державіаслужбі здійснити перевірку фактів, викладених в матеріалі ІА Reuters, щодо перевезення сирійською авіакомпанією Cham Wings російських найманців між Дамаском і Ростовом-на-Дону.

«За 14 місяців з 5 січня 2017 року авіакомпанія здійснила 51 політ з Дамаска і Латакії в Ростов і назад. Щоразу для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів”, – йдеться у розслідуванні. Cham Wings з 2016 року перебуває під санкціями США. Компанію звинуватили у доставці в Сирію бойовиків-союзників президента Башара Асада, зброї та спорядження для сирійської розвідки. За інформацією агентства, раніше літаки Аirbus належали європейським і американським авіакомпаніям, але пізніше вони опинилися у парках близькосхідних компаній через мережу посередників та офшорів. Зокрема, 84 вживаних літаків виробництва Airbus і Boeing змогли придбати або орендувати компанії “Хорс” і “Дарт” (зареєстровані в Україні). З цих 84 літаків як мінімум 40 опинилися в Іраку, Ірані та Сирії.

«Якщо за підсумками перевірки Державіаслужби інформація підтвердиться, Міністерство інфраструктури буде рекомендувати Уряду і РНБО внести зазначені компанії і їх власників у санкційний список. Їх сертифікати буде анульовано», – наголосив Володимир Омелян.

Джерело