На Донеччині СБУ виявила п’ять схованок зі зброєю та боєприпасами (фото)

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України спільно з Нацполіцією та Збройними силами виявили п’ять схованок із зброєю та боєприпасами в районі проведення антитерористичної операції.

У Покровському районі Донеччини із схрону вилучено динамореактивний піхотний вогнемет «Джміль», який знаходиться на озброєнні у російських військових та призначений для ураження  відкритих цілей, зокрема укріплень та бронетехніки. З другої схованки вилучено двадцять дві міни калібром 120 мм.

У двох схронах у Волноваському районі співробітники спецслужби виявили двадцять крупнокаліберних пострілів, шість зарядів до пострілу   125 мм, а також двадцять пострілів з осколковою гранатою ОГ-9 до бойової машини піхоти БМП-1.

У Тельманівському районі зі схованки правоохоронці вилучили двадцять один крупнокаліберний постріл до БМП-1, шістнадцять гранат Ф-1 та РГД-5, понад дванадцять тисяч патронів різного калібру та міну МОН-100.

За всіма фактами тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Співробітники Служби безпеки України продовжують  здійснювати комплекс заходів з попередження незаконного витоку військових засобів ураження у мирні регіони України.

Джерело