Щодо ініціаторів законопроекту №4038а і фантазій про “порохоботів”

Пригадуєте, як декілька днів тому директор “Громадського” – Катерина Горчинська – почала звинувачувати у смерті Шеремета “порохоботів”? Їй тоді у коментарях дуже багато людей написали все, що думають про подібну маніпуляцію. У тому числі багато відомих людей. А до того “Громадське” брехало, що не викладало відео з позиціями ЗСУ у вільний доступ, і отримало багато негативних відгуків у свою сторону за подібні дії від користувачів Фб, у тому числі від багатьох відомих користувачів ФБ. Так от, директор “Громадського” дозволила собі назвати всіх критиків ботами та проплаченими блогерами, але вже не просто у своєму бложику, а на The Guardian. Тобто, директор “Громадського” свідомо бреше на сторінках вже світового видання.

https://www.theguardian.com/…/kremlin-style-troll-attacks-a…

Так розумію, представники відомої медіатуси, які свято переконані, що право на власну думку в країні мають виключно вони, вже активно працюють, щоб заблокувати наше право їх критикувати, вказувати на їхню брехню. Будь-яка критика моментально таврується словом “проплачена”, “проплачена владою”, “бот”. Вважаю, що ця компанія подібними своїми діями якраз і прагне ввести цензуру і здійснює прямий напад на свободу слова в країні.

Днями читав пости, як наші користувачі з ФБ дивуються, що у світі дуже багато брехні про Україну. Чого дивуєтесь? Допоки люба ТП з “Громадського” може на The Guardian, без жодних перешкод, публікувати власні фантазії про “порохоботів”, ситуація не зміниться.

До речі, щодо відповідальності за наклепи. Сьогодні з великим інтересом прочитав на Укрінформі, що наші “реформатори” підготували новий закон №4038а щодо захисту викривачів. Я поки не бачу на сайті ВРУ тексту, але вже бачу ініціаторів: Заліщук, Лещенко, Найєм, Сотник, Добродомов, Береза.Б, Ємець, Юринець, Дерев’янко, Луценко.І, Маркевич, Гопко, Крулько, Кіраль, що, без сумнівів, дуже насторожує. Так анонсують, що даний закон повинен захищати тих, хто викриває корупцію. У мене є підозра, що даний закон, котрий вже просувається лещенками під антикорупційними гаслами, насправді буде захищати лещенків від відповідальності за вкиди, котрими вони і займаються. І я поки не бачив в анонсі слів, чи передбачена відповідальність за наклепи у ньому – а це принципово важливо.

http://www.ukrinform.ua/…/2057370-v-ukraini-rozrobili-zakon…

Отже, хочу повідомити наших “реформаторів”: мені без різниці, хто за цей закон буде підписуватись: чи РПР, який нещодавно кликав на мітинг по захисту “квартирного” Каська з українського “Арцингеру” ім.Курченка, чи Папа Римський. Текст закону буде уважно вичитаний, і як з нього складеться враження, що він покликаний виключно захищати фейкометчиків, які під прикриттям боротьби проти корупції насправді займаються “збиванням” конкурентів спонсорів УП, Громадського і ко – будемо сваритись. Можете накатати ше пару десятків скарг про “порохоботів” у гуардіани – не допоможе.

UPDT: текст Закону 4038а

Автор